GA4

آموزش بخش Acquisition گوگل آنالیتیکس

آموزش بخش Acquisition گوگل آنالیتیکس

آموزش بخش Acquisition گوگل آنالیتیکس
آموزش بخش Acquisition گوگل آنالیتیکس

در این قسمت از آموزش GA4 می خواهیم به تب مهم دیگری به نام Life Cycle بپردازیم. این تب خود دارای چندین زیر مجموعه است که به ترتیب تمامی این بخش ها را آموزش خواهیم داد.

بخش Acquisition

با کلیک بر روی این بخش می بینید که 3 زیر مجموعه برای شما باز می شوند.

بخش اول : این بخش که Overview نام دارد. گزارشی کلی و مختصر از بخش Acquisition را به شما ارائه می کند که با کلیک بر روی آن می توانید این گزارش را مشاهده کنید.

بخش دوم : نام بخش دوم User acquisition است که با کلیک بر روی آن، صفحه ای مطابق شکل زیر برای شما باز می شود. در این صفحه گزارشی از کاربران را مشاهده می کنید که در نمودار سمت راست نیز همین اطلاعات به صورت نمودار مستطیلی نمایش داده شده اند.

User acquisition
User acquisition

در پایین این نمودارها، گزارش کاملی از کانال ورودی کاربران به صورت درصدی و آماری قرار گرفته است. این گزارش بر اساس Filter user default channel grouping است.

علاوه بر دو مفهوم source و medium که قبلا به شما توضیح دادیم، مفهومی دیگری با نام channel grouping وجود دارد. گوگل آنالیتیکس بر اساس تشخیص خود، کاربران را با توجه به منبعی که به سایت شما وارد شدند را دسته بندی می کند.

در صورتی که می خواهید جزئیات دقیق تری از این دسته بندی و چگونگی تشخیص آن داشته باشید، می توانید به داکیومنت منتشر شده توسط شرکت گوگل مراجعه کنید. در جدولی که در تصویر زیر مشاهده می کنید، می توانید آمار و ارقام این گزارش را بر اساس تعداد کاربران جدید، engaged sessions، نرخ تعامل و … ببینید.

گزارش  Filter user default channel grouping
گزارش Filter user default channel grouping

شما می توانید این گزارش را بر اساس source / medium نیز ببینید. برای این کار تنها کافیست بر روی قسمت search کلیک کرده و نوع گزارش را خودتان تعیین کنید. اما در برخی از مواقع نیاز است که source و medium به صورت دقیق تری شناسایی شوند.

فرض کنید که شما در یک سایت دیگری رپورتاژی منتشر کردید که در آن 3 لینک به سایت شما وجود دارد. در این حالت اگر قصد دارید که بفهمید دقیقا چه تعداد کاربرانی از طریق هر لینک وارد شده اند، باید خودتان source و medium را تعریف کنید. این کار را باید از طریق ساخت UTM انجام دهید.

این گزارش را بر اساس source / medium نیز ببینید
این گزارش را بر اساس source / medium نیز ببینید

برای ساخت UTM یا همان source و medium خاص، ابزارهای مختلفی وجود دارند. ما در این آموزش از سایت utmbuilder.net استفاده می کنیم. پس از ورود به این سایت با صفحه ای مطابق با تصویر زیر مواجه می شوید که از تعدادی فیلد متفاوت تشکیل شده است. در ادامه هر یک از این فیلدها را به شما توضیح خواهیم داد.

website URL: در این قسمت باید لینک مورد نظر خود را وارد کنید. این لینک همان صفحه ای است که می خواهید تعداد کاربران ورودی آن را تحلیل کنید.

UTM source: در این قسمت باید منبع یا همان source مورد نظر خود را وارد کنید.

UTM medium: در این قسمت نیز medium یا همان روشی که کاربر وارد لینک مورد نظر شما می شود را باید انتخاب کنید.

UTM campaign: در این قسمت باید هدف کمپین مورد نظر خود را مشخص کنید. این هدف می تواند سئو، فروش، برندسازی، اطلاع رسانی و … باشد.

UTM content: در این قسمت باید نام محتوایی که لینک صفحه ی شما قرار دارد را وارد کنید. این بخش بیشتر برای زمانی است که شما یک لینک را در چندین محتوای یک سایت قرار می دهید. در این شرایط با تنظیم این فیلد می توانید مشخص کنید که کدام محتوا مدنظر شماست. در صورتی که تنها یک محتوا در آن سورس دارید، می توانید این قسمت را نادیده بگیرید و پر نکنید.

UTM Term: در این قسمت باید کلمات کلیدی که برای کمپین های تبلیغاتی در نظر دارید را بنویسید. البته پر کردن این فیلد الزامی نیست و می توانید آن را خالی بگذارید.

پس از پر کردن این فرم در انتها کد مخصوصی برای شما ساخته می شود که باید این لینک را کپی کرده و در رپورتاژ خود قرار دهید تا از این پس ترافیک هایی که از این لینک وارد سایت شما می شوند را بررسی کنید.

سایت utmbuilder.net
سایت utmbuilder.net

بخش سوم: آخرین تب در Acquisition مربوط به ترافیک سایت است که با نام Traffic Acquisition در گوگل آنالیتیکس قابل مشاهده است. با کلیک بر روی این گزینه، گزارشاتی مانند تصویر زیر به شما نشان می شود که این گزارشات بر پایه ی session سایت شماست؛ در صورتی که بخش User Acquisition بر اساس کاربران جدید است.

بخش Traffic Acquisition
بخش Traffic Acquisition

در این بخش نیز همانند User acquisition می توانید sessionها را بر اساس پارامترهای مختلفی دسته بندی کنید. برای تحلیل بهتر sessionها نیز می توانید از ابزارهای مختلف برای ساخت UTM استفاده نمایید.

 تحلیل بهتر sessionها
تحلیل بهتر sessionها
author-avatar

درباره وحید پارسا

۷ ساله که بصورت تخصصی سئو کار می‌کنم و دوست دارم هر آنچه در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ یاد گرفتم رو با شما به اشتراک بگذارم. توی پیج اینستاگرامم آموزش‌های رایگان زیادی منتشر کردم پس حتما پیج اینستاگرام منو به آدرس SEO.PERSIAN فالو کن.

3 دیدگاه در “آموزش بخش Acquisition گوگل آنالیتیکس

  1. سینا گفت:

    سلام
    وحید جان من بعد از ساخت لینک یو تی ام اگر در رپورتاژ قرار بدهم اعتبار لینک کم نمی شود چون خود لینک نیست؟
    و اینکه برای بررسی میزان چگونه اون یو آر ال رو فیلتر کنم و نتایجش رو ببینم؟

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام وقت بخیر
      استفاده از utm در رپورتاژ تاثیری بر انتقال اعتبار سئو نداره اما در نظر داشته باشید ممکنه سایت مبدا لینک های utm رو از طریق فایل robots.txt بسته باشه و اجازه کرال به این لینک ها نده یا حتی ممکنه در آینده این لینک ها رو ببنده. پس اگر با هدف سئو این کار رو انجام میدید بهتره utm نداشته باشه.

  2. میترا گفت:

    چقدر خوب توضیح دادید
    ممنون واقعا عالی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *