GA4

آموزش بخش Admin-Property​ گوگل آنالیتیکس

آموزش بخش Admin-Property​ گوگل آنالیتیکس
ویدیو آموزش بخش Admin-Property​ گوگل آنالیتیکس
آموزش بخش Admin-Property​ گوگل آنالیتیکس

در این قسمت از آموزش گوگل آنالیتیکس جدید یعنی GA4 به بخش Admin-Property​ می پردازیم. برای دسترسی به این قسمت همان طور که در قسمت قبلی گفتیم، باید وارد اکانت آنالیتیکس خود شوید و بر روی چرخ دنده ی آبی رنگ پایین صفحه کلیک کنید. در قسمت Property با کلیک بر روی Create Property می توانید Property جدیدی ایجاد نمایید. در قسمت زیرین نیز با کلیک بر روی فلش و به پایینی که وجود دارد، می توانید بین Propertyهای مختلف جابجا شوید.

بخش Admin-Property

Setup assistant: اولین بخش از این قسمت Setup assistant نام دارد. این بخش در واقع مانند یک دستیار عمل کرده و به شما یادآور می کند که کدام یک از تنظیمات آنالیتیکس را انجام نداده اید. در این بخش می بینید که برخی از تنظیمات انجام نشده اند و این دستیار به شما می گوید که بهتر است آن ها را تنظیم کنید. در ادامه تمامی این تنظیمات را در بخش مربوط به خودش توضیح می دهیم.

Setup assistant در بخش Admin-Property

Property Setting: این بخش در اصل همان تنظیماتی است که در هنگام ساختن Property وارد کرده اید. شما از طریق این بخش قادر هستید که نام، دسته بندی کسب و کار، زمان و واحد پول خود را نیز تغییر دهید. توجه داشته باشید که پس از انجام هر تغییری تنها با زدن دکمه ی save این تغییرات اعمال خواهند شد.

Property Setting در بخش Admin-Property

Property access management: این بخش نیز همانند Account که در قسمت قبلی آموزش آن را دادیم، سطح دسترسی به Property را مشخص می کند. سطوح دسترسی نیز همانند بخش قبلی است.

Property access management در بخش Admin-Property

Data streams: در این قسمت تمام Stream هایی که برای سایت خود ایجاد کرده اید را می بینید. برای اضافه کردن استریم جدید مانند اپلیکشین اندروید و ios می توانید روی دکمه ی add stream کلیک کنید.

Data streams در بخش Admin-Property

Data settings: این بخش نیز مربوط به تنظیمات داده های آنالیتیکس است که خود به سه قسمت اصلی تقسیم می شود.

قسمت اول -> Data collection

اولین گزینه ی این بخش Google signals data collection نام دارد که پیشنهاد می کنیم آن را فعال کنید. فعال کردن این بخش به شما کمک م کند تا به کمک سیگنال های گوگل دیتای دقیق تری را در اختیار داشته باشید. برای فعال سازی کافیست روی get started کلیک کرده و سپس در صفحه ی باز شده دکمه ی continue و در نهایت activate را بزنید. به همین سادگی این قابلیت برای شما فعال خواهد شد.

گزینه ی آخر این صفحه نیز که نام آن User data collection acknowledgement است، باید روی دکمه ی I acknowledge کلیک کنید. این گزینه به این معناست که شما اطلاعات کاربران را با اجازه ی خودشان جمع آوری کرده و در اختیار شخص ثالثی نمی گذارید.

Data collection در بخش Admin-Property

قسمت دوم -> Data retention

در این قسمت یک گزینه ای که در آن بازه ی زمانی 2 ماهه مشخص شده را می بینید. برخی از اطلاعات آنالیتکس را نمی توانید به صورت دائمی در اختیار داشته باشید و تنها به صورت 2 ماهه یا 14 ماهه قابل دخیره سازی هستند. بهتر است که این گزینه را روی 14 ماه قرار دهید تا حداقل برای مدت زمان بیشتری برخی از داده ها را در اختیار داشته باشید.

Data  retention  در بخش Admin-Property

قسمت سوم -> Data filters

به کمک این بخش شما می توانید برخی از داده های موجود در آنالیتیکس را فیلتر کنید. فرض کنید که شما و یا تیم فنی در طی یک روز بارها و بارها وارد سایت شده و در سایت فعال هستید. برای آن که داده های واقعی تری از کاربران خود داشته باشید، بهتر است که این ترافیک های داخلی و یا تیم فنی را فیلتر کنید تا بتوانید تحلیل بهتری داشته باشید. برای این کار باید بر روی دکمه ی create filter بزنید.

Data filters در بخش Admin-Property

سپس به صفحه ای که در زیر نیز می توانید مشاهده کنید، منتقل می شوید. در این صفحه ترافیک تیم فنی و ترافیک داخلی را می بینید که می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید.

ترافیک تیم فنی و ترافیک داخلی

سپس در کادر Filter details نام فیلتر و operation آن را باید مشخص کنید. در قسمت operation دو گزینه وجود دارد: include و exclude. اگر گزینه ی include را انتخاب کنید، فقط دیتای این فیلتر برای شما نشان داده می شود و این درست نیست؛ زیرا دیتای کاربران واقعی برای شما مهم هستند و نه تیمی که از خودتان است. پس بهتر است که آن را بر روی exclude بگذارید تا این دیتاها مخفی شوند و در نتیجه آنالیز دقیق تر و واقعی تری خواهید داشت. در نهایت نیز می توانید نوع این فیلتر را به صورت تست، فعال و یا غیرفعال قرار دهید و آن را ذخیره نمایید.

کادر Filter details در بخش Admin-Property

Date Import: از طرق این بخش می توانید دیتاهایی را به گوگل آنالیتیکس خود اضافه کنید. من به شما پیشنهاد می کنم که بهتر است این کار را انجام ندهید اما در صورت تمایل می توانید با زدن دکمه ی آبی رنگ create data source این کار را انجام دهید.

اضافه کردن دیتا Date Import

Reporting Identity: در این قسمت آنالیتیکس از شما می پرسد که می خواهید چگونه اطلاعات کاربران مختلف را تشخیص دهد. در این قسمت دو حالت وجود دارد: Blended و Observed. به صورت پیش فرض بر روی blended است که اگر دقت کنید نسبت به حالت دیگر کامل تر است.

Reporting Identity در بخش Admin-Property

Attribution settings: در این بخش شما می توانید تعیین کنید که امتیاز یک رویداد مانند فروش محصول به کدام کانال تعلق بگیرد. برای درک بهتر، به این مثال توجه کنید. فرض کنید که کاربری در اپلیکیشن سایت محصول شما را می بیند و سپس وارد شبکه های اجتماعی شما می شود و در نهایت نیز از طریق کمپین گوگل ادز وارد سایت شما شده و محصول را خریداری می کند. در این جا سوال ایجاد می شود که امتیاز خرید این کاربر به کدام کانال باید تعلق بگیرد؟ به اپلیکیشن؟ شبکه های اجتماعی؟ یا کمپین تبلیغات گوگل؟

شما می توانید بر اساس گزینه های موجود در بخش Reporting attribution model مشخمص کنید که این امتیاز چگونه به یک یا چندین کانال تعلق بگیرد. در ویدیوی ابتدای همین صفحه تمام مدل ها را بررسی کردیم و پیشنهاد می کنم که حتما این ویدیو را مشاهده فرمایید.

Attribution settings در بخش Admin-Property

Property Change History: در این قسمت تاریخچه ی تمام فعالیت ها و تغییرات این Property را می توانید به همراه اطلاعات دقیق تری مشاهده کنید. هم چنین می توانید این تاریخچه را بر اساس یک بازه ی زمانی مشخص بررسی کنید.

تاریخچه تغییرات در Property Change History

Data Deletion requests: اگر تحت شرایطی نیاز به حذف یک سری از داده ها و یا ایونت ها داشتید، در این بخش می توانید درخواست خود را مبنی بر حذف آن اطلاعات از روی آنالیتیکس ثبت کنید. توجه داشته باشید که پس از ثبت درخواست مدت زمان کوتاهی باید صبر کنید تا این حذف اتفاق بیفتد.

حذف داده با Data Deletion requests

Product links: در این بخش می توانید سایر محصولات شرکت گوگل را به آنالیتیکس خود متصل نمایید. به عنوان مثال ما قصد اتصال سرچ کنسول به GA4 را داریم. بر روی Search Console Links کلیک می کنیم.

Product links در بخش Admin-Property

در صفحه ای که باز می شود، لیستی از اتصالات را نمایش می دهد که در تصویر زیر می بینیم که ما قبلا هیچ سرچ کنسولی را متصل نکرده ایم. برای ایجاد این اتصال باید بر روی دکمه ی آبی رنگ Link کلیک کنید.

اتصال سرچ کنسول از طریق دکمه ی آبی رنگ Link

سپس در صفحه ی باز شده بر روی choose account بزنید. سرچ کنسول مورد نظر خود را انتخاب کرده و بر روی دکمه ی next کلیک کنید

انتخاب سرچ کنسول از choose account

در این مرحله نیز گزینه ی Web stream را انتخاب کرده و بر روی استیم مورد نظر کلیک کنید.

انتخاب گزینه ی Web stream

در آخر نیز با زدن دکمه ی Submit اتصال آنالیتیکس و سرچ کنسول با یکدیگر برقرار خواهد شد.

زدن دکمه ی Submit اتصال آنالیتیکس و سرچ کنسول با یکدیگر
author-avatar

درباره وحید پارسا

۷ ساله که بصورت تخصصی سئو کار می‌کنم و دوست دارم هر آنچه در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ یاد گرفتم رو با شما به اشتراک بگذارم. توی پیج اینستاگرامم آموزش‌های رایگان زیادی منتشر کردم پس حتما پیج اینستاگرام منو به آدرس SEO.PERSIAN فالو کن.

6 دیدگاه در “آموزش بخش Admin-Property​ گوگل آنالیتیکس

  1. ابوالفضل حسینی گفت:

    سلام وحید جان خداقوت – عالی بود مثل همیشه
    تو بخش تنظیمات reporting indentity روی مود بلندد که هست آخرش سمت راست اینو نوشته: 1 inactive method این برای چیه؟ دیدم تو ویدئو که برای اکانت خودتم همین بود.
    اینو میشه یه توضیح کوتاه بدی؟

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر ابولفضل جان.
      انتخاب این گزینه به یکپارچه سازی اطلاعات کاربران در گوگل آنالیتیکس کمک میکنه. فرض کن یک کاربر صبح امروز با دستگاه تبلت وارد سایت میشه، ظهر با کامپیوتر محل کار به سایت سر میزنه و شب با آیفون در نهایت خرید رو انجام میده. گوگل با استفاده از مشخصات مختلف این کاربر تلاش میکنه تا اطلاعاتش رو یکپارچه کنه و این کاربر رو فقط یک User بشناسه.

  2. فرشید زاهدی گفت:

    سلام
    قسمت لینک کردن سایت به سرچ کنسول متاسفانه لینک سایتم رو نشون نمیداد
    ولی مطمئنم مراحل درسته چون داره انالیز و بازدید هارو نشون میده

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر فرشید جان
      سرچ کنسول شما باید به همون اکانت جیمیل متصل باشه که اکانت گوگل آنالیتیکس رو باهاش ساختید.

  3. علی گفت:

    سلام وقت بخیر ممنون از آموزشتون
    برای من در قسمت Search Console links گرینه links غیر فعال هست و پیغام زیر را زده است:
    You must create a web stream for this Google Analytics property in order to link it to a Search Console account.

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام علی جان
      همینطور که از پیغام مشخصه شما هنوز پراپرتی گوگل آنالیتیکس خودتون رو به هیچ وبسایتی متصل نکردید (یا اگر متصل کردید گوگل آنالیتیکس هنوز داده های وبسایت شما رو دریافت نکرده) که بهتون اجازه اضافه کردن سرچ کنسول رو بده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *