آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه!

آموزش ساخت سایت شرکتی

کد تخفیف ۱۰٪ خرید هاست نت افراز:

UC002CCJ

آموزش کار با پنل سایت
جلسه سوم: آموزش کار با پنل سایت
جلسه چهارم: نماد اعتماد الکترونیکی
جلسه پنجم: نحوه گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی
جلسه ششم: چرا پرونده مالیاتی تشکیل دهیم؟
جلسه هفتم: نحوه ثبت پرونده مالیاتی
جلسه هشتم: نحوه گرفتن درگاه پرداخت
جلسه نهم: آموزش تحقیق کلمه کلیدی
جلسه دهم: سئو چیست؟
جلسه یازدهم: روش‌‌های کسب درآمد از سئو
جلسه دوازدهم: ۲۰۰ ایده راه اندازی وب سایت
جلسه سیزدهم: نحوه نصب پلاگین رنک مث
جلسه چهاردهم: نحوه اتصال به پنل پیامکی

بعد از اینکه مطابق با ویدئوی بالا سایتتون رو ساختید از طریق صفحه آموزش وردپرس یاد بگیرید چطور با سایتتون کار کنید و بخش های مختلفش رو ویرایش کنید.

امروزه کسب و کارهای اینترنتی، جزو بهترین مشاغل برای کسب درآمد به شمار می‌روند که اکثر آنها هم طراحی سایت را برای ایجاد کسب و کار اینترنتی انتخاب می‌کنند. ولی مراحل آموزش ساخت برای افرادی که اطلاعاتی در این زمینه ندراند، می‌تواند کاری سخت و پیچیده باشد. به حدی که عده زیادی از آنها فکر می‌کنند که اصلا نمی‌توانند از پس آن بربیایند.

در ادامه این صفحه قرار است تا اطلاعات کافی برای اینکه بتوانید یک سایتی برای خودتان طراحی کنید را در اختیار شما قرار دهیم.

 

آموزش مرحله به مرحله ساخت وب سایت

اکثریت مردم فکر می‌کنند که آموزش ساخت وب سایت بسیار سخت است و برای همین هر کسی هم نمی‌تواند یک سایت را برای خودش طراحی کند. ولی این طرز فکر کاملا اشتباست. البته درست است که طراحی سایت هم قلق و مهارت‌های مخصوص به خودش را دارد؛ ولی شما با کمی سعی و تلاش می‌توانید یک سایتی حرفه‌ای را برای خودتان راه اندازی کنید.

آموزش مرحله به مرحله ساخت وب سایت

البته طراحی سایت به دو روش انجام انجام می‌شود که از آنها با نام‌های زیر، یاد می‌شود:

  • ساخت سایت بدون کدنویسی
  • ساخت سایت با کدنویسی

در ادامه این بخش، شما را با نحوه ساخت سایت چه با روش کدنویسی و چه با روش بدون کدنویسی، آشنا می‌کنیم.

ساخت سایت بدون کد نویسی

در بالاتر گفتیم که اکثریت فکر می‌کنند که طراحی سایت، بسیار سخت است و هر کسی نمی‌تواند انجام دهد؛ دلیل این طرز فکر به این خاطر است که آنها هنوز با روش بدون کدنویسی آشنا نشدند. درواقع اموزش ساخت سایت بدون کد نویسی بسیار آسان‌تر از چیزی است که فکر کنید. به طوری که اگر به خوبی آموزش‌های این بخش را مطالعه کنید، می‌توانید در عرض چند ساعت، یک سایتی را برای خودتان راه اندازی کنید.

ساخت سایت بدون کد نویسی

روش ساخت سایت بدون برنامه نویسی و رایگان به این صورت است که شما باید ابتدا هاست و دامنه را از خریداری کرده و سپس یکی از سیستم‌های مدیریت محتوا آماده به مانند وردپرس، جوملا، پرستاشاپ و … را برای طراحی سایت انتخاب کنید. (در ادامه مراحل طراحی سایت با وردپرس را به طور کامل به شما آموزش می‌دهیم.)

مزایا آموزش ساخت سایت بدون کدنویسی

قبل از اینکه شما بخواهید به سراغ آموزش ایجاد سایت بدون کدنویسی بروید، بهتر است که اول با مزایا آن آشنا شوید تا در آینده از انتخابی که کردید، پشیمان نشوید. البته ساخت سایت بدون کدنویسی دارای مزایا بسیار زیادی است که در ادامه فقط می‌خواهیم تا مهم‌ترین آنها را به شما معرفی کنیم:

1. رایگان است

استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا آماده چه برای کارفرما و چه برای متخصص، کاملا رایگان است و برای استفاده از آن، نیاز ندارید تا هیچ هزینه‌ای را پرداخت کنید. درواقع همین ویژگی رایگان بودن، باعث شده تا اکثر افرادی که به دنبال طراحی سایت هستند، روش بدون کدنویسی را برای طراحی سایت خودشان انتخاب کنند.

2. منابع آموزشی بیشتر و بهتر

قطعا در زمان راه اندازی یا مدیریت سایت، با مشکلات و خطاهای مختلفی برخورد می‌کنید؛ ولی در این لحظات فقط کافی است که یک سرچ در اینترنت بزنید تا با حجم زیادی از روش‌های مختلف برای برطرف کردن مشکلات خودتان برسید.

3. نیاز به تجربه بالایی ندارید

برای گذراندن دوره‌های اموزش سایت ساختن با روش بدون کدنویسی، شما نیاز به هیچ مهارت اولیه یا تجربه خاصی در هیچ زمینه‌ای را ندارید؛ طرز ساخت سایت با روش بدون کدنویسی از چیزی که فکر می‌کنید هم بسیار ساده‌تر است و حتی مبتدی‌ترین افراد هم می‌توانند به راحتی، یک سایتی را با این روش، برای خودشان طراحی کنند.

معایب اموزش ساخت سایت بدون کد نویسی

طرز ساخت وب سایت با روش بدون کدنویسی هم در کنار مزایا زیادی که دارد، یکسری معایبی هم دارد که شاید برای انجام یکسری از پروژه‌ها، انتخاب مناسبی نباشد. در ادامه مهم‌ترین معایب این روش طراحی سایت را به شما معرفی می‌کنیم:

1. انعطاف پذیری کمتر

طراحی سایت بدون کدنویسی، دارای انعطاف پذیری فوق العاده است؛ البته ولی باز هم در مقایسه با نوع دیگر، از انعطاف پذیری کمتری برخوردار است. برای مثال شما در این روش نمی‌توانید هر چیزی که نیاز داشتید را به سایت خودتان اضافه کنید و باید حتما از یک برنامه نویس کمک بگیرید که قطعا هزینه‌های اضافی را هم برای شما در بر دارد.

2. امنیت کمتر

در سیستم‌های مدیریت محتوا آماده، امنیت فقط مربوط به کدهای خود سیستم مدیریت محتوا نمی‌شود؛ یعنی اینکه اگر قالب سایت شما هم یکسری باگ‌های امنیتی داشته باشد، قطعا می‌تواند بر روی امنیت کلی سایت شما هم تاثیر منفی بگذارد.

از طرفی دیگر، شما خودتان نمی‌توانید این باگ‌ها را برطرف کنید و برای همین باید صبر کنید خود توسعه دهنده قالب، افزونه یا سیستم مدیریت محتوا، باگ را برطرف کنید و نسخه بهینه شده را عرضه کند.

البته اینطور نیست که سیستم‌های مدیریت محتوا آماده؛ اصلا امنیت نداشته باشند؛ بهتر است اینطور بگوییم که در مقایسه با روش طریقه ساختن سایت با کدنویسی، می‌تواند دارای امنیت کمتری باشد.

 

ساخت سایت با کدنویسی

نحوه درست کردن وب سایت به روش با کدنویسی نه تنها رایگان نیست، بلکه هزینه‌های زیادی را هم برای شما در بر دارد. برای طراحی سایت، شما نیاز به دامنه، هاست و سیستم مدیریت محتوا دارید؛ هاست و دامنه را می‌توانید در هر صورتی خریداری کرده و برای طراحی سایت، از آن استفاده کنید.

ساخت سایت با کدنویسی
ولی طراحی سیستم مدیریت محتوا در روش کدنویسی، بسیار پیچیده‌تر از روش‌های دیگر است. درواقع در روش بدون با کدنویسی، از این سیستم‌های مدیریت محتوا با اسم سیستم مدیریت محتوا اختصاصی اسم برده می‌شود و آنهم به این دلیل است که برنامه نویس باید این CMS (سیستم مدیریت محتوا) را به صورت اختصاصی برای شما طراحی کند که شما نیز نمونه آن را در هیچ جایی نمی‌توانید مشاهده کنید.
اگر شما قصد طراحی سایت با کدنویسی را دارید، در ابتدا باید با یک شرکت طراحی سایت، ارتباط برقرار کنید و پروژه خودتان را با آنها در میان بگذارید. معمولا این شرکت‌ها، دارای یک تیم برنامه نویس حرفه‌ای برای طراحی سایت با کدنویسی هستند که می‌توانند سایت شما را با بهترین کیفیت، آماده کرده و تحویل شما دهند.
البته یادتان باشد که هر چه کیفیت و مهارت این برنامه نویس‌ها بیشتر باشد، کیفیت سایت شما نیز بالاتر می‌رود و البته این مورد می‌تواند بر روی قیمت نهایی پروژه هم تاثیر مستقیم بگذارد.
اگر شما هم قصد یادگیری نحوه ساخت وب سایت با کدنویسی را داشته باشید هم قطعا راه سختی را در پیش دارید؛ چون باید به خوبی با مهارت‌های برنامه نویسی به مانند php، Ruby و … آشنا باشید.
 

مزایا طراحی سایت با کدنویسی

قبل از اینکه شما بخواهید به سراغ آموزش درست كردن وب سایت با روش کدنویسی بروید، بهتر است که اول با مزایا و معایب این روش نیز آشنا باشید تا بتوانید انتخابی مطمئن داشته باشید. در ادامه مهم‌ترین مزایا این روش را به شما معرفی می‌کنیم:
 

1. رایگان است!

طراحی سایت با کدنویسی با استفاده از کدهای php، Ruby، Css، Html و … انجام می‌شود که برای شما هیچ هزینه‌ای ندارد. البته این در صورتی است که شما خودتان بخواهید نحوه درست کردن سایت را یاد بگیرید.
یعنی اگر شما خودتان قصد طراحی سایت با کدنویسی را داشته باشید و آن را به دست متخصص بسپارید، قطعا هزینه‌های بسیار بیشتری را برای شما به همراه دارد.
 

2. امنیت بیشتر

احتمالا شما هم خبرهایی را می‌شنوید که مثلا یک باگی در سیستم مدیریت محتوا وردپرس پیدا شده که بسیاری از سایت‌ها هم تحت تاثیر قرار گرفتند و در معرض خطر هستند و … حتی در CMSهای آماده ممکن است که حتی اگر یک قالب یا افزونه هم دارای باگ‌های امنیتی باشد، قطعا سایت شما هم تحت تاثیر قرار می‌گیرد و ممکن است که مشکلات مختلفی از لحاظ امنیتی برای سایت شما رخ بدهد.
همچنین برای برطرف کردن آن باگ‌های امنیتی هم باید منتظر باشید که توسعه دهنده باگ را پیدا کرده، سپس برطرف کند و درنهایت نسخه جدیدی را ارائه کند و شما آن را نصب کنید.
ولی در سیستم مدیریت محتوا اختصاصی اینگونه نیست؛ در CMS اختصاصی، شما همه کاره هستید و این مهارت شماست که می‌تواند امنیت سایت شما را مشخص کند. حتی اگر مشکلی هم در کدنویسی سایت شما رخ بدهد، لازم نیست که منتظر توسعه دهنده باشید. شما خودتان دسترسی کامل به این بخش را دارید و می‌توانید در سریع‌ترین زمان ممکن، این مشکل را برطرف کنید.
 

3. انعطاف پذیری بیشتر

انعطاف پذیری سایت‌هایی که با روش با کدنویسی طراحی شدند، بسیار بالاست؛ به حدی که شما می‌توانید سایت خودتان را برای هر چیزی آماده و طراحی کنید. این را بدانید که در دنیای اینترنت، هر چیزی با برنامه نویسی امکان‌پذیر است و برای همین از این لحاظ، هیچ محدودیتی ندارید.
 

معایب طراحی سایت با کدنویسی

فکر نکنید که روش ساخت سایت با کدنویسی هیچ معایبی ندارد؛ هر چیزی در کنار مزایایی که دارد، معایبی هم دارد که طراحی سایت با کدنویسی هم این قائله، مستثنی نیست. در ادامه مهم‌ترین مزایا این روش را به شما معرفی می‌کنیم:
 

1. نیازمند مهارت و تجربه است

طریقه ساخت سایت با کدنویسی نیازمند مهارت و تجربه بالا در این زمینه است؛ فکر نکنید که هر کسی که زبان برنامه نویسی را بلد باشد می‌تواند به راحتی یک سایتی را طراحی کند. برنامه نویس باید مهارت لازم در این زمینه را داشته باشد تا بتوانید یک سایتی حرفه‌ای را تحویل کارفرما دهد.
همانطو که گفتیم، کیفیت و مهارت برنامه نویس می‌تواند کیفیت سایت شما را مشخص کند.
 

2. آموزش کدنویسی زمانبر است

در بالا گفتیم که برای ساخت سایت با کدنویسی، شما حتما باید مهارت و تجربه لازم در این زمینه را داشته باشید؛ ولی فکر نکنید که می‌توانید این تجربه را در عرض یک ماه به دست بیاورید. عملا شما برای طراحی سایت با کدنویسی، باید تبدیل یک متخصص در این زمینه باشید و تبدیل شدن به متخصص هم قطعا نیازمند وقت زیادی است.
 

3. بازار کار آن زیاد نیست!

همانطور که در بالاتر هم گفتیم، طراحی سایت با روش کدنویسی می‌تواند هزینه‌های زیادی را برای کارفرما به همراه داشته باشید؛ از طرفی هم طراحی سایت با سیستم‌های مدیریت محتوا آماده به صورت رایگان و یا با هزینه ‌ای بسیار کمتر انجام می‌شود. به همین دلیل، اکثر کارفرماها سعی می‌کنند تا سایت خودشان را با استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا آماده، طراحی کنند.
 
ولی اینطور که نیست که اصلا بازار کار نداشته باشید؛ اگر شما مراحل بازاریابی را به خوبی انجام دهید، قطعا می‌توانید مشتریان زیادی را به سمت خودتان بکشانید.
 

4. طریقه ساخت وب سایت با کدنویسی، زمانبر است

در مقایسه طراحی سایت با کدنویسی و بدون کدنویسی، روش با کدنویسی بسیار زمانبر است که در بعضی مواقع ممکن است تا چند ماه هم طول بکشد. این روند طولانی شدن، کاملا عادی است. البته مهارت برنامه نویس و نوع پروژه شما هم می‌تواند تاثیر زیادی بر روی زمان طراحی سایت بگذارد.

نکات مهم انتخاب دامنه

 
انتخاب نام دامنه یکی از بخش‌های مهم در آموزش ساخت و طراحی سایت است و برای همین پیشنهاد می‌شود که قبل از اینکه به سراغ آموزش ساخت سایت بروید، حتما با نکات خرید دامنه آشنا باشید.
چون دامنه درواقع همان برند و آدرس سایت شماست که اگر به صورت اشتباه انتخاب شود، می‌تواند ضررهای بدی را در آینده برای شما داشته باشد. در ادامه مهم‌ترین نکاتی که باید در زمان خرید دامنه در نظر داشته باشید را به شما معرفی می‌کنیم:
نکات مهم انتخاب دامنه

۱. نام کوتاه انتخاب کنید

شما می‌توانید نام دامنه خودتان را تا 60 کاراکتر انتخاب کنید. ولی به نظر شما، واقعا این کار عاقلانه است؟ قطعا نه! هر چه نام دامنه کوتاه‌تر باشد، می‌تواند بهتر در ذهن مخاطب حک شود. یعنی اگر نام دامنه بلندی را برای سایت خودتان انتخاب کنید، قطعا در مراحل تبلیغات و بازاریابی، با مشکلات جدی مواجه می‌شوید.

پیشنهاد می‌شود که سعی کنید تا نام دامنه خودتان را تا کمتر از 12 کاراکتر انتخاب کنید. طبق تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده، دامنه‌هایی که کمتر از 12 کاراکتر دارند، بهتر در ذهن مخاطب ماندگار می‌شوند.

۲. از کلمات کلیدی استفاده کنید

دامنه سایت شما، درواقع همان هویت سایت شماست و برای همین باید به گونه‌ای انتخاب شود که اگر هر کاربری با آن مواجه شد، بدون اینکه وارد سایت شما شود، تشخیص دهد که حوزه فعالیت شما در چه زمینه است.

برای مثال به دامنه seopersian.com دقت کنید. هر کسی که این دامنه را در هر جایی ببیند، می‌داند که محتواهای این سایت در زمینه سئو است.

همچنین این کار می‌تواند به بهبود سایت شما در موتورهای جستجو نیز کمک کند. چون موتورهای جستجو هم می‌توانند درک بهتری از سایت شما داشته باشند.

۳. انتخاب پسوند مناسب

منظور ما از پسوند، عباراتی به مانند .ir یا .com یا .co و … است. شما به عنوان خریدار دامنه، می‌توانید هر پسوندی را برای سایت خودتان انتخاب کنید و البته با هیچ مشکلی هم از لحاظ سئو یا تبلیغات پیدا نمی‌کنید.

ولی عقلانی نیست که شما هر پسوندی که دوست داشتید را انتخاب کنید. رایج‌ترین پسوندها در ایران، همین پسوندهای .ir و .com هستند و برای همین پیشنهاد می‌شود که از همین پسوندها برای سایت خودتان استفاده کنید.

۴. دامنه باید تلفظ راحتی داشته باشد

در ادامه خرید دامنه مناسب برای آموزش طراحی و ساخت سایت، باید به راحت بودن تلفظ دامنه دقت کنید. شاید فکر کنید که اصلا این موضوع نیاز نیست و کاربران اصلا نیاز ندارند تا نام دامنه شما را به زبان بیاورند و فقط کافی است که آن را تایپ کنند تا وارد سایت شوند.

ولی این طرز تفکر کاملا اشتباست؛ به هیچ وجه قدرت بازاریابی دهان به دهان را دسته کم نگیرید. یعنی حتی اگر شما محتواهای فوق العاده و بهترین محصولات با بهترین قیمت را هم ارائه دهید و باز هم نام دامنه خوبی از لحاظ تلفظ نداشته باشید، قطعا در زمان بازاریابی به مشکل برخورد می‌کنید.

برای اینکه مطمئن شوید که نام دامنه شما از لحاظ تلفظ هیچ مشکلی ندارد، می‌توانید از نظر خود افرادی که در حوزه شما فعال هستند استفاده کنید. به این صورت که نام دامنه را در یک کاغذی نوشته و از افراد مختلف نظرخواهی کنید تا به بهترین دامنه برای سایت خودتان برسید.

۵. از خط تیره تا جای ممکن، استفاده نکنید!

استفاده از خط تیره (-) در دامنه، کار اشتباهی است؛ البته شما می‌توانید این کار را انجام دهید و هیچ مشکلی هم در بخش ثبت دامنه پیدا نمی‌کنید. ولی شما می‌توانید یک سایت معتبری را مثال بزنید که در دامنه خودش از خط تیره استفاده باشد؟ قطعا نه و اگر هم باشند، انگشت شمار هستند.

برای همین پیشنهاد می‌شود تا جایی که امکان دارد، از خط تیره در نام دامنه خودتان استفاده نکنید. علاوه بر اینکه خط تیره می‌تواند ظاهر بدی را به دامنه شما بدهد، بلکه در زمان تبلیغات و بازاریابی هم شاید به مشکلات مخلتفی برخورد کنید.

۶. منحصربفرد باشد

اگر به دوره‌های آموزش ساخت سایت در اینترنت دقت کرده باشید، اکثریت بر روی چند نکته اصرار دارند که یکی از آنها این است که باید سایت شما، به صورت منحصربفرد و درواقع یونیک باشد یا اگر بخواهیم ساده‎تر توضیح دهم، نباید اصلا کپی کنید!

انتخاب نام دامنه هم از این قائله مستثنی نیست! البته درست است که شما نمی‌توانید دامنه‌ای که از قبل رزرو شده را خریداری کنید؛ ولی نباید حتی نامی که انتخاب کنید که شبیه آن وجود داشته باشد. برای مثال وقتی دامنه‌ای به نام digikala.com وجود خرید، خرید دامنه‌ای به مانند dgkala.ir کار اشتباهی است. کار اشتباهی است.

به اکثر سایت‌های معتبر نگاهی بیندازید؛ کدام یک از آنها از نام‌های مشابه برای دامنه خودشان استفاده کردند؟ هیچکدام!

۷. در صورت نیاز، از کلمات محلی استفاده کنید

فرض کنید که کسب و کار اینترنتی شما، فقط در یک منطقه خاص به مانند تهران است و قصد ندارید که در منطقه‌های دیگری فعالیت کنید. در این لحظه به شما پیشنهاد می‌شود که حتما از کلمات محلی به مانند Tehran یا teh و … در نام دامنه خودتان استفاده کنید.

این کار باعث می‌شود تا درک بهتری به کاربران خودتان بدهید و درواقع به بازارهدف مناسب دست پیدا کنید.

۹. انعطاف پذیر باشد

در ادامه آموزش ساخت یک سایت باید نام دامنه خودتان را به گونه‌ای انتخاب کنید که برای فعالیت‌های آینده سایت، مناسب باشد؛ مثلا فرض کنید که شما فعلا فقط در زمینه فروش کیف فعالیت دارید. ولی شاید در آینده بخواهید کسب و کار خودتان را گسترش دهید و محصول کفش را هم موجود کنید. شاید هم چند سال بعد بخواهد در زمینه کلاه هم ورود کنید و …

برای همین باید دامنه‌ای را انتخاب کنید تا در آینده و در صورت گسترش کسب و کار، به مشکلی برخورد نکنید. البته فکر نکنید که بعدا می‌توانید نام دامنه را تغییر دهید؛ درواقع امکان این کار وجود دارد. ولی انجام دادن آن، کاملا اشتباست! چون عملا با اینکار، تمامی مراحل بازاریابی، تبلیغات و برندسازی که تا به الان انجام داده اید را از بین می‌برید و باید مجددا از صفر شروع کنید.

۱۰. سابقه دامنه خودتان را بررسی کنید!

همانطور که تا به الان چندین بار هم گفتیم، نام دامنه شما باید برای برند سازی و تبلیغات، مناسب باشد. ولی اگر یک شخصی قبل از شما این دامنه را در اختیار داشته باشد و فعالیت مناسبی با این دامنه انجام نداده باشد چطور؟

برای همین بهتر است که با ابزارهایی به مانند Wayback Machine، سابقه دامنه خودتان را بررسی کنید.

آموزش ثبت دامنه .ir از سایت ایرنیک

تا اینجای آموزش ساخت رایگان سایت، اطلاعات کاملی نکات لازم به جهت خرید دامنه پرداختیم؛ حالا بهتر است که به سراغ مراحل خرید دامنه .ir برویم.

همانطور که در بالاتر هم گفتیم، دامنه‌های .ir و .com جزو رایج‌ترین دامنه‌هایی هستند که در سایت‌های فارسی استفاده می‌شود و در این بخش قصد داریم تا مراحل ثبت و خرید دامنه .ir را به شما توضیح دهیم.

