GA4

Dimensions And Metrics​ در گوگل آنالیتیکس

Dimensions And Metrics​ در گوگل آنالیتیکس

Dimensions And Metrics​ در گوگل آنالیتیکس
Dimensions And Metrics​ در گوگل آنالیتیکس

در این قسمت از آموزش GA4 می خواهیم به بررسی مهم ترین و کاربردی ترین مفاهیم Dimensionها و metricها بپردازیم. با سئو پرشین همراه شوید.

مفاهیم Dimensionها و metricها در گوگل انالیتیکس

Users: اولین مفهوم Users است که در واقع تعداد کاربرهایی که وارد سایت یا اپلیکشن شما شدند را نشان می‌دهد.

Users در گوگل انالیتیکس

New Users: این معیار در واقع نشان دهنده ی کاربران جدیدی است که وارد سایت یا اپلیکیشن شما می شوند. در زمانی که کاربر برای اولین بار وارد سایت شما می شود، در کوکی مرورگر او، یک آی دی تنظیم می‌شود. این اتفاق تنها در اولین باری که کاربر وارد سایت م شود اتفاق می افتد؛ مگر اینکه کاربر کوکی مرورگر خود را پاک کند. از همین طرقی گوگل آنالیتیکس می تواند متوجه شود که این کاربر جدید است یا از جمله کاربران قبلی است که مجددا به سایت شما مراجعه کرده است. تعداد کاربران جدید معمولا از تعداد Users که در بخش بالا توضیح دادیم، بیشتر است؛ زیرا بخشی از کاربران سایت کسانی هستند که برای برای چندمین بار به سایت شما برمی گردند.

New Users در گوگل انالیتیکس

Session: این مفهوم به معنای جلسه یا تعداد دفعات فعالیت کاربر در سایت است. فرض کنید که یک کاربر در یک با مراجعه به چندین صفحه از سایت شما سر می زند. تا زمانی که این کاربر در سایت مانده و سایت شما نیز active است، یک جلسه شکل می گیرد. منطور ما از Active بودن این است که سایت شما در بک گراند نباشد و کاربر در سایت بماند. مدت زمان هر session محدودیتی ندارد و ممکن است که حتی یک کاربر به مدت 24 ساعت نیز در سایت شما فعال بماند. این جلسه به صورت پیش فرض بعد از آن که کاربر 30 دقیقه هیچ فعالیتی انجام ندهد، بسته می شود. البته این زمان قابل تنظیم است و شما می توانید تا نهایتا 7 ساعت و 55 دقیقه آن را افزایش دهید.

Session در گوگل انالیتیکس

View: تعداد بازدید کلی هر صفحه با این متریک نمایش داده می شود و هر صفحه تعداد بازدید مخصوص به خود را دارد. به طور مثال اگر یک کاربر به مدت 2 ساعت در سایت شما فعال بماند و در این مدت 10 صفحه ی مختلف را ببیند، یک Session و برای هر صفحه نیز یک view شمرده می شود.

View در گوگل انالیتیکس

Engaged sessions: این مفهوم در واقع تعداد Sessionهای با کیفیت را می شمارد. اما این کیفیت چگونه توسط گوگل آنالیتیکس مشخص می شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر یک جلسه یکی از سه ویژگی زیر را داشته باشد، با کیفیت محسوب شده و به عنوان یک engaged session شناخته می شود:

  • session حداقل 10 ثانیه به طول بیانجامد.
  • حداقل یک conversion event در آن جلسه اتفاق بیفتد.
  • در آن جلسه حداقل از 2 صفحه بازدید شود.

مورد اول و سوم که کاملا واضح هستند اما در رابطه با conversion event باید بگوییم که این مفهوم به این معنا است که کاربر یکی از اهدافی که ما برای آن صفحه تعیین کرده ایم را انجام دهد. این هدف در نسخه ی universal به صورت goal تعریف می شد اما در نسخه ی GA4 نام آن تغییر کرده که در ادامه به توضیح این بخش هم می پردازیم.

Engaged sessions در گوگل انالیتیکس

Engagement Rate: در گوگل آنالیتیکس هر زمانی که واژه ی rate را دیدید، به یاد درصد بیفتید. این مفهوم درصد sessionهای با کیفیت نسبت به کل sessionها را نمایش می دهد. به همین دلیل هرچه این درصد بالاتر باشد، نشان می دهد که جلسات بیشتری یکی از سه ویژگی قسمت قبلی را دارند.

Engagement Rate در گوگل انالیتیکس

Average Engagement Time: میانگین مدت زمان تعامل کاربران را نشان می دهد. فرض کنید که یک کاربر وارد سایت شده و یک view شمرده می شود. اگر کاربر پس از 10 دقیقه از آن صفحه خارج شود، Engagement Time نیز 10 دقیقه خواهد بود. زمان تمامی تعاملات کاربران شما در نظر گرفته می شوند و میانگین این زمان ها در Average Engagement Time نمایش داده می شود. شاید فکر کنید که هرچه این مدت زمان بیشتر باشد بهتر است اما باید بدانید که ماهیت برخی از صفحات این نیست که صرفا زمان زیادی در آن صفحه بمانند؛ بنابراین اگر این میانگین عدد کمی است، ابتدا ماهیت صفحه خود را بررسی کنید و سپس تدبیری برای ارتقای این عدد بیندیشید.

Average Engagement Time در گوگل انالیتیکس

Medium: این مفهوم به شما می گوید که کاربران شما از چه روشی جذب سایت شده اند. به طور کلی 5 روش برای جذب کاربر وجود دارد که عبارتند از:

  • affiliate: یعنی کاربر در یک سایت یا اپلیکیشن همکاری در فروش، بر روی لینک سایت شما کلیک کرده است.
  • CPC: کاربر از طریق تبلیغ کلیکی وارد سایت شده است.
  • email: کاربر در یک ایمیل لینک شما را مشاهده و بر روی آن کلیک کده است.
  • organic: کاربران در هنگام جستجو در موتور جستجوی گوگل یا بینگ سایت شما را پیدا کرده اند.
  • referral: در وب سایت دیگری به سایت شما لینک داده شده و کاربران از آن طریق وارد سایت شما شده اند.
  • none: به این معناست که کاربران مستقیما آدرس سایت یا صفحه ای از سایت را در مرورگر وارد شده و به سایت شما آمده اند.
روش Medium در گوگل انالیتیکس

Source: این معیار منبع ترافیک شما را نشان می دهد. در قسمت medium به شما گفتیم که از طریق این اطلاعات متوجه می شوید که با چه روشی کاربران وارد سایت شده اند اما اگر می خواهید بدانید که از طریق چه منبعی کاربران وارد شده اند، باید source را بررسی کنید. به عنوان مثال اگر medium شما از نوع referral بود، می توانید ببینید که از دقیقا از کدام سایت، کاربران به سمت سایت شما هدایت شده اند.

Source در گوگل انالیتیکس

Event count: این متریک نمایانگر تعداد رویدادهای انجام شده است؛ پس به طور کلی می توان گفت که هرچه این عدد بالاتر باشد، می توانید نتیجه بگیرید که آن رویداد با موفقیت بیشتری همراه بوده است.

Event count در گوگل انالیتیکس

Conversion: همان طور که در بالاتر نیز اشاره کردیم، در نسخه ی universal مفهومی با نام goal وجود داشت که با تعریف آن می توانستیم ببینیم که آیا کاربران هدفی که ما انتظار داشتیم را انجام داده اند یا خیر. در نسخه ی GA4 این مفهوم به نام Conversion تغییر کرده است. کانورژن می تواند هر نوع هدفی باشد مانند فروش، پر کردن یک فرم و یا حتی کلیک بر روی یک دکمه ی خاص.

Conversion در گوگل انالیتیکس

Total Revenue: با تنظیم کردن این متریک، می توانید تمامی درامدهای حاصل از تبلیغات و یا حق اشتراک های سایت خود را نشاهده کنید. برای اپلیکیشن ها نیز این قابلیت وجود دارد و می توانید پرداخت های درون برنامه ای را به صورت کلی مشاهده فرمایید.

Total Revenue در گوگل انالیتیکس

در این قسمت مهم ترین Dimensionها و metricها را بررسی کردیم. اما همان طور که می دانید تعداد آن ها تنها به این موارد محدود نمی شود و اگر می خواهید تمامی این مفاهیم را بدانید بهتر است به داکیومنت خود گوگل مراجعه کنید. برای دسترسی به این داکیومنت تنها کافیست عبارت Dimensions and metrics GA4 را در گوگل جستجو کنید و وارد لینک support.google.com شوید. در این داکیومنت تمامی Dimensionها و metricها به همراه توضیحات مربوطه قرار گرفته اند.

داکیومنت تمامی Dimensionها و metricها
author-avatar

درباره وحید پارسا

۷ ساله که بصورت تخصصی سئو کار می‌کنم و دوست دارم هر آنچه در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ یاد گرفتم رو با شما به اشتراک بگذارم. توی پیج اینستاگرامم آموزش‌های رایگان زیادی منتشر کردم پس حتما پیج اینستاگرام منو به آدرس SEO.PERSIAN فالو کن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *