کسب و کار

آموزش دیجیتال مارکتینگ

آموزش دیجیتال مارکتینگ
آموزش دیجیتال مارکتینگ

امروزه اگر هر جا صحبتی از روش‌های کسب درآمد بالا باشد، همیشه آموزش دیجیتال مارکتینگ یکی از ایده‌هایی است که ارائه می‌شود. ولی با اینکه تقاضاهای زیادی برای یادگیری دیجیتال مارکتینگ وجود دارد، ولی کمتر کسی اطلاعات کافی در این حوزه را دارد.

برای همین در ادامه قصد داریم تا اطلاعاتی کامل و جامع را درباره بازاریابی دیجیتالی به شما ارائه دهیم و شما را بخش‌های مختلف آن، آشنا کنیم.

آنچه در این مقاله می‌خوانید

تفاوت بازاریابی سنتی و دیجیتال

تفاوت بازاریابی سنتی و دیجیتال
تفاوت بازاریابی سنتی و دیجیتال

در مرحله اول آموزش دیجیتال مارکتینگ، بهتر است که تفاوت‌های میان بازاریابی دیجیتال و بازاریابی سنتی را با هم بررسی کنیم. درواقع فرق بین بازاریابی سنتی و بازاریابی دیجیتالی، فرق بین زمین و آسمان است که بازدهی‎های آنها نیز در همین اندازه، با یکدیگر فرق دارند.

در ادامه مهم‌ترین تفاوت‌هایی که میان بازاریابی سنتی و بازاریابی دیجیتال وجود دارد را به شما معرفی می‌کنیم:

1. تفاوت از لحاظ نوع تبلیغات

تفاوت از لحاظ نوع تبلیغات
تفاوت از لحاظ نوع تبلیغات

شاید اصلی‌ترین تفاوتی که در آموزش digital marketing با روش‌های پیاده سازی آن وجود دارد، مربوط می‌شود به مراحل تبلیغات و کانال‌هایی که شما به جهت تبلیغات برای کسب و کار خودتان استفاده می‌کنید.

احتمالا همه شماها می‌دانید که کانال‌های تبلیغاتی برای تبلیغات سنتی چیست؛ در این نوع از روش تبلیغات، معمولا از روش‌های قدیمی به مانند چاپ تراکت یا نصب بنر و روش‌هایی به مانند این موارد استفاده می‌شود. درواقع این تبلیغات‌ها، تبیلغات‌هایی هستند که شما می‌توانید آنها را هم ببینید و هم اینکه آنها را لمس کنید.

ولی در طرف مقابل، روش‌های تبلیغات در دیجیتال مارکتینگ وجود دارد که به طور کلی با روش‌های تبلیغات سنتی فرق دارد. در این نوع روش تبلیغاتی، شما به صورت مستقیم می‌توانید بازار هدف خودتان را پیدا کرده و تبلیغات‌های خودتان را در همان کانال‌ها انجام دهید. درواقع می‌توان اینطور گفت که تبلیغات‌های بازاریابی دیجیتالی، بسیار هدفمندتر از تبلیغات بازاریابی‌های سنتی است.

این در صورتی است که شما هزینه‌های کمتری را نیز در تبلیغات دیجیتالی در پیش دارید. در تمامی دوره‌های آموزش دیجیتال مارکتینگ رایگان نیز سرفصل‌هایی را به تبلیغات‌ها اختصاص دادند که شما می‌توانید به راحتی و با مشاهده آنها، با مباحث تبلیغات‌های دیجیتالی نیز آشنا شوید.

2. تفاوت از لحاظ جمعیت شناسی

تفاوت از لحاظ جمعیت شناسی
تفاوت از لحاظ جمعیت شناسی

مورد بعدی که باید درباره تفاوت دیجیتال مارکتینگ آموزش و بازاریابی سنتی بدانید، مربوط به تفاوت در جمعیت شناسی می‌شود. البته خیلی از مردم نیز به سادگی از کنار این موضوع عبور می‌کنند و فکر می‌کنند که اصلا اهمیتی ندارد.

ولی این موضوع می‌تواند بر روی بازدهی تبلیغات شما، چه در دیجیتال مارکتینگ و چه در بازاریابی سنتی، تاثیر زیادی بگذارد. این موضوع به حدی مهم است که حتما در سرفصل های دیجیتال مارکتینگ وجود دارد و اساتید نیز به طور مفصل، به تدریس آنها می‌پردازند.

در جمعیت شناسی بازاریابی سنتی، شما باید بدانید که اکثریت در سن‌های بالا هستند یا بهتر است اینطور بگویم که جامعه آماری مسن‌تری دارند. پس وقتی که شما قصد تبلیغات در بازارایابی سنتی را داشته باشید، باید این سوال را از خودتان بپرسید که چطور می‌توانید این افراد (افراد مسن) را به سمت کسب و کار خودتان بکشانید؟ بعد از اینکه توانستید به این سوال پاسخ دهید، حالا باید بهترین روش تبلیغاتی بر اساس همان جواب را استفاده و عملی کنید.

پیشنهاد می‌شود که در روش بازاریابی سنتی، از روش‌هایی به مانند روزنامه، چاپ تراکت، بنر و … استفاده شود.

ولی جامعه آماری دیجیتال مارکتینگ، کاملا متفاوت با بازاریابی سنتی است؛ در دیجیتال مارکتینگ، شما عملا باید به سراغ افراد جوان باشید؛ چون همانطور که خودتان می‌توانید از اطراف خودتان مشاهده کنید، اکثر افرادی که هر روز و ساعت‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی یا در گوشی می‌گذرانند، افراد قشر جوان هستند.

برای همین تبلیغات‌های شما باید به گونه‌ای باشد که بر روی این قشر، تاثیر فوق العاده‌ای بگذارد.

3. تفاوت از لحاظ مستندات

تفاوت مهم بعدی که در بین آموزش بازاریابی دیجیتال و آموزش بازاریابی سنتی وجود دارد، مربوط به مستندات می‌شود؛ یعنی چی؟ یعنی اینکه خریدار یا مشتری می‌تواند محصولات شما را در بازاریابی سنتی، مشاهده و لمس کند. به این شکل می‌تواند با جنس، اندازه، کاربرد و موارد دیگری از کالای شما، مطلع شوند.

ولی محصولاتی که در روش بازاریابی دیجیتالی به فروش می‌رسد، اصلا قابل لمس کردن نیستند و شما فقط می‌تواند یک تصویری از آن را در صفحه نمایش کامپیوتر، لپ تاپ یا موبایل خودتان مشاهده کنید. درواقع فروشنده‌ها در روش بازاریابی دیجیتالی، باید محصولات خودشان را در قالب، تصویر یا ویدئو به مشتریان خودشان نشان دهند. به همین جهت شاید فکر کنید که شاید مراحل فروش در بازاریابی کمی سخت باشد.

ولی نیاز نیست که نگران باشید. در دوره‌های دیجیتال مارکتینگ، همه این مراحل به صورت کامل به شما توضیح داده می‌شود. البته آسان نیست؛ ولی شدنی است!

4.  تفاوت از لحاظ هزینه‌ها

تفاوت از لحاظ هزینه‌ها
تفاوت از لحاظ هزینه‌ها

آموزش کامل طراحی سایت همراه با دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به فروش بالا

تفاوت مهم بعدی میان آموزش دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی سنتی، مربوط به هزینه‌ها می‌شود. احتمالا شما هم تا به الان، توانستید تا هزینه‌های لازم برای این دو روش را حدس بزنید. ولی باز تصمیم گرفتیم تا کمی این موضوع را برای شما بازتر کنیم.

در بالاتر و در بخش “تفاوت از لحاظ نوع تبلیغات” ما گفتیم که در بازاریابی سنتی، شما باید روش‌هایی به مانند چاپ و پخش تراکت، نصب بنر، بیلبوردهای تبلیغاتی و … را برای جذب مشتری انجام دهید. این بخش علاوه بر اینکه هزینه‌های زیادی برای موارد مختلف به مانند پست کردن، نصب، پخش و … دارد، بخش زیادی از هزینه‎های آن مربوط به پول کاغذ، رنگ و مراحل چاپ کردن آن می‌شود.

همین موارد را در نظر بگیرید و آن را با روش‌های تبلیغاتی که در آموزش دیجیتال مارکتینگ به شما آموزش داده می‎شود مقایسه کنید. احتمالا شما هم تبلیغات‌های زیادی را در سطح اینترنت مشاهده کردید که حالا می‌توانند در سایت‌های مختلف باشد و یا در شبکه‌های اجتماعی به مانند اینستاگرام و …

برای تولید این نوع تبلیغات، هیچ نیازی به رنگ و کاغذ و چاپ کردن نیست. پس به همین جهت می‎توان گفت که هزینه‎های تبلیغات در دیجیتال مارکتینگ، شاید یک پنجم و حتی کمتر از هزینه‌های بازاریابی سنتی باشد.

جدای از این موارد، چیزی به مانند نصب کردن، پست کردن یا پخش کردن در دیجیتال مارکتینگ وجود ندارد؛ پس قطعا شما هزینه‌های کمتری را در روش دیجیتال مارکتینگ در پیش دارید.

5. تفاوت از لحاظ تعامل با مصرف کننده

در بازاریابی سنتی، شما نیازی ندارید که با مصرف کنندگان تعامل خاصی داشته باشید؛ درواقع شما فقط یکسری روش‌های تبلیغاتی به مانند بیلبورد، تراکت، تبلیغات تلویزیونی و … را انجام می‌دهید و مشتریان نیز بدون اینکه هیچ عکس العملی داشته باشند، می‌توانند محتواهای تبلیغاتی شما را مشاهده کرده و با محصولات و خدمات شما آشنا شوند.

بسیاری از افراد فکر می‌کنند که همین موضوع باعث می‌شود تا بازاریابی سنتی، بهتر از بازاریابی دیجیتالی به نظر برسد و برای همین، کلاس های دیجیتال مارکتینگ را بی‌تاثیر و بی‌اهمیت می‌دانند. چون بازار هدف شما، تبلیغات شما را مشاهده می‌کنند و خودشان تصمیم می‌گیرند که به فروشگاه شما مراجعه کنند یا نه!

ولی شما در روش‎های بازاریابی دیجیتالی، باید با مشتریان خودتان تعامل داشته باشید؛ چون معمولا در این روش و بعد از تبلیغات‌های انجام شده، مشتریان وارد فروشگاه اینترنتی شما می‌شوند و سوال‌هایی متعددی را از شما می‌پرسند. سوال‌هایی که می‌تواند در محصولات مختلف، طریقه ارسال، قیمت‌ها و مسائلی از این قبیل باشد.

ولی شما به عنوان شخصی که قصد ورود به بازار را دارید، باید بدانید که یکی از اصلی‌ترین دلایل موفقیت در هر کسب و کاری، تعامل شما با خریدار یا همان مصرف کننده است. حتی افرادی که کسب و کارهای سنتی را هم ترجیح می‌دهند نیز با این موضوع آشنا هستند.

درواقع باید بدانید که همه کسب و کارها و برندهای معتبر، مشتریان وفادار دارند و این مشتریان وفادار فقط از طریق صمیمیت بین شما و مشتری (تعامل با مصرف کننده) به وجود می‌آید.

6. تفاوت از لحاظ تحلیل داده‌ها

تفاوت از لحاظ تحلیل داده‌ها
تفاوت از لحاظ تحلیل داده‌ها

مورد بعدی که باید قبل از شرکت در پکیج آموزشی دیجیتال مارکتینگ بدانید، در مورد تحلیل داده در بازاریابی سنتی و دیجتالی است. تحلیل داده‌ها در روش سنتی، بسیار زمان‌بر است و شاید تا هفته‌ها و حتی در برخی از موارد، ممکن است که تا ماه‌ها نیز طول بکشد که شما بتوانید اثربخشی استراتژی‌های بازاریابی سنتی را تحلیل کنید.

ولی در کمپین‌های تبلیغاتی که در روش بازاریابی دیجیتالی شرکت می‌کنید، می‌توانید اثرگذاری استراتژی‌های تبلیغاتی خودتان را به صورت لحظه‌ای بررسی کنید. همه این کمپین‌ها، یکسری ابزارهایی را برای تحلیل داده‌ها در اختیار شما قرار می‌دهند تا بتوانید رفتارهای افرادی که تبلیغات شما را مشاهده کردند را بررسی کنید. درواقع این بررسی‌ها باعث می‌شود تا استراتژی‌های بهتری را برای تبلیغات بچینید.

اگر هم از کمپین‌های تبلیغاتی استفاده نمی‎کنید، باز هم مشکلی نیست؛ چون ابزارهای زیادی وجود دارند که می‌توانند این مسائل را برای شما بررسی کنند. درواقع این ابزارها به حدی در دیجیتال مارکتنیگ مهم هستند که در تمامی دوره جامع دیجیتال مارکتینگ، سرفصل‌هایی را به این موضوعات اختصاص می‌دهند.

دیجیتال مارکتینگ مناسب چه کسانی است؟

دیجیتال مارکتینگ مناسب چه کسانی است؟
دیجیتال مارکتینگ مناسب چه کسانی است؟

همیشه افراد مختلف قبل از اینکه بخواهند در دوره آموزشی دیجیتال مارکتینگ شرکت کنند، می‎خواهند بدانند که اصلا این آموزش‎ها می‌تواند به آنها در پیشرفت کارشان کمک کند یا نه. اگر بخواهیم به طور کلی جواب دهیم، باید بگوییم که بله! قطعا می‌تواند برای هر شغلی مناسب باشد.

ولی بیایید کمی دقیق‎تر این سوال را بررسی کنیم. برای همین ما افراد را دو دوسته مختلف قرار می‎دهیم. افرادی که شاغل هستند و افرادی که جویای کار هستند:

1.  افراد شاغل

آموزش دیجیتال مارکتینگ و انجام مراحل آن، قطعا می‌تواند به رشد کسب و کارهای شما کمک کند و اگر کسب و کار شما نیز در فضای اینترنت باشد که این موفقیت شما قطعا چند برابر می‌شود.

برای مثال فرض کنید که شما یک سایتی در زمینه فروش ساعت یا هر حوزه دیگری را دارید؛ چطور می‌خواهید محصولات خودتان را به فروش برسانید؟ با چه روشی می‌خواهید مشتریان را به سمت خودتان بکشانید؟ اصلا فرض کنید که مشتری هم دارید و به فکر پیشرفت هستید! مگر نباید برای پیشرفت، مشتری‌های بیشتری با شما و برند شما آشنا شوند؟ به نظر شما این کار، چطور اتفاق می‌افتد؟

بهترین راه برای اینکار، یادگیری دیجیتال مارکتینگ است! حتی اگر شما نگاهی به کسب و کارهای موفق هم بیندازید، به وضوح می‌توانید اثرات دیجیتال مارکتینگ را مشاهده کنید.

حتی جدای از بحث فروشنده بودن، شرکت در دوره های مارکتینگ می‎تواند برای افرادی که در حوزه سئو، طراحی سایت یا تولید محتوا هم فعال هستند بسیار مناسب و موثر باشد.

2. افراد جویای کار

در مقابل افرادی که شاغل هستند، افرادی که قرار دارند که جویای کار هستند و برای همین آموزش دیجیتال مارکتینگ یکی از ایده‌هایی است که می‌تواند درآمدهای زیادی را برای آنها داشته باشد.

منظور ما از یادگیری دیجیتال مارکتینگ، این نیست که شما این حرفه را یاد بگیرید و سپس برای خودتان یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنید؛ البته صد در صد که می‌توانید این کار را انجام دهید و اگر هم به صورت اصولی پیش بروید، قطعا سودهای زیادی هم به دست می‌آورید.

ولی منظور ما این است که شما می‌توانید ابتدا آموزش کامل دیجیتال مارکتینگ را بگذرانید و سپس به عنوان یک متخصصی که در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت دارد، به استخدام شرکت‌ها و سایت‌ها دربیایید.

درباره بازارکار هم لازم نیست که نگران باشید. چون قطعا هر کسب و کاری که نیاز به پیشرفت داشته باشد، باید حتما فعالیت‌های مربوط به دیجیتال مارکتینگ را انجام دهد و اینجاست که شما باید خودتان را به عنوان یک متخصص، معرفی کنید.

البته همانطور که در بالا هم گفتیم، شما می‌توانید مراحل دیجیتال مارکتینگ را یاد بگیرید و سپس ایده خودتان را حالا با طراحی سایت یا پیج اینستاگرام و یا هر روش دیگری اجرا کنید و کسب و کار خودتان را رشد دهید.

مزایای دیجیتال مارکتینگ

مزایای دیجیتال مارکتینگ
مزایای دیجیتال مارکتینگ

قطعا برای اینکه شما در آموزش‌های پولی یا آموزش رایگان دیجیتال مارکتینگ شرکت کنید، باید زمان زیادی را صرف کنید تا به درجه متخصص برسید. برای همین بهتر است که ابتدا با مزایا این حوزه نیز آشنا شوید و سپس انتخابی آگاهانه‌تر را داشته باشید. برای همین در ادامه این بخش شما را با مهم‌ترین مزایا دیجیتال مارکتنیگ آشنا می‌کنیم:

1. نتایج، قابل ارزیابی و سنجش هستند!

فرض کنید که شما صاحب یک کسب و کار سنتی هستید و مراحل تبلیغاتی به مانند پخش تراکت یا تبلیغات بر روی بیلبوردها را انجام دادید. چطور می‌خواهید بفهمید که چند نفر تبلیغات شما را مشاهده کردند؟ چطور می‌خواهید متوجه شوید که رفتار افراد با تبلیغات شما به چه شکلی بوده؟ بگذارید خیلی خلاصه روش‌های ارزیابی آمار در بازاریابی سنتی را بگویم: عملا هیچ روشی وجود ندارد!

ولی در صورت استفاده از روش دیجیتال مارکتینگ، شما می‌توانید آمارهای دقیقی را از رفتارهایی که کاربران با تبلیغات شما داشتند را به دست بیاورید. مثلا می‌توانید ببینید که چند نفر تبلیغات شما را مشاهده کردند و یا چند نفر روی تبلیغات شما کلیک کردند و …

البته این تبلیغات، فقط محدود به سایت نمی‌شوند. حتی در مباحث دیگری روش‌های تبلیغات دیگر دیجیتال مارکتینگ نیز می‌توانید آمارهای دقیقی را به دست بیاورید.

2. روش‎های مختلف برای بودجه‌های مختلف

همیشه وقتی صحبت از اجرای مراحل یا آموزش دیجیتال مارکتینگ می‌شود، همه فکرها به سمت کسب و کارهای بزرگی به مانند دیجیکالا می‌رود و فکر می‌کنند که باید حتما سرمایه زیادی داشته باشند تا بتوانند به موفقیت‎های لازم در زمینه دیجیتال مارکتینگ برسند.

ولی بهتر است هر چه زودتر، این طرز فکرهای اشتباه را از خودتان دور کنید. روش‌هایی که شما در دوره‌های حضوری یا دوره آنلاین دیجیتال مارکتینگ یاد می‌گیرند، فقط محدود به یک یا چند روش خاص نمی‌شود. روش‌های زیادی وجود دارند که شما به عنوان یک متخصص، می‌توانید بهترین آنها را بر اساس بودجه‌ای که در اختیار دارید، انتخاب و عملی کنید.

البته فکر نکنید که هزینه‌های کم می‌تواند بازدهی کمی را داشته باشد؛ درواقع باید اینطور به داستان نگاه کنید که هزینه‌هایی که شما می‌کنید، باید بر اساس مقیاس کسب و کار شما باشد. برای مثال فرض کنید که شما صاحب یک کسب و کار اینترنتی کوچکی هستید و سرمایه محدودی را نیز برای دیجیتال مارکتینگ دارید. درست است که این هزینه کم نمی‌تواند به اندازه یک کسب و کار بزرگ، بازدهی داشته باشد. ولی به اندازه یک کسب و کار کوچک هم نمی‌تواند بازدهی داشته باشد؟ قطعا می‌تواند!

3. بازار هدف بیشتری را در اختیار دارید

بگذارید این قسمت را با یک مثال از بازاریابی سنتی شروع کنم. فرض کنید که شما در شلوغ‌ترین منطقه شهر خودتان، یک بیلبوردی را مثلا برای سه ماه، رزرو کردید. به نظر شما چند نفر این بیلبورد را مشاهده می‌کنند؟ هزار نفر؟ دو هزار نفر؟ ده هزار نفر؟

این اعداد در مقابل مخاطبان که در اینترنت و فضای دیجیتال وجود دارند بسیار ناچیز است. فقط همینقدر بدانید که بیش از 40 میلیون نفر از ایرانیان، در شبکه اجتماعی اینستاگرام اکانت دارند که البته اینستاگرام فقط یکی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است.

یعنی اگر شما آموزش صفر تا صد دیجیتال مارکتینگ را به خوبی گذرانده باشید و مراحل آن را نیز به صورت اصولی در سایت خودتان رعایت کنید، می‌توانید برند خودتان را معرض دید میلیون‌ها نفر قرار دهید. در بازاریابی واقعی، می‌توانید به این مقدار از بازار هدف دست پیدا کنید؟ قطعا نه!

4. هزینه کم نسبت به بازاریابی سنتی

این مورد را در بالاتر و در بخش تفاوت‌های میان بازاریابی سنتی و دیجیتالی هم توضیح دادیم؛ این موضوع زیاد نیاز به بحث ندارد؛ حتی با یک حساب سرانگشتی هم می‌توانید با تفاوت هزینه‌ها در روش آموزش دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی سنتی نیز آشنا شوید.

فقط کافی که نگاهی به لیست قیمت بیلبوردها، تبلیغات‌های تلویزیونی، چاپ تراکت و … بیندازید و در مقابل نیز نگاهی به تعرفه پلن‌های تبلیغاتی اینترنتی بیندازید. روش‌های تبلیغاتی در دیجیتال مارکتینگ، بسیار ارزان‌تر از روش سنتی است؛ چون نیازی به مواردی به مانند کاغذ، نصب، پخش و … ندارند.

هزینه‌های کم روش بازاریابی اینترنتی یک طرف، سود بالایی که می‌تواند از طریق آن به دست بیاورید هم یک طرف. با این توضیحات، می‌توان بازاریابی اینترنتی را روش بهتر برای تبلیغات معرفی کرد.

5. محدودیت‌های جغرافیایی وجود ندارد!

مثالی که در بالاتر زده بودیم را دوباره در همین بخش تکرار می‌کنیم. فرض کنید که شما یک بیلبورد را در شلوغ‌ترین منطقه شهر خودتان و برای سه ماه رزرو کردید. خوب این تبلیغات بیلبوردی شما را فقط در صورتی می‌توانند مشاهده کنند که از همان مسیر عبور کنند.

ولی در روش‌های تبلیغاتی دیجیتال مارکتنیگ، شما عملا تبلیغات خودتان را با کل کاربرانی که در سطح اینترنیت هستند به اشتراک می‌گذارد که حالا این کاربران را می‌توانند از داخل ایران باشند و یا خارج از ایران.

6. محدودیت های زمانی وجود ندارد!

در بالاتر درباره نبود محدودیت‌های جغرافیایی در روش بازاریابی دیجیتالی صحبت کردیم؛ ولی باید بدانید که حتی محدودیت زمانی نیز در این روش وجود ندارد. بگذارید اول از بازاریابی سنتی مثال بزنیم. فرض کنید که مثلا در ساعت 3 بامداد، یک نفر تبلیغات شما را در گوشه‌ای از شهر دید و حالا قصد داشت که از شما خرید کند. آیا ساعت کاری شما به گونه‌ای است که محصولات یا خدمات خودتان را تا ساعت 3 بامداد ارائه دهید؟ معمولا اکثریت کسب و کارهای سنتی در این ساعت فعالیت نمی‌کنند.

ولی اگر شما یک کسب و کار آنلاین به مانند یک سایت فروشگاهی داشته باشید، کاربران در هر ساعتی از شبانه روز که بخواهند می‌توانند، به سایت شما مراجعه کنند و خرید خودشان را ثبت کنند. دقیقا همین موضوع می‌تواند برتری خاصی را برای بازاریابی دیجیتالی به ارمغان بیاورد.

7. می‌توانید تبلیغات را شخصی سازی کنید

امروزه روش‌هایی در تبلیغات موثر و مفید هستند که برای کاربران قشر خاصی، شخصی سازی شده باشند. روش بازاریابی سنتی، درواقع ماهیتی عمومی دارند و برای همین، نمی‌توانید آن را شخصی سازی کنید.

ولی همانطور که در بالا هم چندین بار توضیح دادیم، ابزارهای موثر و زیادی در زمینه دیجیتال مارکتینگ وجود دارند که می‌تواند به شما و در شخصی سازی تبلیغات شما کمک کند. اگر هم نمی‌دانید که منظور ما از شخصی سازی چیست، باید بگویم که یعنی تبلیغات خودتان را بر اساس علایق و سلایق کاربران خودتان، تنظیم کنید.

برای مثال اگر شما در زمینه فروش ساعت فعالیت می‌کنید و اقدام به تبلیغات‌های کلیکی در سایت‌ها کردید، می‌توانید مشخص کنید که تبلیغات شما فقط برای افرادی نمایش داده شود که علاقمند به زمینه ساعت هستند.

البته شخصی سازی تبلیغات هم مهارت‌های خاص خودش را نیاز دارد که در دوره ی دیجیتال مارکتینگ، به صورت کامل به این موضوعات پرداخته می‌شود.

8. نرخ تبدیل بالاتر نسبت بازاریابی سنتی

در توضیح نرخ تبدیل، باید بگوییم که به درصد بازدیدکنندگانی که از شما خرید می‌کنند را نرخ تبدیل می‌گویند. برای مثال اگر 100 نفر به سایت شما مراجعه کنند و 10 نفر خرید کنند، نرخ تبدیل شما می‌شود 10 درصد!

نرخ تبدیل‌ها در بازاریابی دیجیتالی، بسیار بهتر از بازاریابی سنتی است. دلیل آن هم می‌تواند دقیقا به خاطر مواردی باشد که در بالاتر به شما معرفی کردیم. برای مثال ما در بالاتر گفتیم که شما می‌توانید تبلیغات خودتان را برای افراد خاصی، شخصی سازی کنید.

پس در این صورت، افرادی وارد کسب و کار اینترنتی شما می‌شوند که به محصولات یا خدمات شما نیاز داشته باشند و در این صورت باعث می‌شود تا شانس افزایش نرخ تبدیل شما، بسیار بیشتر از روش سنتی باشد.

9. فرصت‌های ویژه‌ای برای رشد کسب و کار دارید

کسب و کارهای اینترنتی، دارای پتانسیل‌های بسیار بالایی برای پیشرفت هستند؛ درواقع بهتر است اینطور به شما بگویم که اصلا مهم نیست که شما چه ایده‌ای در ذهن خودتان دارید؛ مطمئن باشید که اگر شما دوره های آموزش دوره دیجیتال مارکتینگ رایگان یا پولی را به خوبی بگذرانید، به راحتی می‌توانید ایده خودتان را راه اندازی کنید.

امروزه مردم تاکسی را به صورت اینترنتی درخواست می‌کنند و یا اینکه غذاهای خودشان را اینترنتی سفارشی می‌دهند. آیا ایده شما از این موارد هم پیچیده‎تر است؟ وقتی این ایده‎ها توانستند راه اندازی و موفق شوند، مطمئن باشید که شما هم می‌توانید.

البته همانطور که گفتیم، موفقیت شما در صورتی است که به خوبی با سرفصل های دوره دیجیتال مارکتینگ آشنا باشید و بدانید که چطور باید مراحل آن را پیاده سازی کنید.

10. ارائه اطلاعات دقیق‌تر و جزئی‎تر

یکی دیگر از مهم‎ترین مزایا آموزش دیجیتال مارکتینگ، مربوط به ارائه توضیحات دقیق‌تر و جزئی‎تر می‌شود. برای مثال کافی است که شما نگاهی به پیام‎های تبلیغاتی که در تلویزیون پخش می‌شود بیندازید. این تبلیغات‎ها معمولا در چند ثانیه هستند که در همین چند ثانیه باید خدمات خودشان را معرفی کنند که معمولا هم یک چیز کلی را ارائه می‌دهند.

یعنی مثلا شما در این تبلیغات‎ها، فقط متوجه می‎شوید که آن فروشگاه در چه زمینه‌ای کار می‌کند!

ولی در دیجیتال مارکتینگ داستان به کلی فرق دارد؛ به طوری که شما می‌توانید مشتریان خودتان را با تمامی جزئیات محصولات، خدمات و حتی فروشگاه خودتان آشنا کنید. درواقع این مزایا دیجیتال مارکتینگ، باعث افزایش تعامل میان شما و مصرف کننده می‌شود که نتیجه آن نیز افزایش فروش و پیشرفت کسب و کار شماست.

برای مثال فرض کنید که شما یک فروشگاه اینترنتی در زمینه فروش لوازم آرایشی دارید؛ شما با استفاده از روش تولید محتوا، می‎توانید مراحل مصرف محصولات آرایشی مختلف خودتان را به مشتریان خودتان توضیح دهید. حالا این محتواها می‎توانند به صورت متنی، تصویری، ویدئویی، صوتی و … باشند.

11. مردم برای خرید، اینترنت را ترجیح می‌دهند

شاید اصلی‎ترین مزیتی که شما را می‌تواند به شرکت در آموزش بازاریابی دیجیتال مارکتینگ قانع کند همین موضوع باشد. اصلا بقیه را کار نداریم؛ رفتار خودتان را بررسی کنید. قطعا وقتی هر سوالی که به ذهنی شما می‌زند، به احتمال زیاد آن را در گوگل سرچ می‌کنید تا به یک جوابی برای سوال خودتان برسید.

درواقع وقتی که شما نیازی به یک محصول یا خدماتی را داشته باشید، قبل از اینکه اقدام به خرید کنید، می‌خواهید مطمئن شوید که آیا این محصول یا خدمات می‌تواند نیاز شما را رفع کند یا نه و برای همین اقدام به سرچ در موتورهای جستجو به مانند گوگل می‌کنید.

طبق آمارهای منتشر شده، بیش از 50 درصد افرادی که قصد خرید یک محصول یا خدمات را دارند، ابتدا بسترهای مختلفی به مانند شبکه‌های اجتماعی یا سایت‌های مختلف را برای اطلاعات بیشتر، بررسی می‌کنند و این یک موقعیت فوق العاده برای شماست.

اگر شما مراحل دیجیتال مارکتینگ را به صورت اصولی انجام داده باشید، کاربران می‌توانند در همین حین گشت و گذار در بسترهای مختلف، با کسب و کار شما آشنا شوند و اگر هم تبلیغات قانع کننده انجام داده باشید، احتمالا خرید خودشان را از شما انجام دهند.

12. خطاهای انسانی در دیجیتال مارکتینگ وجود ندارد

همه ما با ضرب المثل انسان جایزالخطاست آشنا هستیم. در روش‌های سنتی، خطاهای انسانی بسیار زیادی رخ می‌دهد که هر اشتباهی در این روش، می‌تواند بر روی کیفیت کسب و کارهای شما نیز تاثیر گذار باشد.

برای مثال فرض کنید که در چاپ تراکت، یک حرف به اشتباه چاپ شده و یا مثلا بنر شما، چند روز دیرتر بر روی بیلبورد نصب می‌شود و یا موارد شبیه به این موضوعات.

ولی در دیجیتال مارکتینگ، چنین مواردی بی معنی هستند. درواقع بهتر است اینطور بگویم که خطاهای انسانی در دیجیتال مارکتینگ، اصلا وجود ندارند و اگر هم وجود داشته باشند، بسیار کم هستند. به طوریکه نمی‌تواند بر روی نتیجه نهایی تبلیغات، تاثیر منفی بگذارد.

دیجیتال مارکتر کیست؟

دیجیتال مارکتر کیست؟
دیجیتال مارکتر کیست؟

هر حوزه‌ای، اصطلاحات مخصوص به خودش را دارد که حوزه دیجیتال مارکتینگ نیز از این قائله، مستثنی نیست. یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین اصطلاحات این حوزه، کلمه “دیجیتال مارکتر” است.

دیجیتال مارکتر درواقع یک شخصی است که دوره‌های پولی و دوره رایگان دیجیتال مارکتینگ را به خوبی گذرانده و با تمامی مراحل و استراتژی‌های لازم در این زمینه، آشنایی کامل را دارد. بهتر است اینطور بگویم که دیجیتال مارکتر یک شخصی است که تخصص‌های لازم و کامل را در زمینه دیجیتال مارکتینگ دارد و می‌تواند به شما در پیشبرد کسب و کارتان، کمک‌های زیاد کند.

هیچ وقت قدرت یک دیجیتال مارکتر را دست کم نگیرید، چون این افراد می‌توانند به پیشرفت کسب و کار شما کمک زیادی کنند. درواقع پیشرفت کسب و کارهای اینترنتی، وابسته به استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگی است که توسط دیجیتال مارکترها انجام می‌شود.

اگر شما نیز قصد دارید که به عنوان یک دیجیتال مارکتر فعالیت کنید، پیشنهاد می‌کنم که ابتدا از دوره های رایگان دیجیتال مارکتینگ شروع کنید و سپس چندین دوره پولی را خریداری کنید تا به خوبی با تجربه افراد ماهر در این حوزه، آشنا شوید.

البته در ادامه نیز درباره این موضوع به صورت کامل صحبت می‌کنیم.

یک دیجیتال مارکتر چقدر درآمد دارد؟

یک دیجیتال مارکتر چقدر درآمد دارد؟
یک دیجیتال مارکتر چقدر درآمد دارد؟

همانطور که در بالاتر هم توضیح داده بودیم، شما به عنوان یک فردی که می‌خواهید وارد حوزه دیجیتال مارکتینگ شوید، اصلا نیازی نیست که نگران بازار کار باشید. بازار کار برای دیجیتال مارکتینگ وجود دارد و شما فقط باید با استفاده از شرکت در دوره‌های حضوری یا دوره مجازی دیجیتال مارکتینگ، مهارت و تجربه خودتان را بالا ببرید.

چون درآمدی که شما می‌توانید به عنوان یک دیجیتال مارکتر به دست بیاورید، رابطه مستقیمی با تجربه، مهارت و سابقه فعالیت شما دارد.

ولی اگر بخواهیم به طور کلی نگاه کنیم، حداقل درآمد یک دیجیتال مارکتر از 4 میلیون تومان شروع می‌شود که حالا بستگی به تجربه، مهارت و سابقه شما، می‌تواند تا بالای 20 میلیون تومان نیز ادامه داشته باشد.

آینده دیجیتال مارکترها چگونه است؟

آینده دیجیتال مارکترها چگونه است؟
آینده دیجیتال مارکترها چگونه است؟

برای اینکه شما را با ارزش دیجیتال مارکتینگ آشنا کنم، فقط کافی است که به این جمله از بیل گیتس اشاره کنم: “اگر کسب و کار شما در اینترنت حضور ندارد، خیلی زود از صفحه روزگار حذف خواهید شد.

اگر این حرف را هر شخص دیگری می‌زند، شاید زیاد به آن توجه نمی‌شد؛ ولی این حرف از دهان شخصی به نام بیل گیتس درآمده؛ شخصی که با فعالیت‌هایش باعث شده تا دنیای تکنولوژی و فناوری به چیزی که الان هست برسد.

همین الان هم دیجتال مارکتر دارای وضعیت فوق العاده‌ای هستند؛ ولی به جرات می‌توان گفت که آینده‌ای که در انتظار حرفه دیجیتال مارکتینگ است، بسیار بلندتر و روشن‌تر از چیزی است که در امروزه مشاهده می‌کند.

برای مثال فقط کافی است که وضعیت الان کسب و کارهای اینترنتی را با 5 سال پیش مقایسه کنید؛ یعنی زمانی که هنوز جهان با چیزی به نام کرونا آشنا نشده بود. بعد از اینکه بیماری کرونا همه گیر، قوانین سفت و سخت به میان آمد که هیچ کسی حق نداشت در خیابان‌ها باشد. همین کار باعث شد تا کسب و کارهای سنتی، ضررهای جبران ناپذیری را متحمل شوند.

از طرف دیگر، کسب و کارهای اینترنتی، حتی فراتر چیزی که تصورش را می‌کردند توانستند به سود برسند. همین موضوع باعث شده بود تا بسیاری از کسب و کارهای سنتی نیز وارد فضای اینترنت شوند. این افراد برای اینکه در کسب و کار اینترنتی خودشان پیشرفت کنند، نیاز به مهارت‌های دیجیتال مارکتینگ داشتند و برای همین درخواست‌ها برای شرکت در دوره های آنلاین دیجیتال مارکتینگ بالا رفت و به چیزی رسیده که الان هست!

طبق همین آمارها، می‌توان به جرعت گفت که هر چه می‌گذرد، کسب و کارهای سنتی کم رنگ‌تر می‌شود که از طرفی دیگر، کسب و کارهای دیجیتالی جای آنها را می‌گیرند. برای همین، هیچ تهدیدی در آینده، حرفه دیجیتال مارکتینگ را تهدید نمی‌کند!

نقشه راه تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر

نقشه راه تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر
نقشه راه تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر

در بالا ما سعی کردیم تا اهمیت و ویژگی‌های آموزش دیجیتال مارکتینگ را به شما آموزش دهیم. حالا بهتر است که در این بخش، شما را با نقشه راه تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر آشنا کنیم.

درواقع دیجیتال مارکتینگ، یک حرفه به شمار می‌رود و اینطور نیست که مثلا شما یک آموزش دیجیتال مارکتینگ pdf را مطالعه کنید و یا اینکه بعد از دیدن دوره رایگان دیجیتال مارکتینگ با مهارت‌های لازم در این زمینه آشنا شوید.

یادگرفتن مهارت‌های دیجیتال مارکتینگ، خیلی سخت‌تر از آن چیزی است که فکرش را بکنید و فقط در صورتی این سختی برای شما آسان می‌شود، که علاقه و پشتکار لازم را داشته باشید. در ادامه به شما مسیر تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر حرفه‌ای را معرفی می‌کنیم:

1. مطالعه کنید

در اولین مرحله از آموزش دیجیتال مارکتینگ، پیشنهاد می‌شود که حتما از منابع تئوری شروع کنید و سعی کنید که در این منابع، توضیحات لازم درباره اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ را یاد بگیرید و درواقع به علم کلی از دیجیتال مارکتینگ برسید.

برای اینکار می‌توانید از آموزش دیجیتال مارکتینگ pdf شروع کنید که برای پیدا کردن آنها هم کافی است که در گوگل سرچ کنید. همچنین از سایت‌های مختلف که در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می‌کنند هم می‌توانید برای یادگیری اصطلاحات و کلیات دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید.

البته این بخش می‌تواند مسیر شما را برای گذراندن مراحل بعدی، راحت‌تر کند. البته مسیر طولانی را برای تبدیل شدن به دیجیتال مارکتینگ در پیش دارید؛ برای همین پیشنهاد می‌شود که مطالعات مربوط به این بخش را در زمان کمی، انجام دهید.

2. شرکت در دوره‌های آموزشی

حالا بعد از اینکه اطلاعات اولیه لازم در زمینه دیجیتال مارکتینگ را به دست آوردید، بهتر است که یکی از دوره‌های معتبر دیجیتال مارکتینگ را از سایت های آموزش دیجیتال مارکتینگ خریداری کنید.

اگر هم می‌خواهید به سراغ دوره‌های رایگان بروید، اصلا مشکلی ندارد. ولی مطمئن باشید که دوره های رایگان دیجیتال مارکتینگ، نمی‌توانند شما را تبدیل به یک دیجیتال مارکتر کنند و درواقع مسیر تبدیل شدن به دیجیتال مارکتر برای شما کمی طولانی‌تر و همچنین سخت‌تر می‌شود.

چون شما برای تبدیل شدن به دیجیتال مارکتر، نیاز دارید تا از تجربه‌های افراد موفق در این حوزه، استفاده کنید و این تجربیات نیز به صورت رایگان عرضه نمی‌شوند؛ برای همین شما باید در کلاس های مارکتینگ شرکت کنید که حالا می‌تواند به صورت حضوری باشد یا مجازی!

3. شرکت در دوره کارآموزی

بسیاری از افراد فکر می‌کنند که بعد از اینکه مثلا در یک یا چند دوره بازاریابی اینترنتی شرکت کردند، حالا می‌توانند به خوبی این مراحل را در کسب و کارهای اینترنتی مختلف راه اندازی کنند. ولی شما در صورتی می‌توانید موفق شوید که تجربه لازم را نیز در این زمینه داشته باشید.

شما در دوره های آموزش دیجیتال مارکتینگ، فقط می‌توانید با مسائل تئوری در این زمینه آشنا شوید. برای همین، نیاز است که آموزش‌هایی که در دوره های دیجیتال مارکتینگ مشاهده کردید را به صورت عملی نیز پیاده سازی کنید و چه چیزی می‌تواند بهتر از شرکت در دوره‌های کارآموزی باشد؟

درواقع شرکت در دوره‌های کاراموزی را می‌توان جزو بهترین روش‌ها برای یادگیری دیجیتال مارکتینگ اسم برد. چون شما در یک شرکتی مشغول یه یادگیری می‌شوید که همگی اعضای تیم، در همین زمینه فعالیت می‌کنند. برای همین شما می‌توانید از تجربیات تیمی این گروهی که در ان مشغول هستید استفاده کرده و برای رشد علم دیجیتال مارکتینگ خودتان، استفاده کنید.

4. پروژه شخصی راه اندازی کنید

برای اینکه شما بتوانید به عنوان یک دیجیتال مارکتر وارد بازار کار شوید، در مرحله اول احتیاج به یک رزومه خوب دارید؛ شما نمی‌توانید برای استخدام به عنوان دیجیتال مارکتر اقدام کنید، درصورتیکه هیچ رزومه موفقی نداشته باشید.

برای همین بهتر است که یک پروژه را برای خودتان راه اندازی و طبق اصول و قوانینی که در آموزش‌های حضوری یا آموزش آنلاین دیجیتال مارکتینگ مشاهده کردید، پیش ببرید. به طوریکه بتوانید از آن با نام یک پروژه موفق اسم ببرید.

درواقع جدای از ساخت رزومه، شما می‌توانید آزمون و خطاهای خودتان را نیز بر روی پروژه‌های شخصی خودتان انجام دهید تا میزان تجربه و مهارت خودتان را در زمینه بازاریابی اینترنتی، افزایش دهید.

5. اطلاعات خودتان را بروز نگهدارید

علم دیجیتال مارکتینگ بسیار گسترده است؛ به طوریکه شاید شما هر روز بتوانید یک چیز جدیدی را از این علم کشف کنید. برای همین اگر شما قصد دارید که تبدیل به یک دیجیتال مارکتر موفق شوید، نباید به یک دوره اموزش بازاریابی اینترنتی بسنده کنید.

برای بروز نگهداشتن اطلاعات، شما باید به صورت روزانه، منابع معتبر در زمینه دیجیتال مارکتینگ را بررسی کنید و یا اینکه پیج دیجیتال مارکترهای موفق در شبکه‌های اجتماعی را دنبال کنید.

شاید فکر کنید چیزی که الان شما از علم دیجیتال مارکتینگ می‌دانید، برای پروژه‌های امروزی کافی باشد؛ ولی علم فعلی شما در زمینه دیجیتال مارکتینگ، می‌تواند نیازهای سال بعد فضای اینترنت را برطرف کند؟ قطعا نه!

حتی اگر نگاهی به روتین روزانه افراد موفق در زمینه دیجیتال مارکتینگ بیندازید، می‌بینید که همه آنها چندین ساعت از روز خودشان را صرف مطالعه می‌کنند. پس اگر آنها چنین کاری را انجام می‌دهند و توانستند به موفقیت برسند، چرا شما نباید انجام دهید؟

چرا باید دیجیتال مارکتینگ را یاد بگیریم؟

چرا باید دیجیتال مارکتینگ را یاد بگیریم؟
چرا باید دیجیتال مارکتینگ را یاد بگیریم؟

اگر شما هم مدیر یک کسب و کار اینترنتی باشید و بخواهید خودتان را برای انجام مراحل دیجیتال مارکتینگ قانع کنید، احتمالا این سوال برای شما پیش می‌آید که چرا باید آموزش دیجیتال مارکتینگ را دنبال کنید؟!

بگذارید خیلی خلاصه برای شما توضیح دهم؛ اگر شما می‌خواهید که از کسب و کارتان به سود بالا برسید، باید حتما از روش‌های دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید. البته این سودهای زیادی در صورتی است که شما می‌توانید هزینه‌های زیادی را هم صرفه جویی کنید.

اگر شما در بازار کار فعال باشید، می‌دانید که سود بیشتر در کم کردن هزینه‌های اضافی است که در روش‌های دیجیتال مارکتینگ می‌توانید به این مورد دست پیدا کنید. حالا میزان هزینه‌هایی که شما برای دیجیتال مارکتینگ انجام می‌دهید دیگر بستگی به استراتژی‌های شما دارد.

برای مثال از بازاریابی محتوایی می‌توان به عنوان مقرون بصرفه‌ترین استراتژی در بین استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ اسم برد. چون شما عملا باید فقط هزینه‌های مربوط به تولید کننده محتوا را پرداخت کنید و حتی اگر خودتان با علم تولید محتوا آگاه باشید هم می‌تواند خودتان انجام دهید. یعنی هیچ هزینه‌ای نیاز نیست پرداخت کنید و این درصورتی است که اگر به بازاریابی محتوایی به صورت اصولی انجام شود، می‌تواند سود زیادی را برای شما به همراه داشته باشد.

بازار کار دیجیتال مارکتینگ چگونه است؟

بازار کار دیجیتال مارکتینگ چگونه است؟
بازار کار دیجیتال مارکتینگ چگونه است؟

در بالاتر نیز درباره بازار کار دیجیتال مارکتینگ صحبت کرده بودیم و به شما گفتیم که اصلا نیاز نیست که نگران بازار کار این حوزه چه در الان و چه در آینده باشید. در بالاتر گفته بودیم رشدی که الان برای تقاضا دیجیتال مارکتر وجود دارد را مدیون پخش ویروس کرونا هستیم. ولی اگر این ویروس هم به وجود نمی‌آید، باز هم تقاضا به این اندازه می‌رسید.

چون ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که فناوری و تکنولوژی، به سرعت در حال رشد است؛ امروزه اکثر مردم خریدهای خودشان را از طریق اینترنت انجام می‌دهند و هر چه می‌گذرد هم بر تعداد این افراد، اضافه می‌شود.

به همین دلیل، تقاضاها برای خرید اینترنتی افزایش پیدا کرده و بنا به افزایش تقاضاها، فروشگاه‌های اینترنتی بیشتری راه اندازی شده. تمامی این فروشگاه‌ها نیز برای اینکه بتوانند پیشرفت‌های لازم را در زمینه اینترنت به دست بیاورند، مجبورند که از مهارت‌های مربوط به دیجیتال مارکتینگ استفاده کنند که این مهارت‌ها نیز فقط در دست افرادی است که در این حوزه فعال هستند؛ یعنی همان دیجیتال مارکترها!

پس با این توضیحات می‌توان بازار کار حال و آینده دیجیتال مارکتینگ را روشن‌تر از همیشه معرفی کرد.

پیش نیازهای یادگیری دیجیتال مارکتینگ

پیش نیازهای یادگیری دیجیتال مارکتینگ
پیش نیازهای یادگیری دیجیتال مارکتینگ

تا به اینجای معرفی آموزش دیجیتال مارکتینگ، شما با مزایا، ویژگی‌ها و پتانسیل بالای این حرفه آشنا شدید و فهمیدید که چطور باید مراحل تبدیل شدن به دیجیتال مارکتر را طی کنید. ولی سوال بعدی که ممکن است در ذهن افراد به وجود بیاید این است پیش نیازهای یادگیری دیجیتال مارکتینگ چیست؟!

در ادامه این بخش قصد داریم تا شما را پیش نیازهای قبل از یادگیری دیجیتال مارکتینگ آشنا کنیم:

1. دیوایس‌های مورد نیاز

 وقتی درباره دیوایس صحبت می‌کنیم، منظور ما گوشی‌های هوشمند، تبلت و کامپیوتر یا لپ تاپ است. درواقع شما به هر سه این موارد به صورت همزمان نیاز ندارید. ولی حداقل باید کامیپوتر یا لپ تاپ و یک گوشی هوشمند را داشته باشید.

با استفاده از لپ تاپ و کامپیوتر، شما می‌توانید به خوبی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ برای تحلیل کسب و کارف تحلیل رقبا و موارد دیگر استفاده کنید. از طرفی دیگر، شما به گوشی‌های هوشمند هم نیاز دارید. چون با استفاده از گوشی‌های هوشمند می‌توانید شبکه‌های اجتماعی به مانند اینستاگرام، تلگرام و … را به خوبی بررسی و رصد کنید.

2. آشنایی با بسترهای دیجیتال

 مورد بعدی که باید قبل از شرکت در آموزش جامع دیجیتال مارکتینگ با آن آشنا باشید مربوط به آشنایی کامل از بسترهای دیجیتالی است. درواقع شما باید به خوبی با کانال‌های مختلفی که قصد فعالیت در آنها را دارید اشنا باشید.

منظور ما از کانال‌ها، شبکه‌های اجتماعی به مانند اینستاگرام، تلگرام، یوتیوب و همچنین وبگردی و … است. اگر شما در همین موارد ذکر شده فعال باشید نیز کافی است و درواقع نیازی به گذراندن دوره خاصی برای این یادگیری این موارد نیست.

همچنین شما باید قبل از شرکت در دوره‌های آموزشگاه دیجیتال مارکتینگ، مشخص کنید که می‌خواهید فعالیت خودتان را چه بستری انجام دهید. چون آموزش‌های ارائه شده در هر بستری، می‌تواند متفاوت باشد.

3. علاقه

اصلی‌ترین پیش نیازی که شما باید قبل از شرکت در آموزش دیجیتال مارکتینگ داشته باشید، علاقه است! همانطور که در بالا هم گفتیم، یادگیری دیجیتال مارکتینگ، کار آسانی نیست و راه سختی را در پیش دارید.

ولی اگر شما به حوزه دیجیتال مارکتینگ علاقه داشته باشید، عملا می‌توان گفت که این سختی‌ها برای شما شیرین می‌شود؛ برای همین پیشنهاد می‌شود که اگر به این زمینه علاقه ندارید، اصلا وارد این بخش نشوید؛ شاید شما بعد خرید و دانلود آموزش دیجیتال مارکتینگ به حد کافی از علم دیجیتال مارکتینگ برسید؛ ولی مطمئن باشید که در ادامه مسیر با مشکلات زیادی مواجه می‌شوید.

4. صبر

 اگر بخش “نقشه راه تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر” را به خوبی مطالعه کرده باشید، قطعا متوجه شدید که شما برای یادگیری دیجیتال مارکتینگ، راه طولانی را در پیش دارید؛ درواقع دیجیتال مارکتینگ علمی نیست که شما بتوانید در عرض دو یا سه ماه به دستش بیاورید و شاید زمانی حتی بیشتر از 2 سال را احتیاج داشته باشد.

این مسیر طولانی را شما بدون صبر نمی‌توانید با موفقیت پشت سر بگذارید. چون قطعا شکست و موانع زیادی در این مسیر برای شما وجود دارد و چه چیزی به مانند صبر و علاقه می‌تواند به شما برای گذراندن این شکست‌ها و موانع کمک کند؟

دیجیتال مارکتینگ را از کجا شروع کنیم؟

برای یادگیری مباحثی به مانند دیجیتال مارکتینگ که گستردگی زیادی را در مباحث خودشان دارند، شما می‌توانید از تکنیک یادگیری T شکل استفاده کنید. درواقع یادگیری T شکل این امکان را به شما می‌دهد که ابتدا بتوانید دید کلی درباره آن علم را به دست بیاورید و سپس به سراغ زیرمجموعه‌های همان علم بروید.

برای همین همانطور که در بالا هم توضیح دادیم، سعی کنید که ابتدا با کلیت و اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ آشنا شوید و سپس در یکی از آموزش‌های حضوری یا آموزش مجازی دیجیتال مارکتینگ شرکت کنید. سپس برای شرکت در یک دوره کارآموزی اقدام کنید و همچنان با گذراندن دوره کارآموزی، پروژه شخصی خودتان را هم پیش ببرید.

اهمیت داشتن وبسایت در دیجیتال مارکتینگ

اهمیت داشتن وبسایت در دیجیتال مارکتینگ
اهمیت داشتن وبسایت در دیجیتال مارکتینگ

اگر یادتان باشد، در بالاتر و در بخش “نقشه راه تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر” ما گفتیم که شما باید یک پروژه شخصی را نیز برای خودتان راه اندازی کنید که این پروژه شخصی می‌تواند در قالب یک وبسایت هم باشد. حالا چرا راه اندازی یک وبسایت می‌تواند برای ما در مسیر دیجیتال مارکتینگ با اهمیت باشد؟

همانطور که در بالا هم توضیح دادیم، شما نمی‌توانید خودتان را به عنوان یک دیجیتال مارکتری معرفی کنید که هیچ رزومه‌ای ندارد. برای همین باید اقدام به راه اندازی یک سایت برای خودتان کنید و سپس آن را بر اساس اصول دیجیتال مارکتینگ، رشد دهید؛ به طوری که بتوانید آن را با نام پروژه موفق در روزمه خودتان، ثبت کنید.

جدای از موارد بالا، شما با شرکت در دوره‌های کارآموزی نمی‌تواند آزمون و خطاهای لازم را انجام دهید؛ چون کوچک‌ترین اشتباه در فعالیت‌های دیجیتال مارکتینگ می‌تواند بر روی روند کلی سایت و تا مدت زمان زیادی، تاثیر منفی بگذارد.

برای همین معمولا امکان آزمون و خطا در دوره‌های کارآموزی وجود ندارد. ولی اگر شما یک سایتی را برای خودتان راه اندازی کنید، دستتان در آزمون و خطا باز است. درکل باید بدانید که داشتن یک وبسایت هم می‌تواند در درآمد شما تاثیر گذار باشد و هم اینکه می‌تواند مسیر یادگیری شما را هموارتر کند.

اهمیت تولید محتوا در دیجیتال مارکتینگ

اهمیت تولید محتوا در دیجیتال مارکتینگ
اهمیت تولید محتوا در دیجیتال مارکتینگ

شما اگر نگاهی به همه کسب و کارهای موفق در زمینه اینترنت بیندازید، می‌بیند که همه آنها برنامه‌های خاصی را در بخش تولید محتوای خودشان دارند و به صورت مستمر، اقدام به تولید محتوا می‌کنند؛ حالا سایت‌ها به صورت متنی و اینستاگرام و یوتیوب به صورت ویدئویی و …

درواقع هر بستری، نیازمند روش‌های خاص خودش برای تولید محتواست. ولی مگر تولید محتوا چقدر ارزشمند است که کسب و کارهای اینترنتی وقت خودشان را برای آن می‌گیرند؟ در ادامه شما را با اهمیت تولید محتوا در دیجیتال مارکتینگ آشنا می‌کنیم:

1. اعتماد سازی

شاید اصلی‌ترین و مهم‌ترین دلیل که می‌توان به عنوان اهمیت تولید محتوا در دیجیتال مارکتینگ معرفی کرد، مربوط به همین موضوع یعنی اعتماد سازی باشد. همه با بخش اعتماد سازی در کسب و کارها آشنا هستند و می‌دانند که اگر مراحل اعتماد سازی به خوبی انجام نشود، قطعا مشتریان از شما خرید نمی‌کنند.

یکی از روش‌های اعتماد سازی که در دوره های آموزش دیجیتال مارکتینگ هم به آن پرداخته می‌شود، مربوط به بحث تولید محتواست. درواقع با استفاده از تولید محتوا، می‌توانید یک علم جدیدی را به کاربران خودتان به صورت رایگان اضافه کنید و یا اینکه با استفاده از موضوعات مختلف در تولید محتوا، آنها را سرگرم کنید.

وقتی که این اتفاق‌ها با استفاده از محتواهای شما در کاربر به وجود بیاید، باعث می‌شود تا یک حس اعتمادی در کاربران به شما شکل بگیرید و افزایش اعتماد نیز برابر است با افزایش فروش!

2. جذب مخاطب بیشتر

اگر شما مراحل تولید محتوا را به صورت اصولی و هدفمند انجام دهید، مطمئن باشید که مخاطبان یا بازدیدکنندگان بیشتری با کسب و کار شما آشنا می‌شوند. درواقع محتواهای ارزشمند و مفید را می‌توان به مانند یک آهن ربا تشبیه کرد و افراد مختلف را نیز به آهن. پس در صورت ارائه محتوا مفید، می‌توانید افراد بیشتری را به سمت کسب و کار خودتان بکشانید.

اگر هم در نهایت جذب این مخاطبان باعث افزایش فروش شما نشد، باز هم نیاز به نگرانی نیست؛ چون شما توانستید با تولید محتوای ارزشمند، افرادی زیادی را با برند خودتان آگاه کنید. همچین محتواهای ارزشمند می‌توانند ارزش و کیفیت کسب و کار اینترنتی شما را افزایش دهند. درواقع به همین دلیل، می‌توان گفت که تولید محتوا جزو مراحل اساسی و مهم در بخش دیجیتال مارکتینگ به شمار می‌رود.

3. تحلیل رفتار مخاطبان

تولید محتوا یکی از مهم‌ترین روش‌هایی به شمار می‌رود که شما می‌توانید با کمک آنها، رفتارهای کاربران خودتان را تحلیل کنید. البته همانطور که می‌دانید، ابزارهای متنوع و زیادی درباره تحلیل رفتار کاربران وجود دارد که البته همه آنها نیز دارای پیچیدگی‌های خاص خودشان هستند.

ولی روش تولید محتوا می‌تواند یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای تحلیل رفتار مخاطبان است. به این صورت که شما می‌توانید در چندین موضوع مختلف تولید محتوا کنید و سپس واکنش مخاطبان به تمامی این محتواها را بررسی کنید و ببینید که مثلا در کدام موضوع، واکنش بهتری داشتند.

سپس می‌توانید فعالیت خودتان را در همان بخش، متمرکز کنید. البته این فقط یکی از روش‌های تحلیل رفتار مخاطبان با استفاده از تولید محتوا بود!

4. کمک به برندسازی

برندسازی یکی از مهم‌ترین عواملی است که اگر شما بتوانید آن را به خوبی انجام دهید، می‌تواند رشدهای و پیشرفت‌های چشمگیری را نصیب کسب و کار اینترنتی شما کند. برندسازی نیز بر اساس روش‌های مختلفی به وجود می‌آید که یکی از مهم‌ترین آنها، تبلیغات است.

شاید شما فکر کنید که تبلیغات چه ربطی به تولید محتوا دارد؛ ولی باید بدانید که اگر مراحل تولید محتوای خودتان را به صورت اصولی و هدفمند انجام دهید، می‌تواند عملکردی به مانند یک تبلیغات را برای شما داشته باشد. این درصورتی است که مراحل تولید محتوا، هزینه‌های کمتری را در مقایسه با تبلیغات‌ها دارند!

درواقع ثابت شده که اکثر کاربرانی که از محتواهایی که در سطح اینترنت یا شبکه‌های مجازی که می‌خوانند خوششان بیاید، اقدام به اشتراک گذاری آن می‌کنند که البته این مورد در شبکه‌های اجتماعی، بیشتر مشاهده می‌شود.

5. دعوا کاربر به یک عمل خاص

اگر شما در دروه های اكادمي ديجيتال ماركتينگ شرکت کنید، با سرفصل‌هایی به مانند بازاریابی محتوایی آشنا می‌شوید؛ بازاریابی محتوایی دقیقا به مانند همان تبلیغات عمل میکند و درواقع کاربران با راضی می‌کنند تا یک عمل خاصی را انجام دهند.

برای مثال یک محتوایی را با عنوان جزوه آموزش دیجیتال مارکتینگ در نظر بگیرید. نویسنده محتوا اطلاعات کامل و جامعی را درباره جزوه‌های آموزش دیجیتال مارکتینگ را ارائه کرده؛ به طوری که شما در همان لحظه، دلتان می‌خواهد همان جزوه را دانلود کنید.

حالا ناگهان وقتی که نویسنده شما را به مرز تشنگی برای دانلود این جزوه رساند، ناگهان لینک دانلودی در بخش خاصی از مقاله قرار می‌دهد و به شما می‌گوید که اگر قصد مطالعه این جزوه را دارید، می‌توانید آن را از همین بخش دانلود کنید.

البته دانلود کردن یک جزوه، فقط یک مثال ساده بود. برای مثال بسیاری از سایت‌ها از روش‌های بازاریابی محتوا برای خرید محصولات خودشان استفاده می‌کنند.

کمپین تبلیغاتی چیست؟

کمپین تبلیغاتی چیست؟
کمپین تبلیغاتی چیست؟

راه اندازی و مدیریت کمپین تبلیغاتی، یکی از مهم‌ترین بخش‌های آموزش دیجیتال مارکتینگ است که هر دیجیتال مارکتری، باید به خوبی با آن آشنا باشد. برای همین لازم است که با توضیحات مربوط به این بخش، به خوبی آشنا باشید.

وقتی کلمه کمپین در کنار تبلیغات به میان می‌آید، یعنی بحث ما درباره چندین تبلیغات است. درواقع کمپین تبلیغاتی، یکسری تبلیغات‌هایی هستند که در زمان‌های مختلفی، برنامه ریزی شدند.

این کمپین‌ها در نهایت به مفهوم را به کاربر می‌رسانند؛ حتی ممکن است که در تبلیغاتی، متن‌هایی که در این تبلیغات‌ها به کار رفته فرق کند؛ ولی مفهومی به کار می‌رساند، یکسان است.

برای راه اندازی کمپین تبلیغاتی، شما ابتدا باید مشخص کنید که هدف شما از راه اندزای این کمپین‌ها چیست؟! برای مثال بعضی‌ها هدفشان افزایش بازدید است و بعضی‌ها هم می‌خواهند که به افزایش فروش و برندسازی برسند و ….

چون هدف‌های شما از راه اندازی کمپین‌های تبلیغاتی، می‌تواند بر روی استراتژی‌های آن، تاثیرگذار باشد.

روش‌های آموزش دیجیتال مارکتینگ

روش‌های آموزش دیجیتال مارکتینگ
روش‌های آموزش دیجیتال مارکتینگ

روش های مختلفی برای یادگیری دیجیتال مارکتینگ وجود دارند که هر کدام از آنها نیز می‌تواند مزایا و معایب خاص خودشان را داشته باشند؛ البته ما در بالاتر نیز مسیر تبدیل شدن شما به یک دیجیتال مارکتر را توضیح دادیم و در همان بخش، یکسری توضیحاتی را درباره روش‌های مختلف یادگیری بازاریابی دیجیتالی به شما ارائه کردیم.

در ادامه این بخش، روش‌های آموزش دیجیتال مارکتینگ را به شما توضیح می‌دهیم:

1. دوره های آنلاین دیجیتال مارکتینگ

بعد از افزایش تقاضا برای یادگیری علم دیجیتال مارکتینگ، اساتید زیادی که در این حوزه فعال بودند، تصمیم گرفتند که دوره‌های آموزشی مربوط به دیجیتال مارکتینگ را تهیه کنند و سپس آنها برای علاقمندان به یادگیری دیجیتال مارکتینگ، عرضه کردند.

معمولا اکثر دوره های اموزش بازاریابی دیجیتالی، به صورت آنلاین عرضه می‌شود که حالا شما می‌توانید از سایت خود مدرس و یا از سایت‌های واسط، خریداری کنید.

2. دوره دیجیتال مارکتینگ فنی حرفه ای

یکسری از آموزشگاه‌ها هستند که با سازمان‌های فنی حرفه ای قرارداد دارند؛ یعنی شما بعد از اینکه دوره‌های این آموزشگاه‌ها را گذراندید، یک مدرکی نیز به شما ارائه داده می‌شود که نشان از سطح علمی شما در زمینه دیجیتال مارکتینگ دارند.

البته معمولا این دوره‌ها، از کیفیت بالایی برخوردار نیستند و درواقع همان مدرکی که ارائه داده می‌شود، ارزشمند است؛ در غیر اینصورت پیشنهاد می‌شود که اگر واقعا می‌خواهید علم دیجیتال مارکتینگ را یاد بگیرید، به سراغ دوره‌های خصوصی یا دوره‌های آنلاین بروید.

3. دوره های حضوری آكادمي ديجيتال ماركتينگ

شرکت در دوره های حضوری هم می‌تواند یک انتخاب مطمئن برای یادگیری دیجیتال مارکتینگ باشد. البته شرکت در دوره های حضوری می‌تواند بازدهی‌های بهتری را نسبت به دوره های آنلاین داشته باشد.