هر کسی که قصد خرید دامنه .ir را داشته باشد، باید از سایت ایرنیک اقدام کند. برای خرید دامنه .ir ابتدا باید وارد سایت ایرنیک شده و سپس نشانه گر ماوس خودتان را بر روی گزینه “مشخصههای شناسه” که در بخش بالا قرار دارد ببرید. سپس بر روی گزینه “ساختن شناسه کاربری” کلیک کنید تا وارد صفحه ثبت نام سایت ایرنیک شوید.

در این قسمت، ایرنیک می‌خواهد بداند که شما دامنه خودتان را برای موسسه یا نهادهای غیردولتی می‌خواهید یا اینکه برای کسب و کار شخصی خودتان! بسته به نوع دامنه، بر روی یکی از این دو گزینه‌ها کلیک کنید تا وارد مرحله بعدی شوید.

در مرحله بعدی یک فرمی به شما نمایش داده می‌شود که باید اطلاعات آن را به صورت دقیق وارد کنید. در ادامه تمامی فیلدهای این بخش را به شما توضیح می‌دهیم:

  • نام: در این بخش باید نام خودتان را به صورت دقیق و به زبان لاتین وارد کنید.
  • نام خانوادگی: در این بخش هم باید نام خانوادگی خودتان را به صورت دقیق و به زبان لاتین وارد کنید. اگر نام خانوادگی شما پسوندی دارد، حتما آن را وارد کنید. چون در ادامه لازم است که با شناسنامه و کارت ملی، احراز هویت کنید.
  • سازمان: این بخش اختیاری است؛ اگر می‌خواهید سایت را برای یک شرکت یا سازمان خاصی طراحی کنید، در این قسمت می‌توانید نام آن را به زبان لاتین وارد کنید.
  • نام: نام خودتان را به فارسی وارد کنید (دقیقا همان نامی که در بالا وارد کردید.)
  • نام خانوادگی: نام خانوادگی خودتان را به فارسی وارد کنید (دقیقا همان نام خانوادگی که در بالا وارد کردید.)
  • سازمان: نام سازمان خودتان را وارد کنید (اگر در بالا وارد کردید، همان اسم را در همین فیلد وارد کنید.)
  • کد ملی: در این قسمت شما باید کد ملی خودتان را به صورت صحیح وارد کنید.
  • گذرنامه: این بخش اختیاری است و اگر گذرنامه دارید، می‌توانید این بخش را با اطلاعات مربوطه پر کنید.
  • کشور: کشوری که در آن زندگی می‌کنید را وارد کنید.
  • استان/ایالت: استانی که در آن زندگی می‌کنید را وارد کنید.
  • شهر: نام شهر خودتان را وارد کنید.
  • نشانی: نشانی منزل خودتان را به صورت دقیق، وارد کنید.
  • کد پستی: کد پستی خانه خودتان را وارد کنید.
  • تلفن: در این قسمت باید یک شماره تماس (منزل یا محل کار) را وارد کنید.
  • پست الکترونیک: آدرس یک ایمیلی که به آن دسترسی دارید را در این بخش وارد کنید.
  • پرسش محرمانه: در این قسمت شما باید یک پرسشی را به زبان انگلیسی تعیین کنید. یک سوالی را مطرح کنید که همیشه در ذهن شما بماند. چون در زمان انجام یکسری از کارها، سایت ایرنیک این پرسش محرمانه را مطرح می‌کند و اگر جواب درست را ندهید، نمی‌توانید کاری که می‌خواستید به سرانجام برسانید.
  • پاسخ محرمانه: این پاسخ باید در جواب سوال بالا باشد.
  • رابط مجازی: بهتر است که این بخش را بر روی “آزاد برای نمایندگان فروش” تعیین کنید. چون در صورت بروز مشکلات مختلف، نمایندگان ایرنیک (شرکت‌های هاستینگ) می‌توانند تغییرات لازم را بر روی دامنه شما، پیاده سازی کنند.

حالا که تمامی فیلدهای بالا را به درستی وارد کردید، بر روی دکمه “بازنگری” کلیک کنید تا پس از بررسی صحیح بودن اطلاعات شما، وارد مرحله بازنگری و امضا شوید.

در مرحله بعدی، سایت ایرنیک تمامی قوانین مربوط به ثبت دامنه .ir را به شما نشان می‌دهد. اگر شرایط اعلام شده را می‌پذیرید، باید فیلدهای مربوط به نام کامل سازنده شناسه (به لاتین) و کپچا را وارد کرده و سپس بر روی دکمه “موافقم. دریافت شناسه” کلیک کنید.

در مرحله بعدی، شناسه شما ساخته می‌شود که می‌توانید آن را در همان صفحه، مشاهده کنید. همچنین پسورد شما نیز به ایمیلی که در زمان ثبت نام وارد کردید، ارسال می‌شود. پس باید به داشبورد ایمیل خودتان مراجعه کنید و پسوردی که برای شما ارسال شده را کپی کنید.

سپس با استفاده از شناسه و پسوردی که برای شما ارسال شده، می‌توانید وارد اکانت ایرنیک خودتان شوید.

برای خرید دامنه .ir هم می‌توانید شناسه‌ای که در ایرنیک ساختید در اختیار نمایندگان فروش به مانند شرکت‌های هاستینگ قرار دهید تا مراحل خرید دامنه را برای شما انجام دهند.

مراحل خرید دامنه .com به چه صورت است؟

در بالا ما فقط مراحل خرید دامنه .ir را به شما توضیح دادیم و از آنجایی که دامنه .com هم جزو رایج‌ترین دامنه‌ها در وب فارسی به شمار می‌رود، بهتر است که در ادامه آموزش ساخت سایت حرفه‌ای رایگان، به مراحل خرید دامنه .com هم بپردازیم.

درواقع خرید دامنه‌های .com بسیار راحت‌تر و سریع‌تر از دامنه‌های .ir است؛ به این صورت که شما در زمان خرید هاست در هر هاستینگی، می‌توانید مشخص کنید که قصد خرید دامنه را دارید یا نه.

در همان بخش، باید نام دامنه خودتان را با پسوند .com مشخص کنید و پس از پرداخت هزینه، دامنه شما ثبت می‌شود. درواقع مراحل خرید دامنه .com توسط شرکت‌های هاستینگ انجام می‌شود.

 

نکات مهم خرید هاست

هاست‌ها جزو بخش‌های اصلی و مهم هر سایتی به شما می‌روند. چون بدون هاست، شما به هیچ وجه نمی‌توانید هیچ سایتی را برای خودتان راه اندازی و همچنین اگر هاستی بی کیفیت را خریداری کنید، قطعا در ادامه مسیر، با مشکلات مختلفی مواجه می‌شوید. مسئله انتخاب هاست مناسب به حدی مهم است که تقریبا در همه دوره‌های آموزش ایجاد وب سایت، حتما به این موضوع پرداخته می‌شود.
در ادامه قصد داریم تا مهم‌ترین نکاتی که باید در زمان خرید دامنه مدنظرتان باشد را به شما معرفی کنیم:
 

1. هاست ویندوز یا هاست لینوکس؟

در اولین مرحله از انتخاب هاست، اول از همه باید مشخص کنید که می‌خواهید از هاست لینوکس استفاده کنید یا ویندوز؛ البته سیستم عامل هاست شما بستگی به روش طراحی سایت دارد. برای مثال اگر از ASP برای طراحی سایت استفاده می‌کنید، باید از هاست‌های ویندوز استفاده کنید و در صورت استفاده از وردپرس برای طراحی سایت، باید حتما از هاست لینوکس استفاده کنید.

 

2. هاست ایران یا خارج؟

این سوال یکی از اصلی‌ترین و رایج‌ترین سوالات در بین افرادی مبتدی در زمان آموزش ساخت و طراحی وب سایت است. بسیاری از افراد فکر می‌کنند که خرید هاست خارج، می‌تواند سرعت سایت آن بهتر کند. البته طبق آمار منتشر شده هم به همین صورت است. مثلا وقتی که سایت خودشان را با ابزارهایی به مانند Gtmetrix یا Google PageSpeed Insight بررسی می‌کنند، می‌بیند که سرعت بهتری نصیب آنها می‌شود.
ولی این موضوع را هم بدانید که سرورهایی که این سایت‌ها برای بررسی سرعت استفاده می‌کنند، در همان خارج از ایران قرار دارد و دقیقا به همین خاطر است که آمار بهتری را مشاهده می‌کنید.
پس اگر کاربران شما ایرانی هستند و شما هم قصد دارید تا خدمات خودتان را به کاربران ایرانی عرضه کنید، بهترین گزینه استفاده از هاست ایران است.

 

3. اشتراکی، اختصاصی یا ابری؟

هاست‌های اشتراکی می‌توانند مشکلات مختلفی را برای سایت شما به همراه داشته باشند. چون چندین سایت به صورت همزمان بر روی این هاست‌ها اجرا می‌شود و اگر مثلا یکی از این سایت‌ها یک کار اشتباهی را در هاست انجام دهد، بقیه سایت‌ها هم تحت تاثیر قرار می‌گیرند. دقیقا همین موضوع می‌تواند بحث امنیت سایت شما را هم در خطر بیندازد. هاست‌های اشتراکی برای سایت‌های تست مناسب است و اگر می‌خواهید یک کسب و کار حرفه‌ای را راه اندازی کنید، بهتر است که از هاست‌های ابری و اختصاصی استفاده کنید.
البته هاست ابری هم در مقایسه با هاست اختصاصی، گزینه بهتری است. چون باعث می‌شود تا امکان از دسترس خارج شدن سایت شما، به حداقل و شاید به صفر برسد. چون سایت شما به صورت همزمان بر روی چندین سرور در حال اجراست و اگر مثلا یک سرور به هر دلیلی از کار بیفتد، بقیه سرورها در حال اجرا هستند و باعث می‌شود تا سایت شما به اصطلاح Down نشود.
برای همین اولویت خرید خودتان را بر روی هاست‌های ابری بگذارید و اولویت دوم را هاست اختصاصی قرار دهید.
 

4. بررسی آپتایم

آپتایم درواقع همان زمان در دسترس بودن سایت است که در انگلیسی آن را با Uptime می‌شناسند. این مورد را بدانید که سایت شما هر زمانی که از دسترس خارج شود، باعث می‌شود تا کاربران به سایت شما دسترسی نداشته باشند و این یعنی تجربه کاربری بد!
از همه مهم‌تر، از دسترس خارج شدن سایت باعث می‌شود تا ربات‌های مورتورهای جستجو نیز به سایت شما دسترسی نداشته باشند و همین موضوع باعث می‌شود تا یک نمره منفی از سمت گوگل بگیرید!
پس باید آپتایم هاست را همیشه جزو گزینه‌های اصلی در نظر بگیرید. یادتان باشد که آپتایم هاست‌ها باید حداقل بر روی 99 درصد باشد و نباید پایین‌تر از این عدد بیاید. برای همین در بالاتر اصرار داشتیم تا از هاست ابری استفاده کنید تا امکان از دسترس خارج شدن سایت را به حداقل برسانید.
برای بررسی کیفیت آپتایم هاست، می‌توانید سایت‌هایی که بر روی هاستینگ مدنظر شما راه اندازی شدند را در ابزارهای مانیتورینگ به مانند uptimerobot.com وارد کنید و زمان آپتایم آنها را بررسی کنید.
 

5. امنیت سرور

امنیت جزو مواردی است که بدون آن، عملا سایت شما همیشه در معرض هک شدن قرار می‌گیرد. امنیت سرور می‌تواند بر اساس نوع کدنویسی و فایروال‌هایی که بر روی آن نصب است مشخص شود. البته قطعا بررسی این مورد برای افراد مبتدی، کار سخت و دشواری است. برای همین بهترین کار این است که قبل از خرید هاست، حتما افرادی که در این زمینه تجربه دارند سوال کنید تا بهترین هاستینگ‌ها را برای خرید به شما پیشنهاد کنند.
 

6. بررسی فضای مورد نیاز

همه هاست‌ها از بخش‌های مختلفی تشکیل شدند که فضای هاست‌ها، جزو مهم‌ترین بخش‌ها به شمار می‌رود. چون تمامی اطلاعاتی که در سایت شما وجود دارد، عملا بر روی هاست شما بارگذاری می‌شود که یعنی باید فضای موردنیاز برای بارگذاری این اطلاعات را داشته باشید.
این فضا مورد نیاز می‌تواند بر اساس حوزه فعالیت و طزر فعالیت شما، متفاوت باشد؛ برای همین پیشنهاد می‌شود که حتما قبل از خرید هاست، از یک متخصص برای انتخاب بهترین فضا، کمک بگیرید.
 

7. از هاستینگ معتبر خریداری کنید

همانطور که در بالا گفتیم، خرید هاست بی کیفیت می‌تواند تاثیر بدی بر روی سایت شما بگذارد؛ به حدی که عملا باعث جلوگیری از پیشرفت سایت شما می‌شود. یکی از عواملی که می‌تواند کیفیت سرویس شما را مشخص کند، کیفیت خود هاستینگ است! برای همین پیشنهاد می‌شود که حتما از هاستینگ‌ها معتبر برای خرید هاست، استفاده کنید.
پیشنهاد ما سایت نت افراز است که می‌توانید برای خرید هاست، از این سایت اقدام کنید.
 

8. پشتیبانی

پشتیبانی جزو مهم‌ترین بخش‌هایی است که باید حتما آن را بررسی کنید. اصلا مهم نیست که هاستینگ مدنظر شما چه نوع سرویس را ارائه می‌دهد؛ اگر پشتیبانی خوبی نداشته باشد، دور آن را خط بکشید.
یادتان باشد که مشکلات تکنیکالی همیشه به همراه هر سایتی است که یک بخشی از مشکلات تکنیکالی هم مربوط به هاست می‌شود. این مشکلات می‌تواند تاثیر مستقیم بر روی روند پیشرفت و بهینه سازی سایت شما برای موتورهای جستجو بگذارد و برای همین باید در سریع‌ترین زمان ممکن، برطرف شود.
به نظر شما اگر هاستینگ، پشتیبانی خوبی نداشته باشد، می‌تواند مشکلات شما در سریع‌ترین زمان ممکن برطرف کند؟ قطعا نه!
 

9. قابلیت پشتیبان گیری

تهیه نسخه بکاپ یا پشتیبان گیری به صورت خودکار، یکی از مهم‌ترین نکاتی است که باید در زمان خرید هاست، به آن دقت کنید. چون اگر هر مشکلی در سایت شما به وجود بیاید، شما می‌توانید به راحتی و با استفاده از نسخه بکاپ، سایت را به حالت قبلی برگردانید.
بسیاری از هاستینگ‌ها هستند که از این ویژگی برخوردار نیستند و برای همین باید از هاستینگی استفاده کنید به صورت منظم و روزانه، یک نسخه بکاپ را از سایت شما تهیه کند.
 

10. قیمت به صرفه

هر هاستی، بستگی به ویژگی‌هایی که دارد، می‌تواند قیمت‌های مختلفی را هم داشته باشد. ویژگی‌هایی به مانند موقعیت جغرافیایی هاست، نوع هاست، امنیت، فضا، سخت افزار و … می‌تواند تاثیر مستقیم بر روی قیمت بگذارند.
یادتان باشد که به دنبال هاست ارزان نباشید؛ به دنبال هاستی با کیفیت به همراه قیمت مناسب باشید.

اصلی‌ترین مراحل بعد از طراحی سایت چیست؟

تا به اینجا درباره نحوه ساختن سایت اینترنتی با هم صحبت کردیم؛ ولی کار شما بعد از طراحی سایت هم ادامه دارد؛ فکر نکنید که مثلا یک سایتی را طراحی کردید و حالا دیگر همه چیز تمام شده! نه! کار شما تازه شروع شده و آموزش ساخت سایت تازه اول داستان بود.
در ادامه مهم‌ترین نکاتی که باید بعد از طریقه ی ساخت وب سایت به آن دقت کنید را به شما معرفی می‌کنیم:
 

1. ظاهر سایت

وقتی که کاربر وارد سایت شما می‌شود، در مرحله اول با ظاهر سایت شما رو به رو می‌شود و برای همین می‌توان گفت که ظاهر سایت می‌تواند تاثیر مستقیمی بر روی روند فروش و افزایش بازدید سایت شما داشته باشد.
خودتان را به جای کاربر فرض کنید؛ آیا شما از سایتی که ظاهر مناسبی نداشته باشد، خرید می‌کنید؟ دقیقا رفتار اکثر کاربران هم به مانند شماست و برای همین باید ظاهر وبسایت خودتان را جدی بگیرید.
قالب‌ها می‌توانند ظاهر وبسایت شما را مشخص کنند؛ اگر شما از سیستم‌های مدیریت محتوا اختصاصی استفاده می‌کنید، باید از توسعه دهنده خودتان بخواهید تا یک قالبی کاربر پسند را برای شما طراحی کند؛ ولی اگر از سیستم‌های مدیریت محتوا آماده به مانند وردپرس استفاده می‌کنید، می‌توانید از قالب‌هایی که از قبل طراحی شده استفاده کنید.
 

2. سئو

قدرت سئو را به هیچ وجه دست کم نگیرید؛ سئو به حدی قدرت دارد که اگر به صورت اصولی انجام شود، می‌تواند سایت شما را به درآمدهای میلیاردی برساند.
سئو یا SEO مخفف سه کلمه Search Engine Optimization است که معنی بهینه سازی موتورهای جستجو را می‌دهد. یعنی انجام این مراحل باعث می‌شود تا سایت شما، در رتبه‌های بالاتر موتورهای جستجو قرار بگیرد و برای همین به عنوان اصلی‌ترین مراحل بعد از طریقه ی ساخت سایت به شمار می‌رود.
البته سئو نیز خودش یک علم جداگانه است؛ برای اینکه بتوانید این مراحل را در سایت خودتان پیاده سازی کنید، پیشنهاد می‌کنم که از دوره آموزش سئو استفاده کنید و یا اینکه یک متخصص سئو را در سایت خودتان استخدام کنید.
 

3. امنیت سایت را ارتقا دهید

در بالاترین چندین بار تکرار کردیم که امنیت یکی از بخش‌های مهم در هر سایتی به شمار می‌رود که باید در زمان آموزش طراحی و ساخت وب سایت، به آن دقت کنید. بخشی از امنیت سایت شما، مربوط به قالب، سیستم مدیریت محتوا، هاست و … می‌شود. ولی یکسری از این بخش‌ها هم مربوط به خودتان می‌شود.
برای مثال شما باید پسوردی قوی را برای اکانت خودتان درنظر بگیرید و یا اینکه از سیستم‌های مدیریت محتوا آماده به مانند وردپرس استفاده می‌کنید، باید از افزونه‌های امنیتی استفاده کنید.
 

4. تولید محتوا مستمر داشته باشید

تولید محتوا جزو بخش‌های اصلی هر سایتی به شمار می‌رود که باید در زمان نحوه ی ساخت وب سایت، آن را در نظر داشته باشید. تولید محتوا به حدی در پیشرفت کسب و کارهای اینترنتی مهم است که بدون انجام دادن آنها، عملا نمی‌توانید به هیچ موفقیت خاصی برسید.
تولید محتوا هم اصول و قوانین خاص خودش را دارد و اینطور نیست که هر چیزی به ذهنتان رسید را بنویسید و در سایت خودتان منتشر کنید. اگر با مهارت‌های تولید محتوا آشنا نیستید، بهتر است که در یک دوره تولید محتوا شرکت کنید و یا اینکه یک کارشناس تولید محتوا را استخدام کنید.
تولید محتوا می‌تواند تاثیر مستقیمی بر روی افزایش فروش و بازدید سایت شما داشته باشد. برای همین نباید به سادگی از کنار آن عبور کنید.
 

5. سایت را به ابزار Google Search Console متصل کنید

گوگل سرچ کنسول یکی از مهم‌ترین ابزارها برای هر سایتی به شمار می‌رود که می‌توانید یک آماری دقیق از سمت ربات‌ها و کاربرانی که از سمت گوگل وارد سایت شما می‌شوند را ارائه بدهد. برای مثال مقدار کاربرانی که از سمت گوگل وارد سایت شما شدند را مشخص می‌کند و یا به شما اعلام می‌کند که کاربران با سرچ چه کلمه‌ای وارد سایت شما شدند. همچنین خطاهایی که در سایت شما رخ می‌دهد را هم به شما نشان می‌دهد.
البته این آمارها، فقط بخش کوچکی از آمارهایی است که می‌تواند از طریق گوگل سرچ کنسول به دست بیاورید. این ابزار به حدی مهم که اکثر متخصصان سئو معتقدند که اگر سایت خودتان را به این ابزار متصل نکنید، عملا هیج کاری تا به الان برای پیشرفت کسب و کار خودتان انجام ندادید.
 

6. سایت را به ابزار گوگل آنالیتیکس متصل کنید

گوگل آنالیتیکس هم یکی دیگر از برترین ابزارهای آنالیز سایت به شمار می‌رود که به مانند ابزار گوگل سرچ کنسول، توسط شرکت گوگل عرضه شده. این ابزار می‌تواند آمار دقیق از کاربران سایت شما، ارائه دهد.
این آمارها می‌تواند به پیشرفت سایت شما کمک زیادی کند؛ چون با استفاده از این ابزار می‌توانید از سلایق کاربران خودتان آگاه شوید و از این به بعد هم فعالیت‌های خودتان را در راستای نیاز کاربران خودتان انجام دهید.
ما در سایت سئو پرشین، یک دروه آموزشی رایگان را گوگل آنالیتیکس آماده کردیم که می‌توانید از صفحه دوره رایگان آموزش گوگل آنالیتیکس GA4 این آموزش را دنبال کنید.
 

7. تبلیغات هدفمند

بعد از آموزش رایگان ساخت وب سایت، باید یک برنامه‎ای دقیق را برای تبلیغات هدفمند مدنظر داشته باشید. اگر شما یک برنامه‌ای بلند مدت را برای سایت خودتان در نظر دارید، پس حتما از روش تبلیغات برای بازاریابی و افزایش فروش و بازدید استفاده کنید.
 

8. در شبکه‌های اجتماعی فعال باشید

امروزه اکثر کاربران در شبکه‌های اجتماعی مختلفی به مانند تلگرام، اینستاگرام، توئیتر و … فعال هستند. برای همین امروزه می‌توان به جرعت گفت که کسب و کاری می‌تواند فروش بیشتری را نسبت به رقبا خودش داشته باشد، که فعالیت مستمر و اصولی را در شبکه اجتماعی دارد.
به طوری که حتی بیشتر کسب و کارهای اینترنتی، اکثر تمرکز خودشان را بر روی شبکه‌های اجتماعی می‌گذارند. البته این موضوع را یادتان باشد که نباید کل فعالیت خودتان را وابسته به شبکه‌های اجتماعی کنید.
چون اگر دقت کنید، از گذشته تا به الان، شبکه‌های اجتماعی زیادی ظهور کردند که پس از مدتی هم از رده خارج شدند که برای مثال می‌توانیم به لاین، وایبر، وی چت و … اشاره کنیم. الان شاید اینستاگرام و تلگرام دارای محبوبیت زیادی در ایران باشند، ولی کسی نمی‌داند که آینده این شبکه‌های اجتماعی به چه صورت است. ولی همانطور که می‌توانید مشاهده کنید، سایت‌ها از قدیم بودند و هنوز هم پرقدرت فعالیت می‌کنند.
 

9. بهینه کردن سرعت سایت

سرعت سایت جزو فاکتورهایی است که میتواند تاثیر مستقیم بر روی روند پیشرفت سایت شما داشته باشد. این مسئله به حدی مهم است که در تمامی دوره‌های آموزش ساخت یک وب سایت، حتما یک بخشی را به این موضوع اختصاص می‌دهند.
برای اهمیت این موضوع، کافی است که خودتان را در جای کاربر بگذارید؛ رفتار اکثر کاربران به این صورت است که معمولا چند سایت را به صورت همزمان باز می‌کنند و هر کدام که سریع‌تر لود شد، به سراغ همان می‌روند.
از طرفی دیگر، طبق تحقیقاتی که انجام شده، معمولا کاربران بیشتر از 3 الی 5 ثانیه برای لود سایت، صبر نمی‌کنند. برای همین پیشنهاد می‌شود که حتما سرعت لود سایت خودتان را بهینه کنید. البته این مورد هم نیاز به تخصص‌های لازم در این زمینه را دارد که اگر از آنها برخوردار نیستید، می‌توانید از یک متخصص کمک بگیرید.
حتی گوگل نیز در الگوریتم‌های جدیدش، از سرعت سایت به عنوان یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای رتبه بندی استفاده می‌کند.

وردپرس چیست؟

همانطور که در بالاتر هم گفتیم، در این بخش قصد داریم تا آموزش ساخت سایت رایگان و با استفاده از وردپرس را به شما آموزش دهیم؛ ولی در ابتدا بهتر است که قبل از پرداخت به بحث آموزش طراحی سایت، یک معرفی کوتاهی از وردپرس داشته باشیم.
 
وردپرس (WordPress) یک سیستم مدیریت محتوا آماده است که با ویژگی‌های فوق العاده‌ای که دارد، باعث شده تا اولین گزینه برای طراحی هر سایتی به شمار برود. در بین تمامی سیستم‌های مدیریت محتوایی که وجود دارد، وردپرس توانسته از همه آنها بهتر عمل کند؛ به طوری که بیش از 43 درصد کل سایت‌هایی که در جهان ساخته شده است، بر روی سیستم مدیریت محتوا وردپرس بوده و همین موضوع می‌تواند نشان دهنده تمامی ویژگی‌های فوق العاده این سیستم مدیریت محتوا باشد.
آموزش درست كردن سايت رايگان با وردپرس
حالا که به اطلاعات کافی از وردپرس رسیدیم، بهتر است که حالا به سراغ روش‌ ساخت سایت با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا برویم. همانطور که در بالا و در بخش نحوه ساخت وبسایت با روش بدون کدنویسی هم توضیح دادیم، مراحل طراحی سابت در این روش، بسیار ساده‌تر از چیزی است که فکر را بکنید؛ حتما در ما ویدئویی که در ابتدای همین صفحه قرار دارد هم به به صورت کامل و ویدئویی، به آموزش طراحی سایت با وردپرس پرداختیم که اگر وقت مطالعه مقاله را ندارید، می‌توانید از ویدئو استفاده کنید.
در ادامه، از ابتدا به شما آموزش می‌دهیم که نحوه ساخت سایت رایگان با وردپرس به چه صورت است.
 

1. انتخاب دامنه

یادتان باشد که خود وردپرس به صورت رایگان عرضه شده و برای بخش‌های دیگر سایت خودتان به مانند همین دامنه، باید هزینه‌های مربوطه را پرداخت کنید. درواقع دامنه، هاست و سیستم مدیریت محتوا، جزو پیش‌نیازهای اصلی هر سایتی به شمار می‌روند که برای راه اندازی سایت، باید ابتدا آنها را تهیه کنید.
دامنه درواقع همان آدرس سایت است که برای مثال seopersian.com هم یک دامنه به شمار می‌رود. یادتان باشد که دامنه شما باید کاملا مربوط به حوزه فعالیت شما باشد و نباید یک اسمی بی ربط را برای کسب و کار خودتان انتخاب کنید.
اسم خوب می‌تواند تاثیر زیادی در روند برندسازی شما داشته باشد و برای همین پیشنهاد می‌شود که وسواس کامل را در زمان انتخاب اسم دامنه، داشته باشید.
پسوندهای مختلفی هم برای دامنه وجود دارد که رایج‌ترین پسوندها در ایران، پسوندهای .com و .ir است. شما برای خرید دامنه‌های .ir می‌توانید از سایت دولتی nic.ir استفاده کنید که در بالا مراحل خرید دامنه .ir را توضیح دادیم. برای خرید دامنه .com هم می‌توانید یکی از سرویس‌های ارائه هاست استفاده کنید.
 

2. انتخاب هاست

هاست هم در کنار دامنه، یکی از پیش‌نیازهای مراحل ساخت سایت رایگان به شمار می‌رود که البته تاثیر زیادی در روند پیشرفت سایت شما نیز دارد. به طوری که اگر به صورت اشتباه انتخاب شود، می‌تواند تاثیرات بدی بر روی سایت شما بگذارد.
هاست‌ها درواقع یک فضایی هستند که کلیه اطلاعات سایت شما، مانند تصاویر، فیلم، پست‌ها و … بر روی آن ذخیره می‌شود. برای همین باید از کیفیت هاست خودتان مطمئن شوید. انتخاب هاست برای طراحی سایت به حدی مهم است که همیشه در دوره‌های آموزش صفر تا صد ساخت سایت، یک سرفصلی را به همین موضوع اختصاص می‌دهند.
 

3. دانلود وردپرس

تا اینجای آموزش ساخت سایت، با خرید دامنه و هاست آشنا شدیم؛ در مرحله بعدی باید سیستم مدیریت محتوا وردپرس را دانلود کنید تا وارد مرحله اصلی طراحی سایت شویم. یادتان باشد که وردپرس را باید حتما از سایت رسمی وردپرس دانلود کنید و به هیچ وجه از سایت‌های واسطه اقدام نکنید.
برای دانلود این سیستم مدیریت محتوا از سایت رسمی وردپرس، می‌توانید از آدرس fa.wordpress.org/download/ اقدام کنید.
 

4. آپلود وردپرس بر روی هاست

در ادامه آموزش ساخت وب، باید فایل زیپ (Zip) وردپرس که در مرحله قبلی دانلود کردید را در هاست خودتان آپلود کنید. برای اینکار باید ابتدا وارد پنل کاربری هاست خودتان شوید و سپس بر روی گزینه File Manager کلیک کنید. سپس باید پوشه Public_html را پیدا کرده و بر روی آن کلیک کنید تا وارد پوشه شوید.
پوشه Public_html درواقع پوشه روت (ریشه) سایت شماست؛ یعنی شما هر چیزی که در سایت خودتان مشاهده می‌کنید، در همین پوشه بارگذاری می‌شود. برای همین، شما هم باید سیستم مدیریت محتوا وردپرس خودتان را از طریق همین پوشه نصب کنید.
برای اینکار باید ابتدا فایل ZIP وردپرس را در همین پوشه آپلود کنید. پس از اینکه مراحل آپلود تمام شد، حالا باید فایل زیپ آپلود شده را استخراج کنید. برای اینکار بر روی فایل زیپ راست کلیک کرده و بر روی گزینه استخراج (Extract) کلیک کنید.
معمولا بعد از استخراج، یک پوشه ای جدید با نام WordPress ساخته شده و تمامی فایل‌ها نیز به داخل همان پوشه، منتقل می‌شود. ولی برای نصب وردپرس، لازم است که تمامی فایل‌ها، به صورت مستقیم در پوشه Public_html باشند. برای اینکار کافی است که وارد پوشه wordpress شده و سپس تمامی فایل‌ها را به پوشه Public_html منتقل کنید.
 

5. ساخت دیتابیس

در ادامه آموزش ساخت وبسایت رایگان با وردپرس، شما نیاز دارید تا یک دیتابیس برای سایت خودتان طراحی کنید. برای اینکار باید ابتدا وارد پنل مدیریت هاست خودتان شده و از بخش Database بر روی گزینه MySQL کلیک کنید تا وارد بخش دیتابیس سایت خودتان شوید.
سپس از طریق همین قسمت باید یک دیتابیسی را برای سایت خودتان بسازید. البته یادتان باشد که حتما باید نام دیتابیس، یوزرنیم و پسوردی که انتخاب کردید را در گوشه‌ای یادداشت کنید. چون در ادامه مراحل طریقه ساخت وب سایت رایگان باید از آنها استفاده کنید.
مراحل ساخت دیتابیس هم می‌تواند بر اساس نوع هاست شما (دایرکت ادمین و سی پنل) متفاوت باشد. برای همین برای آموزش دقیق ساخت دیتابیس بر اساس نوع هاست شما، می‌توانید از آموزش‌های یکی از دو لینک زیر استفاده کنید:

6. شروع به مراحل نصب (ارتباط با دیتابیس)

حالا دیگر همه چیز برای نصب و راه اندازی سایت آماده است و برای همین حالا به سراغ بخش اصلی آموزش ساخت وب سایت رایگان برویم. یعنی شروع به مراحل نصب.
اگر مراحل بالا را به خوبی انجام داده باشید، وقتی که آدرس سایت خودتان را در مرورگر وارد کنید، باید با صفحه خوش‌آمد گویی وردپرس رو به رو شوید که یکسری دستورالعل‌هایی را هم به شما ارائه می‌دهد. در این صفحه باید بر روی دکمه “بزن بریم” کلیک کنید تا وارد مرحله اصلی نصب وردپرس شوید.
سپس شما وارد یک صفحه جدیدی می‌شوید که از شما می‌خواهد تا یکسری اطلاعات را وارد کنید. درواقع این بخش را به عنوان مهم‌ترین بخش در نحوه سایت ساختن با وردپرس می‌دانند. چون در این بخش شما باید دیتابیس خودتان را به وردپرس معرفی کنید و معمولا اکثر خطاها در زمان طراحی سایت با وردپرس نیز در همین بخش اتفاق می‌افتد.
فیلدهای مختلفی در این بخش وجود دارد که در ادامه، آنها را به شما توضیح می‌دهیم:
  • نام پایگاه داده: در این بخش باید نام پایگاه داده‌ای که در زمان ساخت دیتابیس مشخص کردید را وارد کنید.
  • نام کاربری: در این بخش باید نام کاربری پایگاه داده خودتان را وارد کنید.
  • رمز عبور: در این بخش باید رمز عبوری که برای پایگاه داده خودتان مشخص کرده بودید را وارد کنید.
  • میزبان پایگاه داده: این بخش را بگذارید به صورت پیشفرض باقی بماند.
  • پیشوند جدول: این بخش را هم بگذارید تا به صورت پیشفرض باقی بماند.
بعد از تکمیل کردن فیلدهای بالا، حالا بر روی دکمه “فرستادن” کلیک کنید. پس از کلیک بر روی این دکمه، وردپرس سعی می‌کند تا با پایگاه داده شما ارتباط برقرار کند و اگر اطلاعاتی که در بالا وارد کردید صحیح باشد، این ارتباط بدون هیچ مشکلی ایجاد می‌شود.
اگر هم با خطا مواجه شدید، بهتر است که مجددا اطلاعات وارد شده را بررسی کنید. اگر هم اطلاعات وارد شده صحیح بوده، پیشنهاد می‌شود که مجددا یک دیتابیس دیگری را بسازید و همین مراحل را مجددا طی کنید.
وارد کردن اطلاعات تکمیلی سایت
سخت‌ترین بخش نحوه سایت زدن با وردپرس، در همان مرحله ارتباط برقرار کردن با دیتابیس بود و مراحل بعدی، فقط وارد کردن یکسری اطلاعات معمولی است. در ادامه آموزش ساخت سایت، وردپرس یکسری اطلاعات تکمیلی را از شما می‌خواهد. در ادامه تمامی فیلدهایی این بخش را به شما توضیح می‌دهیم:
  • عنوان سایت: در این بخش باید یک عنوانی را برای سایت خودتان مشخص کنید. برای مثال “سئو پرشین” یک عنوان است.
  • نام کاربری: در این بخش باید یک نام کاربری و به زبان انگلیسی برای سایت خودتان مشخص کنید. یادتان باشد که در زمان ورود به پنل مدیریت سایت، باید از این نام کاربری استفاده کنید.
  • رمز: شما باید برای نام کاربری که در بالا ساختید، یک رمز عبوری را هم مشخص کنید. البته معمولا خود وردپرس هم یک پسوردی را به صورت پیشفرض برای شما مشخص می‌کند که پیشنهاد من این است، از همین پسورد استفاده کنید. ولی در غیراینصورت می‌توانید پسورد مدنظر خودتان را در این بخش وارد کنید.
  • ایمیل شما: در این بخش باید یک ایمیلی را به عنوان ایمیل مدیریت مشخص کنید. یادتان باشد که ایمیلی را باید وارد کنید که دسترسی کامل را به آن دارید. چون وردپرس از این ایمیل برای آگاه سازی شما از مشکلات مختلف استفاده می‌کند. همچنین اگر پسورد خودتان را هم فراموش کرده باشید، می‌توانید از طریق این ایمیل، آن را بازیابی کنید.
  • نمایش به موتورهای جستجو: با فعال کردن این بخش، شما از موتورهای جستجو می‌خواهید که فعلا سایت شما را کراول و ایندکس نکنند. پیشنهاد می‌شود که در ابتدای کار و تا زمانی که سایت شما به صورت کامل آماده نشده، بهتر است که تیک این گزینه را بزنید. پس از اینکه سایت خودتان را از همه لحاظ آماده کردید، می‌توانید از بخش تنظیمات وردپرس، تیک این بخش را بردارید تا ربات‌های گوگل برای کراول و ایندکس وارد سایت شما شوند.
پس از اینکه اطلاعات خواسته شده را وارد کردید، بر روی دکمه “راه اندازی وردپرس” کلیک کنید.
 

طراحی سایت تمام شد!

اگر تمامی مراحل بالا را به درستی انجام داده باشید، در صفحه جدید باید با پیام “انجام شد” رو به رو شوید و یعنی اینکه آموزش رایگان ساخت سایت با موفقیت انجام شد. درواقع همانطور که در بالا هم گفتیم، نحوه ی ساخت سایت با روش بدون کدنویسی و مخصوصا با وردپرس، بسیار ساده‌تر و راحت‌تر از آن چیزی است که فکرش را بکنید.
 

مزایا استفاده از وردپرس

بعد از اینکه با اموزش ساخت سایت حرفه‌ای با وردپرس آشنا شدید، بهتر است که با مزایا و معایب این سیستم مدیریت محتوا یک نگاهی بیندازیم تا درک بهتری از این سیستم مدیریت محتوا داشته باشیم.
در ادامه سعی می‌کنیم تا شما را با مهم‌ترین مزایا وردپرس آشنا کنیم:
 

1. کاملا رایگان!

همانطور که چندین بار در بالاتر هم اشاره کردیم، طریقه سایت ساختن با وردپرس به صورت کاملا رایگان است و هیچ هزینه‌ای لازم نیست که پرداخت کنید. البته منظور ما، فقط مربوط به سیستم مدیریت محتوا وردپرس است و البته که باید برای بخش‌هایی به مانند هاست و دامنه، هزینه‌های مربوط را پرداخت کنید.
 

2. منبع باز

منبع باز بودن را می‌توان به عنوان یکی از بهترین ویژگی‌های وردپرس معرفی کرد. چون همین ویژگی باعث شده تا توسعه دهندگان زیادی به این سمت بیایند. به طوری که شاید در لحظه، بیش از صدها و شاید هزاران توسعه دهنده در حال بررسی کدهای وردپرس باشند.
منبع باز بودن وردپرس باعث می‌شود تا هر کسی که مهارت‌های لازم در زمینه برنامه نویسی را دارد، بتواند سیستم مدیریت محتوا وردپرس را برای خودش، سفارشی سازی کند.
 

3. رابط کاربری آسان

توسعه دهندگان وردپرس، رابط کاربری سیستم مدیریت محتوا وردپرس را به گونه‌ای طراحی کردند که حتی مبتدی‌ترین افراد نیز بتوانند به خوبی و بدون هیچ مشکلی، با آن کار کنند.
همانطور که در بالاتر و در بخش مزایا آموزش ساخت سایت اینترنتی بدون کدنویسی هم توضیح دادیم، برای استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا آماده، نیازی به علم برنامه نویسی یا هیچ پیش نیاز دیگری ندارید که وردپرس هم از این قائله مستثنی نیست.
 

4. صرفه جویی در زمان

اگر مراحل طریقه ساخت سایت رایگان با وردپرس را به خوبی مطالعه کرده باشید، احتمالا متوجه شدید که شما می‌توانید در سریع‌ترین زمان ممکن، یک سایتی را برای خودتان طراحی کنید. این در صورتی است که اگر شما قصد طراحی سایت با استفاده از روش کدنویسی را داشته باشید، باید حداقل یک ماه را برای تمام کردن مراحل طراحی سایت، صبر کنید.
 

5. قابلیت انعطاف پذیری

در بالاتر گفته بودیم که قابلیت انعطاف پذیری سایت‌های کدنویسی بسیار بیشتر از سایت‌هایی است که با روش بدون کدنویسی طراحی شدند؛ ولی وردپرس را از لحاظ انعطاف پذیری، باید به عنوان یک بخش دیگر معرفی کرد.
درواقع بگذارید اینطور به شما بگویم که اصلا مهم نیست که قصد دارید تا در چه حوزه‌ای فعالیت کنید؛ مطمئن باشید که وردپرس می‌تواند نیاز شما را برآورده کند. پس از اینکه وردپرس به محبوبیت زیادی رسید، توسعه دهندگان زیادی برای ساخت افزونه و قالب به این سمت آمدند و  همین موضوع باعث شد تا وردپرس قدرت انعطاف پذیری بسیار بالایی را به دست بیاورد.
 

6. جامعه بزرگ

در بالاتر گفتیم که بیش از 43 درصد کل سایت‌های دنیا بر روی وردپرس راه اندازی شدند؛ همین موضوع می‌تواند نشان دهنده جامعه بزرگ وردپرس باشد. جامعه بزرگ، باعث می‌شود تا شما اگر هر لحظه‌ای که به هر مشکل یا سوالی در زمینه وردپرس برخورد کنید، فقط یک سرچ در اینترنت بزنید. مطمئن باشید که سایت‌های زیادی به شما نمایش داده می‌شود که می‌تواند توضیحات کاملی را درباره مشکل به وجود آمده، به شما ارائه دهند.
همچنین امروزه گروه‌های زیادی هم در تلگرام یا واتساپ به منظور پرسش و پاسخ وردپرس راه اندازی شده که با عضو شدن در این گروه‌ها هم می‌توانید سوالات خودتان را مطرح کنید و صبر کنید تا متخصصان، سوالات شما را پاسخ دهند.
 

7. تنوع

محبوبیت بالا، قدرت انعطاف پذیری و قابلیت متن باز بودن، سه دلیلی هستند که باعث شده تا توسعه دهندگان زیادی برای طراحی قالب به این سمت بیایند؛ به طوری که شما اگر به سایت‌های ارائه خدمات وردپرسی مراجعه کنید، فارق از حوزه فعالیتتان، می‌توانید چندین ساعت را در لیست قالب‌های وردپرس بگذرانید.
همچنین وردپرس یک بخشی را با عنوان مخزن قالب دارد که بیش از 50 هزار قالب را در خودش جا داده. برای همین اگر شما به دنبال یک بستری هستید که تنوع لازم برای آموزش ساخت سایت را داشته باشد، هیچ چیزی نمی‌تواند بهتر از وردپرس باشد.
 

8. قابلیت بالا

وردپرس دارای یکسری ابزارهایی است که از آنها با نام افزونه یا پلاگین اسم می‌برند. این افزونه‌ها را می‌توان به نرم افزارهای ویندوز تشبیه کرد. برای مثال شما به صورت پیشفرض نمی‌توانید فیلم‌های خودتان را در ویندوز، ویرایش کنید و برای ویرایش ویدئوها، باید یکسری نرم افزارها به مانند پریمیر و … را نصب کنید.
در وردپرس هم تقریبا به همین صورت است؛ وردپرس درواقع یک بستری برای راه اندازی ساخت سایت است و اگر شما بخواهید تا هر ویژگی و قابلیتی را به سایت خودتان اضافه کنید، باید افزونه مدنظر آن را در سایت خودتان نصب کنید.
برای مثال شما به صورت پیشفرض نمی‌توانید با وردپرس یک سایت فروشگاهی راه اندازی کنید؛ ولی یک افزونه‌ای به نام ووکامرس وجود دارد که سایت معمولی شما را تبدیل به یک سایت فروشگاهی می‌کند و درواقع شما با استفاده از همین افزونه است که می‌توانید محصولات خودتان را از طریق سایت، به فروش برسانید.
به مانند مخزن قالب، وردپرس یک بخشی را با نام مخزن افزونه نیز در اختیار دارد که بیش از 60 هزار افزونه را در خودش جا داده و همین موضوع یعنی اینکه شما اگر نیاز داشته باشید تا هر ویژگی را در سایت خودتان ایجاد کنید، می‌توانید به راحتی افزونه مدنظر را نصب کرده و از همان قابلیت‌ها، بهره مند شوید.
 

معایب استفاده از وردپرس

مواردی که در بالا معرفی کردیم، فقط بخشی از مزایا وردپرس بوده؛ ولی اینطور نیست که وردپرس هیچ معایبی نداشته باشد. قطعا نحوه ساخت وبسایت رایگان با وردپرس می‌تواند یکسری معایبی را هم برای وبمستران به همراه داشته باشد که بهتر است که قبل از آموزش ساخت سایت، با این موارد آشنا باشید.
در ادامه مهم‌ترین این معایب را برای شما معرفی می‌کنیم:
 

1. ضعف امنیتی

امنیت جزو اصلی‌ترین مواردی است که باید در زمان طریقه ایجاد سایت به آن دقت کنید. نه تنها وردپرس، بلکه تمامی سیستم‌های مدیریت محتوا آماده می‌توانند ضعف‌های خودشان را در بخش امنیت داشته باشند که البته وردپرس از لحاظ امنیت، چند درجه بهتر از بقیه CMSهای آماده است.
همانطور که در بخش مزایا وردپرس هم گفتیم، این CMS دارای قابلیت متن باز بودن است و همه افزونه و قالب‌های زیادی برای آن طراحی شده؛ یعنی یک باگ امنیتی در افزونه، قالب و حتی در کدهای وردپرس، می‌تواند کل سایت شما را تحت تاثیر قرار بدهد. ولی اینطور نیست که وردپرس امنیت نداشته باشد! درواقع اگر بخواهید سیستم مدیریت محتوا وردپرس را با سیستم مدیریت محتوا اختصاصی بررسی کنید، امنیت CMSهای اختصاصی می‌تواند بیشتر باشد.
 

2. اختصاصی نیست!

در بخش مزایا گفتیم که قالب‌های زیادی برای وردپرس طراحی شده که همه آنها هم توسط سایت‌های دیگری استفاده می‌شوند. مثلا یعنی ممکن است قالبی که شما در حال استفاده از آن هستید، بر روی چند سایت دیگر هم نصب باشد و همین موضوع باعث می‌شود تا ظاهر اختصاصی نداشته باشید.
 

آموزش ساخت سایت در گوگل

شاید کمتر کسی از شما با نحوه ساخت سایت در گوگل آشنا باشید. درواقع شما با آموزش ساخت وب سایت در گوگل می‌توانید کلیه مراحل طراحی سایت را به صورت رایگان انجام دهید و این در صورتی است که یک سایتی حرفه‌ای به شما تحویل داده می‌شود. حتی مراحل ساخت سایت با استفاده از گوگل نیز بسیار سریع انجام می‌شود. پس وقتی که شما تمامی این سه ویژگی را در کنار یکدیگر قرار می‌دهید، می‌بنید که استفاده از گوگل برای سایت هم می‌تواند گزینه مناسبی باشد.
برای همین در ادامه این بخش قصد داریم تا به روش ساخت سایت در گوگل بپردازیم.
آموزش ساخت سایت رایگان در گوگل
سرویس Google Site چند سالی است که توسط شرکت گوگل عرضه شده؛ با اینحال، کمتر کسی است که از ابزار گوگل سایتس باخبر باشد. گوگل این سرویس برای کاربران خودش عرضه کرده که با استفاده از آن می‌توانید بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای و در سریع‌ترین زمان ممکن، یک سایتی را برای خودتان راه اندازی کنید.
البته با استفاده از اموزش ساخت سایت با گوگل سایت، شما نمی‌توانید یک سایتی حرفه‌ای را برای خودتان طراحی کنید، همانطور که می‌دانید، برای طراحی سایت حرفه‌ای، شما حتما باید یکسری هزینه‌هایی را انجام دهید؛ برای مثال قابلیت و ویژگی‌هایی که در قالب‌های پولی وجود دارد را می‌توانید در قالب‌های رایگان پیدا کنید؟ قطعا نه!
پس از آنجایی که این سرویس به صورت رایگان عرضه شده، شما قطعا نمی‌توانید یک سایتی حرفه‌ای را برای خودتان طراحی کنید؛ ولی می‌توانید یک سایتی مبتدی و ساده را طراحی کرده. درواقع گوگل سایت یک بستری مناسب برای یادگیری ترفندهای طراحی سایت است. ولی اگر شما قصد دارید تا یک فروشگاه اینترنی را راه اندازی کنید، پیشنهاد می‌شود که از گوگل استفاده نکرده و به سمت روش‌های دیگر آموزش ساخت سایت به مانند وردپرس بروید.
طریقه ساخت سایت در گوگل به چه شکل است؟
طرز ساخت سایت در گوگل از آن چیزی که فکر می‌کنید ساده‌تر است؛ برای طراحی سایت با استفاده از سرویس گوگل سایتس، شما در ابتدا نیاز به یک اکانت جیمیل دارید.
 

آموزش ساخت جیمیل

اگر شما از قبل که اکانت جیمیل دارید، پس به سراغ تیتر بعدی بروید؛ در غیر اینصورت می‌توانید از طریق آموزش زیر، یک جیمیل را برای خودتان بسازید. برای ساخت جیمیل، شما ابتدا وارد بخش سرویس Gmail شده تا بتوانید مراحل ثبت نام را شروع کنید.
در مرحله بعدی که شما وارد صفحه ثبت نام شدید، حالا باید اطلاعات خودتان را به صورت دقیق وارد کنید. در ادامه، فیلدهایی که در این بخش وجود دارد را به شما معرفی می‌کنیم:
  • نام: نام خودتان را وارد کنید.
  • نام خانوادگی: نام خانوادگی خودتان را وارد کنید.
  • نام کاربری: یک نام کاربری برای اکانت جیمیل خودتان مشخص کنید. این بخش باید به انگلیسی وارد کنید؛ یادتان باشد چیزی که در این بخش وارد می‌کنید، جزو همان آدرس جیمیل شما شناخته می‌شود.
  • گذرواژه: یک رمز عبور برای اکانت جیمیل خودتان بسازید.
  • تایید: در این بخش باید مجددا رمز عبوری که در مرحله قبل وارد کردید را وارد کنید.
پس از اینکه اطلاعات بالا را به صورت کامل وارد کردید، حالا باید بر روی دکمه بعدی کلیک کرده تا وارد مرحله بعدی ثبت نام جیمیل شوید. در ادامه، فیلدهایی که در این صفحه وجود دارند را به شما معرفی می‌کنیم:
  • شماره تماس: در این بخش شما باید شماره تلفن خودتان را تایید کنید. برای اینکار باید ابتدا کد ایران (+98) را انتخاب کرده و سپس شماره خودتان را در فیلد مربوطه وارد کنید. این بخش به صورت اختیاری است. ولی بهتر است که برای بهبود امنیت اکانت خودتان، شماره تلفن خودتان را تایید کنید.
  • بازیابی نشانی ایمیل: این بخش هم به مانند شماره تماس اختیاری است؛ در این بخش شما می‌توانید یک ایمیلی را مشخص کنید تا در صورت فراموش کردن رمز عبور اکانتتان، مراحل بازنشانی رمز عبور از طریق ایمیلی که در این بخش وارد کردید انجام شود.
  • تاریخ تولد: در این بخش باید تاریخ تولد خودتان را بر اساس روز، ماه و سال مشخص کنید. (به صورت میلادی)
  • جنسیت: در این بخش باید جنسیت خودتان را مشخص کنید.
بعد از اینکه اطلاعات بالا را وارد کردید، سپس بر روی دکمه بعدی کلیک کنید تا وارد مرحله بعدی شوید. اگه شما در مرحله قبلی، شماره تلفن خودتان را وارد کرده باشید، در این بخش یک کدی به شماره شما ارسال می‌شود که باید آنها را در فیلد مربوطه وارد کنید.
پس از اینکه شماره تلفن خودتان را تایید کردید، باید در مرحله بعدی استفاده از سرویس‌های گوگل را تایید کنید و درنهایت هم پس از قبول کردن قوانین گوگل، بر روی دکمه “پذیرفتن” کلیک کنید.
حالا اکانت جیمیل شما ساخته شد و حالا بهتر است که به ادامه بحث چگونگی ساخت سایت در گوگل بپردازیم.
 

شروع به ساخت سایت با گوگل

حالا بعد از یک جیمیل برای خودتان ساختید، باید از طریق آدرس sites.google.com وارد سرویس گوگل سایت شوید.
بعد از اینکه وارد این صفحه شدید، شما می‌توانید یک ویرایشگری به مانند افزونه المنتور در وردپرس را مشاهده کنید. بخش‌های مختلفی در این صفحه وجود دارد که هر کدام از آنها می‌تواند یک کار خاصی را برای سایت شما انجام دهند. در ادامه مهم‌ترین این بخش‌ها را به شما معرفی می‌کنیم:
 

1. انتخاب نام

قطعا هیچ سایتی بدون اسم و رسم نمی‌شود. برای همین در ابتدای آموزش ساخت وب سایت گوگل، بهتر است که یک نامی را برای وبسایت خودتان انتخاب کنید. برای تغییر نام سایت خودتان، می‌توانید از فیلد سمت راست که در بالای صفحه قرار دارد استفاده کنید.
 

2. انتخاب لوگو

لوگو درواقع هویت هر سایت به شمار می‌رود و برای همین پیشنهاد می‌شود که حتما برای سایت خودتان، یک لوگویی را طراحی کنید. برای انتخاب لوگو در سایت خودتان، باید بر روی “گزینه افزودن نشان واره” که در گوشه سمت راست-بالا قرار دارد کلیک کنید
با کلیک بر روی این گزینه، یک پنجره جدید برای شما باز می‌شود که با دو گزینه “بارگذاری” و “انتخاب” رو به رو می‌شوید. در صورت انتخاب گزینه بارگذاری، باید عکس خودتان را از روی کامپیوتر خودتان بارگزاری کنید و اگر هم بر روی گزینه انتخاب کلیک کنید، می‌تواند لوگو مدنظرتان را از طریق سرچ گوگل انتخاب کنید.
 

3. انتخاب عنوان

در ادامه آموزش ساخت وب سایت رایگان در گوگل، باید یک عنوان را برای سایت خودتان انتخاب کنید. بر روی سربرگ یک متنی با نام “عنوان صفحه شما” وجود دارد. با کلیک بر روی این بخش می‌تواند متن آن را تغییر دهید.
 

4. انتخاب تم

پس موارد بالا، حالا بهتر است که یک تمی را برای سایت خودتان انتخاب کنید؛ برای انتخاب کردن تم، باید از ستونی که در سمت چپ مشاهده می‌کنید، بر روی گزینه “طرح‌های زمینه” کلیک کنید.
در قسمت جدیدی که برای شما نمایان می‌شود، می‌توانید تم سایت خودتان را تغییر دهید. همچنین از همین قسمت می‌توانید نوع فونت و رنگ نوشته‌های خودتان را هم مشخص کنید.
 

5. تغییر پس زمینه سربرگ

در ادامه اموزش ساخت یک سایت در گوگل باید به سراغ تغییر پس زمینه سربرگ برویم. برای اینکار کافی است تا نشانه گر ماوس خودتان را بر روی سربرگ برده تا یک گزینه‌ای به نام “تغییر تصویر” برای شما نمایان شود.
با کلیک بر روی گزینه تغییر تصویر، دو گزینه دیگر با نام‌های “بارگذاری” و “انتخاب تصویر” به شما نمایش داده می‌شود. با کلیک بر روی “انتخاب تصویر“، می‌توانید تصویر مدنظر خودتان را از گالری، جست و جو در گوگل و … انتخاب کنید؛ با کلیک بر روی “بارگذاری” می‌توانید تصویر مدنظر خودتان را از روی کامپیوتر شخصی خودتان، آپلود کنید.
روش ساختن سایت رایگان در گوگل به همین صورت است که البته موارد بالا، فقط بخشی از تنظیماتی بود که می‌توانید آنها را انجام دهید. در غیراینصورت، آموزش ساخت سایت گوگل بسیار طولانی‌تر از این چند بحث کوتاه است.

63 دیدگاه در “آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه!

  1. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! saba aqajani گفت:

    سلام استاد کاش میشد دانلودش کرد

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام
      روی ویدئو کلیک راست کنید کنید و گزینه save video as رو انتخاب کنید.

  2. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! علیرضا سلیمی گفت:

    سلام استاد از گوشی چجوری میشه فایل رو دانلود کنیم

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر علیرضا جان
      لینک دانلود مستقیم به صفحه اضافه شد. 💎

  3. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! مجید رسولی گفت:

    ماشششالا استاد واقعا عالی بود این آموزش💣🌹👌🏽

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام مجید جان
      خوشحالم برات مفید بود 💎

  4. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! لیلا دیوان گفت:

    ممنون برای این آموزش رایگان در این شرایط بحرانی

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر لیلا جان
      خوشحالم آموزش براتون مفید بود. 💎

  5. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! کورش گفت:

    سلام وقتتون بخیر ،لطفا لینک دانلود رو هم برای دانلود با گوشی بزارید ممنون

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر کوروش جان
      لینک دانلود مستقیم به صفحه اضافه شد. 💎

  6. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! Ghodrat گفت:

    سلام وقت بخیر
    آموزش عاااااالی بود . ممنون
    ایشالله از الان شروع کنم و نتیجه رو حتما براتون میزارم

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر قدرت جان
      انشالله نتایج عالی بگیرید و با ما به اشتراک بگذارید. باعث افتخاره.

  7. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! اسماعیل پورباقری گفت:

    با گوشی موبایل میشه این فیلم آموزشی رو سیو کرد؟

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر اسماعیل جان
      لینک دانلود مستقیم به صفحه اضافه شد. 💎

  8. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! حمید رضا گفت:

    سلام با گوشی چطور دانلودش کنیم

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر حمید رضا جان
      لینک دانلود مستقیم به صفحه اضافه شد. 💎

  9. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! مهدی گفت:

    ببخشید به کامپیوتر یا لبتاپ لازم داره؟

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام بله

  10. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! عباس علی نوروزی گفت:

    سلام
    ممنونم خیلی جالب بود من هم حتما طبق اصول شما می خوام کار سئو را روی سایت خودم انجام بدم

  11. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! امیر گفت:

    ببخشید برای راه اندازی سایت سرور مجازی نیازی نیست؟

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر امیر جان
      نیازی به سرور مجازی ندارید فقط مطابق با آموزش برای سایتتون هاست خریداری کنید.

  12. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! سیاوش گفت:

    سلام ، ارادت ، ممنونم از آموزش عالی ، سوالم این هست که نظرتون راجب سایت سازهایی که در ایران هست و با asp.net هستند چیه ، آیا میشه با این سایت سازها فعالیت حرفه ای کرد؟

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام سیاوش جان
      سیستم های سایت ساز مختلفی در سراسر دنیا وجود داره اما هیچکدوم مثل وردپرس جامع و کامل نیست و دست شما رو برای هر تغییراتی باز نمیذاره. دلیل های خیلی زیادی برای استفاده از وردپرس وجود داره که توی این کامنت نمیشه به همه این دلایل اشاره کرد.
      بصورت کلی پیشنهاد من وردپرس هست.

  13. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! رحیم رضایی گفت:

    اموزش طراحی سایت نیست؟

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام رحیم جان
      میتونی آموزش طراحی سایت با وردپرس رو اینجا ببینی!

  14. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! بهروز گفت:

    سلام؛ 2 تا سوال داشتم؛
    1. چرا تو قسمت اسلایدرها نمیشه به هر اسلایدری یک لینک داد؟ برای کل اسلایدر یک لینک میگیره
    2. دوباره تو قسمت اسلایدرها گردونه شانس، میشه یه گردونه درست کرد که به شکل پاپ آپ نباشه و به مشتری‌ها یا افراد خاصی معرفی کرد و یا با شرایط خاصی استفاده بشه مثلاً در ازای هر خرید یا روزی یکبار برای کاربرایی که ثبت نام کردند؟

  15. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! رضا گفت:

    سلام من ی وب سایت دارم و می‌خوام ی وب دیگ بزنم

    از سامانه ایرانیک هم دامه .ir خریدم و دارم و روی وب هم هست نمیشه دیگ دامنه نخرم و وب رو بسازم

  16. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! سجاد گفت:

    سلام دوست خوبم خیلی ممنونم از آموزش فوق العاده تون

    ببخشید با گوشی هم میشه ساخت اگه میشه می تونید آموزش بدید💚

  17. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! اعظم رستم گفت:

    سلام.شما بینظیرید .مشکل چندساله منوحل کردید .یک عمر دعاتون میکنم .آدمهای مثل شما رو باید طلا گرفت .وری وری گود .

  18. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! بهروز گفت:

    سلام چطور در یک سایت فروشگاهی که با کمک شما ساختیم اینماد را قرار بدیم
    کد اینماد دارم ولی هر کاری میکنم نمیشه
    لطفا کمک کنید

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر. کد اینماد رو بصورت html توی فوتر سایت قرار بدید. معمولا ممکنه یکی دو روز بعد از قرار دادن کد زمان نیاز باشه که نماد نمایش داده بشه. پس صبور باشید.

  19. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! رویا گفت:

    سلام وقت بخیر.
    ایا این سایت شرکتی رو میشه به سایت محتوا محور یا بلاگی مثل نمناک تبدیلش کرد؟

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر.
      بله برای این کار میتونید از قالب های وردپرسی جنه یا صحیفه استفاده کنید و سایتی که با این آموزش ساختید رو به یک سایت وبلاگی تبدیل کنید.

  20. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! جعفر جعفرزاده گفت:

    سلام شغل من‌ آزاد خدمات ساختمانی نظافتی کفسابی‌ و سنگسابی‌ فعالیت میکنم. شما‌ میتونید‌ یه سایت برام درست کنید؟

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر.
      شما میتونید با استفاده از همین آموزش رایگان برای خودتون وبسایت بسازید.

  21. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! مهدی گفت:

    چطوری سایت طراحی کنیم؟؟؟

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر
      اگر قصد دارید بصورت قدم به قدم یک وبسایت رو بسازید میتونید از آموزش وردپرس استفاده کنید.

  22. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! Abdollah Amini گفت:

    سلام عالی بود. این سایتی که ساختم میتونم به عنوان یک سایت گردشکری استفاده کنم یا مخصوص فروشگاه هستش؟

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر.
      برای سایت گردشگری میتونید از قالب سایت شرکتی که در ویدئو دوم آموزش داده شده است استفاده کنید و بصورت کلی پاسخ مثبت است.

  23. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! آرمین گفت:

    سلام
    وقت بخیر
    ممنون از آموزش بی نظیرتون.من با این آموزشتون یک سایت ساختم.الان سایت مال منه ولی تمام چیزها پیش فرض سایت فروشگاهی است.چطور می تونم ادیت کنم و بجای اون عکس و متن ها فایل های خودمو جاگذاری کنم؟

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر آرمین جان.
      میتونید از آموزش وردپرس لینک زیر سایت خودتون رو ویرایش کنید. از جلسه ششم به بعد برای شما مناسبه:
      https://seopersian.com/wordpress-training/

  24. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! ساینا گفت:

    سلام وقتتون بخیر
    ایا با این اموزش میتونم سایت خدماتی هم بزنم؟
    یا فقط فروشگاهی؟
    من کارم بیمه اس و قیمت دقیق نداره مثل سایت های فروشگاهی.

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام ساینا
      میتونید از آموزش ساخت سایت شرکتی که توی صفحه آموزشش رو گذاشتم استفاده کنید که شامل سایت خدماتی هم میشه!

  25. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! متین گفت:

    اقای پارسا لطفا به این سوالم پاسخ بدید ممنون میشم من installer.php رو میزنم ولی چرا نمیاره و پیدا نمیکنه علتش چیه

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام متین جان
      فایل ها رو بررسی و تست کردم مشکلی نداشت!!
      لطفا ویدئو آموزش رو مجدد مشاهده کنید و ببینید کجای مسیر رو اشتبه رفتید!

  26. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! هادی گفت:

    سلام من فایل و استخراج میکنم ولی اون دوتا فایل توش نیس یک سری پوشه توشه که هیچ کدوم از اونایی که تو کلیپ هست توش وجود نداره

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام هادی جان
      مرحله به مرحله مطابق با آموزش برید جلو، فایل ها تست شده و سالم هستند و روزانه ده ها نفر با استفاده از این آموزش سایتشون رو میسازن و ایمیل ساخت سایتشون رو ما دریافت می کنیم. پس فایل ها مشکلی ندارند.

  27. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! Ali Helaliyan گفت:

    دمت گرم عالی و کامل منی که هیچ اطلاعات کامپیوتری ندارم سایتمو خودم ساختم ممنونم ازت

  28. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! علی گفت:

    سلام واقعا ممنون برای آموزش های رایگانی که گذاشتید.من سایتم رو ساختم اما بلد نیستم محتویات سایت که یک سایت فروشگاهی هست رو تغییر بدم و برای محصولات خودم شخصی سازی کنم و همچنین دریافت اینماد و درگاه پرداخت هم بلد نیستم بگیرم اگر آموزش تصویری مثل همون آموزش ساخت سایت داشته باشید عالی میشه .

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام علی جان. توی کانال تلگرام آموزش گرفتن درگاه پرداخت و نماد اعتماد رو آموزش دادم که لینکش رو برات میذارم. آموزش کار با پنل رو هم به زودی توی کانال منتشر میکنم.
      https://t.me/vahidparsaa

  29. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! سکینه مرادی گفت:

    امیدارم که عالی باشد

  30. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! محمد فرنیائی گفت:

    درود و خسته نباشید سایت فروشگاهی با قالب وودمارت ساخته شده؟ و برای کار باهاش آموزش هاشو ببینم خوبه؟

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر بله با وودمارت هست.

  31. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! شقایق مجاهد محمدی گفت:

    سلام آقای پارسا وقتتون بخیر و شادی. ممنون از آموزشهای خوبتون.
    من از طریق آموزش ساخت سایت در ۳۰ دقیقه مراحل رو انجام دادم دیتا بیس و نام کاربری و رمز هم انتخاب و ایجاد کردم. رسیدم به مرحله نصب سایت از طریق زدن آدرس سایت اسلش installer.php ولی دکمه validate رو که میزنم خطای fail با پیغام ذیل رو میده و جلو نمیره. چکار کنم ؟ داخل گیومه ها رو داخل پیام زیر بجای نام دیتابیس و نام کاربریم ستاره زدم.
    Database
    Privileges: User Visibility
    STATUS
    The user [**********] is unable to see the database named [*********].
    Be sure the database name already exists. If you want to create a new database choose the action ‘Create New Database’.
    Error detail: Access denied for user ‘***********’@’localhost’ to database ‘*************’

    DETAILS

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر
      اگر دقیقا مطابق با آموزش پیش برید فایل ها مشکلی ندارند. احتمالا اطلاعات دیتابیس رو اشتباه وارد کردید.
      بصورت آموزش صحیح هست و هر روز چند ده نفر با این آموزش درحال ساخت وبسایتشون هستند. لطفا مجددا از ابتدا ویدئو رو مشاهده کنید و مو به مو با آموزش پیش برید. موفق باشید.

  32. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! زینب دبیری گفت:

    سلام
    چقدر این آموزش خرید دامنه تا راه‌اندازی سایت قدم به قدم، شفاف و بی‌نظیر بود. بی‌نهایت لذت بردم. .
    با اینکه من دامنه ام رو از یک شرکت دیگه، (با مبلغ گرونتر) خریداری کرده بودم، ولی تونستم به راحتی دامنه رو به شرکت نت‌افراز انتقال بدم!
    پشتیبانی سایت بی‌نظیر بود علاوه بر راهنمایی های کامل، زیر 4 دقیقه تک به تک تیکت‌های منو جواب می‌دادند.
    دامنه داشتم ولی برای قسمت هاست و راه اندازی خیلی تنبلی می‌کردم، چون قبلا یک سایت از صفر ساخته بودم، فکر می‌کردم این هم باید سخت و وقت‌گیر باشه. ولی با این آموزش سریع و کامل اصلا کاری نداشت!!!!

    من الان یک سایت خدماتی کامل دارم. ممنون از شما.
    حالا باید آموزش‌ها رو برای شخصی سازی سایت خودم به ترتیب جلو برم.
    ممنون که انقدر کامل هستید.

    پربرکت باشید.

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر. خیلی خوشحالم از اینکه آموزش براتون مفید بود و تونستید با آموزش ما به سادگی وبسایتتون رو راه اندازی کنید.
      موفق باشید.

  33. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! ناشناس گفت:

    سلام من از طریق اینستاگرام با پیج شما اشنا شدم وتمام مراحل سایت رو تا قسمت فایل زیپ انجام دادم اما نمی تونم جلوتر برم بعد از دانلود فایل زیپ و بارگذاری الان باید چی کار کنم میشه بهم کمک کنید . منتظرم

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام دوست عزیز. دقیقا مطابق با ویدئو آموزشی جلو برید. آموزش نصب بسیار ساده‌ست.

  34. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! کامران گفت:

    سلام عرض ارادت استاد و متشکر بابت اموزش کاملتون
    استاد من تا مرحله اخر پیش رفتم و در قسمت افزودن کاربران خودم رو مدیر فروشگاه و شما رو مدیر کل انتخاب کردم
    چگونه میتونم مدیر کل که شما باشید رو عوض کنم؟

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر در انتهای ویدئو توضیح داده شده که چطور برای خودتون اکانت بسازید.

  35. آموزش رایگان ساخت سایت در 30 دقیقه! ابوالفضل عیوضی گفت:

    درود و سلام ،من ویدیو ساخت سایت وردپرس را دیدم عالی بود،یک سوال؟
    برای ساخت سایت چند زبانه چکار باید کرد

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر. پلاگین های وردپرسی مختلفی برای این کار وجود داره که سایت شما رو چند زبانه میکنه.
      مثلا پلاگین WPML

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.