چون شما می‌تواند به صورت زنده، حرف‌های اساتید را گوش و بررسی کنید و اگر سوالی هم در ذهنتان و در موضوع دیجیتال مارکتینگ به وجود آمد، می‌توانید در لحظه از اساتید بپرسید و به جوابتان برسید.

البته این انتخاب که دوره های حضوری را انتخاب می‌کنید یا آنلاین، دیگر بستگی به خودتان دارد. هر دو آنها می‌توانند بازدهی فوق العاده را داشته باشند و البته در صورتی که یک دوره با کیفیت را انتخاب کرده باشید.

4. شرکت در دوره کارآموزی

این مورد را در بالاتر هم توضیح داده بودیم؛ پس در این بخش نیز از توضیحات اضافی پرهیز می‌کنیم. البته بهتر است که شما زمانی برای شرکت در دوره های کارآموزی اقدام کنید، حداقل اطلاعات لازم را در زمینه دیجیتال مارکتینگ داشته باشید؛ درواقع هر چه اطلاعات شما در این زمینه جامع‌تر باشد، دوره کارآموزی شما نیز به شکل بهتری گذرانده می‌شود.

در دروه های کارآموزی، شما می‌توانید از تجربیات افراد فعال در این حوزه استفاده کرده و علم خودتان در زمینه دیجیتال مارکتینگ افزایش دهید. همچنین شما می‌تواند فعالیت تیمی را هم یاد بگیرید که خودش یک نکته مثبت به شمار می‌رود.

5. دوره های رایگان

دوره های رایگان زیادی در سطح اینترنت وجود دارد که شما با چند سرچ ساده می‌توانید اقدام به دانلود فیلم آموزش دیجیتال مارکتینگ کنید. ولی دوره های رایگان فقط به اندازه ای خوب هستند که بتوانند فقط شما را با علم دیجیتال مارکتینگ آشنا کنند و یا اینکه یکسری ترفندهای ساده در این زمینه را به شما توضیح دهند.

درواقع شما با مشاهده دوره های رایگان دیجیتال مارکتینگ، نمی‌تواند تبدیل به دیجیتال مارکتر شود. اگر هدف شما تبدیل شدن به دیجیتال مارکتر است، پیشنهاد می‌کنم که بخش “نقشه راه تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر” که در بالاتر توضیح دادیم را مطالعه کنید.

مشاغل دیجیتال مارکتینگ

وقتی که گفته می‌شود دیجیتال مارکتینگ یک دنیای دیگری است، دروغ نمی‌گویند. درواقع خود دیجیتال مارکتینگ هم باعث ایجاد شغل‌های متنوعی شده؛ درواقع شغل دیجیتال مارکتر، فقط یکی از مشاغل دیجیتال مارکتینگ به شمار می‌رود. در ادامه این مشاغل را برای شما معرفی می‌کنیم:

  • دیجتال مارکتر
  • مدیر شبکه اجتماعی
  • کارشناس شبکه‌های اجتماعی
  • مدیر سئو
  • کارشناس سئو
  • مدیر محتوا
  • کارشناس محتوای متنی
  • کارشناس محتوای بصری
  • استراتژیست محتوا
  • کپی رایتر
  • یو ایکس (UX) رایتر
  • پرفورمنس مارکتر
  • دیجیتال مارکتر
  • کمپین منیجر
  • مشاور دیجیتال مارکتینگ

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ درواقع مهم‌ترین بخش‌های این حوزه به شمار می‌روند. این ابزارها به حدی مهم هستند که در تمامی دوره های آموزش دیجیتال مارکتینگ، سرفصل های به صورت اختصاصی به این موضوع اختصاص دادند و حتی ساعت‌ها درباره آنها صحبت می‌کنند.

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ هم در حد دو یا سه ابزار نیستند و گستردگی به حدی زیادی است که نمی‌شود همه آنها را توضیح داد. ولی در ادامه این بخش قصد داریم تا مهم‌ترین این ابزارها را به شما معرفی کنیم:

1. گوگل و سئو

سئو یکی از زیرمجموعه‌های علم دیجیتال مارکتینگ به شمار می‌رود؛ درواقع آموزش سئو و دیجیتال مارکتینگ و یادگیری آنها در کنار یکدیگر، می‌تواند کسب و کار اینترنتی  شما را عملا تبدیل به یک کسب و کار بی رقیب کند.

حالا شاید بخواهید بدانید که سئو چیست؟ سئو یا SEO مخفف سه کلمه Search Engine Optimization است که معنی بهینه سازی موتورهای جستجو را می‌دهد. سئو مجموعه فعالیت‌هایی است که باعث می‌شود ارزش سایت شما در نزد موتورهای جستجو به مانند گوگل بالا برود؛ وقتی این اتفاق بیافتد، موتورهای جستجو به سایت شما اعتماد می‌کنند و سایت شما را در صفحات بالاتری نشان می‌دهند.

وقتی که سایت شما به صفحات بالاتر موتورهای جستجو برسد، یعنی بازدید بیشتر که در نهایت هم باعث افزایش فروش می‌شود. سئو را معمولا با نام دوره دیجیتال مارکتینگ گوگل نیز می‌شناسند.

اگر شما قصد دارید تا اطلاعات بیشتری را درباره سئو به دست بیاورید، پیشنهاد می‌کنم که به صفحه آموزش سئو مراجعه کنید.

2. اینستاگرام مارکتینگ

اینستاگرام مارکتینگ یکی از روش‌های جدید دیجیتال مارکتینگ به شمار می‌رود که عمر زیادی هم ندارد. همانطور که از اسم آن هم مشخص است، این روش در بستر اینستاگرام انجام می‌شود که حالا شما می‌توانید با استفاده از روش‌ها و استراتژی‌های مختلف، محصولات و خدمات خودتان را به شکل بهتری، به کاربران خودتان عرضه کنید.

3. گوگل ادز

گوگل ادز یکی از مهم‌ترین و محبوب‌ترین ابزارهای گوگل به شمار می‌رود و همانطور که در از اسمش مشخص است، می‌تواند به مراحل تبلیغات سایت شما، کمک زیادی بکند.

تا حالا شده که چیزی را در گوگل سرچ کنید و در کنار برخی از نتایج، کلمه “Ad” را مشاهده کنید؟ درواقع این کلمه نشان می‌دهد که آن سایت از کمپین‌های گوگل ادز استفاده کرده. شما با استفاده از این کمپین، می‌توانید در ازای پرداخت هزینه‌ای، سایت خودتان را در ازای چند کلیک که از قبل مشخص می‌شود، در جایگاه دلخواه خودتان قرار دهید.

البته این روش هم اصول و قوانین خاص خودش را دارد؛ چون باید ابتدا کاربران فعال در حوزه خودتان را بررسی کنید و سپس تبلیغات را بر اساس سلایق آنها، شخصی سازی کنید. برای همین نیاز است که به خوبی آموزش دیجیتال مارکتینگ آشنا باشید.

3. یوتیوب

فکر نمی‌کنم که شخصی وجود داشته که بگوید چیزی از یوتیوب نمی‌داند. قطعا همه شماها با آپارات آشنا هستید؛ آپارات برترین سیستم اشتراک ویدئو در ایران به شمار می‌رود. ولی باید بدانید که آپارات، نسخه بومی شده یوتیوب به شمار می‌رود که البته یوتیوب نیز مشهورترین سیستم اشتراک ویدئو در کل جهان است!

یوتیوب نیز به دلیل قابلیت درآمدزایی که ارائه کرده، باعث شده که افراد زیادی برای کسب درآمد به سمت آن بروند؛ از چند سال پیش تا به الان، تعداد افرادی که قصد درآمد از یوتیوب را داشتند بسیار افزایش پیدا کرده؛ به طوریکه امروزه این تقاضاها به حداکثر خودش رسیده.

اهمیت یوتیوب به مرور زمان بسیار بیشتر از گذشته شده؛ به طوریکه امروزه استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ زیادی در بخش یوتیوب وجود دارد که می‌تواند مراحل کسب درآمد از یوتیوب را برای شما، راحت‌تر کند.

4. ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ یکی از روش‌های قدیمی تبلیغات دیجیتال مارکتینگ به شمار می‌رود؛ این روش در عین حال که اکثریت فکر می‌کنند منسوخ شده، ولی همچنان می‌تواند بازدهی‌های زیادی را برای کسب و کار شما داشته باشد؛ البته به شرطی که قوانین آن را به صورت اصولی و دقیق، پیاده سازی کرده باشید.

به اینصورت که شما باید ابتدا لیست ایمیل افرادی که حوزه خودتان فعال هستند را به دست بیاورید که حالا یا می‌توانید از طریق سایت خودتان و با فرم‌های مختلف به دست بیاورید و یا اینکه آن را از سایت‌های دیگر، خریداری کنید.

سپس باید با استفاده از ابزارهای مخصوص، ایمیل‌های تبلیغاتی را به این آدرس‌ها ارسال کنید. البته این توضیحی که ارائه دادیم، فقط یک توضیح کلی بوده و برای کسب و اطلاعات بیشتر، پیشهاد می‌شود که حتما در دوره های دیجیتال مارکتینگ شرکت کنید.

5. گوگل آنالیتیکس

در بالاتر، ما چندین بار تاکید کردیم که بررسی رفتار کاربران می‌تواند باعث موفقیت در کسب و کار شما شود و همچنین گفتیم که نقش مهمی را در مراحل اجرا کردن استراتژی‌های مختلف دیجیتال مارکتینگ دارند.

ابزارهای بسیار زیادی برای بررسی رفتار کاربران وجود دارد که گوگل آنالیتیکس نیز یکی از مهم‌ترین و محبوب‌ترین آنهاست. گوگل آنالیتیکس نیز به مانند گوگل ادز، توسط شرکت گوگل ارائه شده که می‌تواند آمارهای دقیقی را از سایت و اپلیکیشن‌های شما را ارائه دهد.

این آمارهای ارائه شده توسط این ابزار، می‌تواند به شما در بررسی رفتار کاربران کمک کند؛ برای مثال می‌توانید بفهمید که اکثر کاربران شما از چه منطقه‌ای هستند، با چه دیوایسی وارد سایت می‌شوند، چه صفحاتی را بیشتر بازدید می‌کنند، در چه ساعتی فعال هستند و …

اگر می‌خواهید که با ابزار گوگل آنالیتیکس بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنم که به صفحه آموزش آنالیتیکس مراجعه کنید.

6. سرچ کنسول

سرچ کنسول نیز یکی دیگر از مهم‌ترین و محبوب‌ترین ابزارهای گوگل به شمار می‌رود که البته مخصوص افرادی است که روش طراحی سایت را برای کسب درآمد اینترنتی خودشان انتخاب کردند.

شما می‌توانید سایت خودتان را به این ابزار متصل کنید و سپس این ابزار نیز آمارهایی به صورت روزانه به شمار ارائه می‌دهد؛ این آمارها مربوط به رفتارهای کاربرانی است که از سمت گوگل وارد سایت شما شدند.

برای مثال نشان می‌دهند که به صورت روزانه چه مقدار کاربر از طریق موتور جستجوی گوگل وارد سایت شما شده و یا اینکه چه کلماتی سرچ کردند که با سایت شما مواجه شدند.

علاوه بر این آمارها، می‌توانید مشکلات و خطاهایی که ربات‌های گوگل در سایت شما مشاهده کردند را نیز در این ابزار بررسی و رفع کنید.

7. تبلیغات کلیکی

تبلیغات‌های کلیکی درواقع یکی از بهترین روش‌های تبلیغاتی به شمار می‌روند که در دوره های آموزش دیجیتال مارکتینگ نیز به صورت مفصل، به آنها پرداخته می‌شود. تبلیغات کلیکی که آن را به اختصار با کلمات PPC نیز می‌شناسند که مخفف سه کلمه Paid Per Click است. یعنی پرداخت در ازای کلیک!

در این روش، پرداخت‌های شما به ازای شخصی که تبلیغاتی را سفارش داده، در صورتی انجام می‌شود که افرادی بر روی تبلیغات شما کلیک کرده باشند. مثلا فرض کنید که هر کلیکی، 500 تومان محاسبه می‌شود و درصورتی از حساب شما کسر می‌شود، که کاربران بر روی آنها کلیک کرده باشند.

ابزار گوگل ادز که در بالاتر معرفی کردیم، یکی از بهترین ابزارها برای اجرا کردن تبلیغات کلیکی به شمار می‌رود.

8. ریتارگتینگ

ریتارگتینگ درواقع هدف قرار دادن کاربرانی است که با تبلیغات شما، وارد سایت شما شدند؛ ولی از محصول یا خدمات شما را خریداری نکردند.

درواقع افرادی که وارد سایت شما شدند و خرید نکردند، همان کاربران هدف هستند که حالا به هر دلیلی، خرید خودشان را ثبت نکردند؛ حالا یا می‌تواند به این خاطر که محصول مدنظرشان را پیدا نکردند و یا اینکه به دنبال تخفیف بودند و یا هر دلیل دیگری!

شما باید بعد از اینکه موقعیت خاصی را به مانند تخفیف یا ارائه محصولات جدید و … را در سایت خودتان راه اندازی کردید، می‌توانید از روش ریتارگتینگ استفاده کنید تا مشتریانی که در گذشته از شما خرید نکردند را مجددا به سمت خودتان بکشانید.

9. وبینارها

شاید این مورد کمی برای شما عجیب به نظر برسد. ولی واقعا از وبینار نیز می‌توان به عنوان یکی از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ اسم برد. بگذارید این بخش را با یک مثال به شما توضیح دهیم.

فرض کنید که شما در یک سایتی را در زمینه تعمیرات برد موبایل دارید؛ یکسری افرادی هستند که وبینارهای مختلفی را در همین زمینه راه اندازی می‌کنند؛ شما می‌توانید با این افراد ارتباط برقرار کنید و از آنها بخواهید که در وبینارهای خودشان، از شما به عنوان مهمان، دعوت کنند.

حالا شما نیز در در این وبینارها به عنوان مدیر سایت خودتان شرکت می‌کنید. این روش می‌تواند مخاطبان هدف زیادی را با سایت شما آشنا کند که تاثیر مثبت زیادی را بر روی برندسازی شما می‌گذارد.

10. تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی

امروزه هر کسی یک گوشی هوشمند را در دست خودش دارد و در هر گوشی هوشمند نیز، حداقل یک شبکه اجتماعی وجود دارد؛ در بین تمامی شبکه‌های اجتماعی، اینستاگرام، تلگرام و واتساپ از بقیه محبوب‌تر هستند؛ محبوبیت در این شبکه‌های اجتماعی به حدی بالاست که باعث شده یک بستر مناسبی برای راه اندازی کسب و کار به شمار بروند.

از طرفی دیگر، به دلیل اهمیت بالای این سه شبکه اجتماعی در بین ایرانیان، استراتژی‌های مختلفی برای تبلیغ در این شبکه‌های اجتماعی ابداع شده که می‌تواند به برندسازی و رشد کسب و کار شما، کمک زیادی کند.

11. اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر به افراد تاثیر گذار گفته می‌شود و اینفلوئنسر مارکتینگ هم به روشی گفته می‌شود که اهمین افراد تاثیر گذار، اقدام به تبلیغ یک محصول می‌کنند و یا اینکه کاربران خودشان را تشویق می‌کنند که یک کار خاصی را انجام دهند. برای مثال از آنها می‌خواهند یک وارد یک پیج دیگری شوند و ….

در ایران وقتی صحبت از اینفلوئنسر می‌شود، همه ذهن‌ها به سمت اینستاگرام می‌رود؛ البته اکثر افراد اینفلوئنسر در شبکه‌های اجتماعی دیگری هم فعال هستند که به غیر از اینستاگرام، می‌توان بسترهای دیگری به مانند توئیتر، یوتیوب، فیسبوک و … را نیز مثال زد.

12. ارسال پوش نوتیفیکیشن

فکر کنم که همه شماها دیگر حداقل با اسم نوتیفیکیشن آشنا باشید که حالا بعضی از شماها نیز آن را با اسم “اعلان‌ها” می‌شناسید. احتمالا شما هم وقتی وارد سایت‌های مختلفی شدید، پیام‌هایی را مبنی بر دریافت اعلان از سمت سایت‌ها مشاهده کردید که مثلا اگر اتفاق خاصی در سایت افتاد (مثل محصول جدید، پست جدید، تخفیف و …) شما با استفاده از اعلان‌ها باخبر کنند.

حالا شما می‌توانید یا اجازه این کار را بدهید و یا نه! ارسال پوش نوتیفیکیشن برای افرادی است که اجازه این کار را به سایت‌ها می‌دهند تا بر روی دیوایس آنها نوتیفیکیشن ارسال کنند.

ارسال پوش نوتیفیکیشن یکی از روش‌های نوین در آموزش دیجیتال مارکتینگ به شمار می‌رود و اگر به صورت اصولی انجام شود، می‌تواند بازدهی فوق العاده‌ای را نصیب شما کند.

13. انتشار رپورتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی درواقع یک نوع تبلیغات برای سایت‌ها به شمار می‌رود که بیشتر از اینکه بر روی انتقال بازدید کننده تمرکز داشته باشد، بر روی انتقال اعتبار تمرکز دارد.

قاعدتا شما وقتی سایتی را تازه راه اندازی می‌کنید، اعتبار زیادی را در نزد موتورهای جستجو به مانند گوگل ندارید؛ البته مهم نیست که قدمت سایت شما چند سال است؛ در هر صورت باید بدانید که همیشه یک سایتی وجود دارد که اعتبارش از شما بیشتر باشد.

شما باید در سایت‌هایی که اعتبارشان از شما بیشتر است، لینک سایت خودتان را در قالب یک پست معمولی قرار دهید. اینکار باعث می‌شود که گوگل اعتبار بیشتری را به سایت شما بدهد. چون یک سایتی که اعتبارش از شما بیشتر است، لینک سایت شما را در یک صفحه خودش قرار داده.

البته رپورتاژ آگهی می‌تواند به بهبود سئو سایت کمک کند.

PDF آموزش دیجیتال مارکتینگ

همانطور که در بالاتر هم توضیح دادیم، برای شروع بهتر است که از آموزش دیجیتال مارکتینگ pdf استفاده کنید؛ معمولا در این PDFها، اطلاعات پایه و کلی درباره دیجیتال مارکتینگ ارائه داده می‌شود.

البته پی دی اف‌های زیادی هم وجود دارند که می‌توانند اطلاعات تخصصی‌تری را در زمینه آموزش دیجیتال مارکتینگ به شما ارائه دهند که با یک سرچ ساده در اینترنت، می‌توانید آنها را پیدا کنید.

بازارکار دیجیتال مارکتینگ

بازارکار دیجیتال مارکتینگ
بازارکار دیجیتال مارکتینگ

بازار کار دیجیتال مارکتینگ نه تنها الان نیز بسیار وضعیت خوبی دارد، بلکه در آینده نیز از چیزی که هست هم بهتر می‌شود. چون اکثریت مردم سعی می‌کنند تا خریدهای خودشان را از طریق اینترنت انجام دهند و به مرور زمان، استقبال از فروشگاه‌های فیزکی کم شده و به فروشگاه‌های اینترنتی افزوده می‌شود.

در کنار این افزایش استقبال‌ها، تقاضا برای دیجیتال مارکتینگ نیز به مراتب افزایش پیدا می‌کند. برای همین می‌توان گفت که آینده خوبی برای دیجیتال مارکتینگ در انتظار شماست.

سوالات متداول آموزش دیجیتال مارکتنیگ

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ درواقع به فعالیت‌های بازاریابی گفته می‌شود که به صورت آنلاین انجام می‌شود.

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ چه تاثیری دارند؟

این ابزارها می‌توانند روند فعالیت‌های دیجیتال مارکتینگ را برای مدیران کسب و کارهای اینترنتی و دیجیتال مارکترها، راحت‌تر کنند.

بهترین دوره های دیجیتال مارکتینگ ایران کدام است؟

در بین تمامی دوره‌های موجود، دیجیتال مارکتینگ فرادرس توانسته تا محبوبیت بیشتری را به دست بیاورد. برای تهیه آموزش دیجیتال مارکتینگ فرادرس می‌توانید از سایت فرادرس اقدام کنید.

زیر شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ چیست؟

بازاریابی محتوایی، تبلیغات کلیکی، سئو، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ، اس ام اس مارکتینگ و ….

درآمد دیجتال مارکتر چقدر است؟

از 5 میلیون تومان شروع می‌شود و تا 20 میلیون تومان هم ادامه دارد.

درآمد دیجیتال مارکتر به چه عواملی بستگی دارد؟

مهارت، تجربه و رزومه!

منابع یادگیری دیجیتال مارکتینگ

مطالب آموزشیمنابع ویدئوییبهترین کتاب دیجیتال مارکتینگاخباربرترین گروه‌های دیجیتال مارکتینگ جهان
yourprimerSimplilearnDigital Marketing For DummiesConvince & ConvertPower Digital Marketing
webmasters stackexchangeAdam ErhartYoutilitySearch Engine JournalIgnite Visibility
hubspotNeil PatelEpic Content MarketingSocial Media TodayWebFX
mozEdurekaContent Marketing: The Ultimate Beginner’s GuideSearch Engine landSocialSEO
author-avatar

درباره وحید پارسا

۷ ساله که بصورت تخصصی سئو کار می‌کنم و دوست دارم هر آنچه در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ یاد گرفتم رو با شما به اشتراک بگذارم. توی پیج اینستاگرامم آموزش‌های رایگان زیادی منتشر کردم پس حتما پیج اینستاگرام منو به آدرس SEO.PERSIAN فالو کن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *