وردپرس

پلاگین یا افزونه وردپرس چیست؟

پلاگین یا افزونه وردپرس چیست
ویدیو پلاگین یا افزونه وردپرس چیست؟
پلاگین یا افزونه وردپرس چیست؟

در این قسمت از آموزش وردپرس ما قصد داریم تا درباره پلاگین یا همان افزونه‎های وردپرس، صحبت کنیم. درواقع پلاگین‌ها یکسری قابلیت‌هایی هستند که به صورت پیشفرض بر روی وردپرس نصب نیستند و شما به عنوان مدیر سایت، به آنها نیاز دارید.

پلاگین چیست؟

وقتی که شما وارد پنل پیشخوان سایت وردپرسی خودتان می‌شوید، در منو سمت راست یک بخشی به نام افزونه‌ها را مشاهده می‌کنید که اگر بر روی آن کلیک کنید، وارد یک صفحه جدیدی می‌شوید که می‌توانید تمامی افزونه‌هایی که بر روی سایت شما نصب هستند را مشاهده کنید. البته اگر شما تازه سایت وردپرسی خودتان را راه اندازی کرده باشید، افزونه‌های کمتری را در این بخش می‌بینید.

در منو سمت راست بخشی به نام افزونه‌ها را مشاهده می‌کنید

ولی سوالی که اینجا پیش می‌آید این است که اصلا افزونه چیست و چه کاربردی برای سایت‌های ما دارند. درواقع افزونه‌های وردپرس می‌توانند قابلیت‌های جدیدی را به سایت وردپرسی ما اضافه کنند.
برای مثال شما فرض کنید که قصد اضافه کردن قابلیت فروشگاهی به سایت خودتان را دارید؛ همانطور که می‌دانید، خود وردپرس به صورت پیشفرض، نمی‌تواند سایت شما را به فروشگاهی تبدیل کند. برای همین شما نیاز به یک افزونه دارید تا سایت وردپرسی شما را تبدیل به سایت فروشگاهی کند که قابلیت‌هایی همچون اضافه کردن محصولات جدید، مدیریت محصولات، دسته بندی محصولات و … را دارا باشد.

بگذارید یک مثالی بیرون از بحث سایت برای شما بزنم. فرض کنید شما یک لپ تاپی خریدید و آن را برای اولین بار روشن کردید، متوجه می‌شوید که هیچ نرم افزار یا قابلیتی بر روی ویندوز شما نصب نیست. یعنی اینکه اگر شما قصد ادیت یک تصویر را داشته باشید، باید نرم افزار فتوشاپ را بر روی سیستم خودتان نصب کنید. یا مثلا اگر حس کردید که به واتساپ نیاز دارید، باید حتما نرم افزار آن را نصب کنید.
دقیقا نقش افزونه‌ها در وردپرس هم به مانند نقش نرم افزارها در ویندوز است و می‌تواند یکسری قابلیت‌ها را به وردپرس شما اضافه کنند.

نقش افزونه‌ها در وردپرس هم به مانند نقش نرم افزارها در ویندوز است

چرا وردپرس، این قابلیت‌ها را در خودش ایجاد نکرده؟

در مرحله اول شما باید بدانید که کاربری وردپرس می‌تواند برای هر شخصی، متفاوت باشد. شاید یک نفر قصد راه اندازی سایت فروشگاهی داشته باشد و یک شخص دیگری هم قصد راه اندازی سایت شرکتی را داشته باشد و …

همانطور که می‌دانید، قابلیت‌های سایت شرکتی با سایت فروشگاهی متفاوت است؛ حالا شما فرض کنید که وردپرس همه این قابلیت‌ها را در خودش داشت! چه اتفاقی می‌افتاد؟ قطعا وردپرس بسیار سنگین می‌شد و سایت‌هایی که در این سیستم مدیریت محتوا راه اندازی می‌شدند، از لحاظ سرعت به مشکل می‌خوردند. به حدی که شاید دیگر کسی سایت خودش را با این سیستم مدیریت محتوا، راه اندازی نمی‌کرد و این فقط یکی از مشکلاتی است که به آن برمی‌خوردیم.

آشنایی با مخزن وردپرس

برای نصب افزونه در وردپرس، باید در همان صفحه “افزونه‌ها”، بر روی دکمه “افزودن” کلیک کنید تا وارد مخزن افزونه‌های وردپرس شوید. مخزن افزونه‌های وردپرس به مانند پلی استور یا اپ استور گوشی شماست که می‌توانید با سرچ اسم افزونه مدنظرتان، آن را نصب کنید.
طبق آخرین آماری که وجود دارد، بیش از 60 هزار افزونه در مخزن وردپرس وجود دارد که هر کدام از آنها هم کارایی‌های مخصوص به خودشان را دارند. البته یادتان باشد که نباید اقدام به نصب بیهوده این پلاگین‌ها کنید و باید حتما بر اساس نیازهای خودتان، پلاگین مدنظرتان را نصب کنید.

آشنایی با مخزن وردپرس

تمامی پلاگین‌هایی که شما در مخزن افزونه‌های وردپرس مشاهده می‌کنید، به صورت رایگان هستند و البته نسخه‌های پولی هم وجود دارند که امکانات بیشتری را نسبت به نسخه رایگان ارائه می‌دهند. برای استفاده از نسخه‌های پرو این افزونه‌ها، باید مبلغی که خود توسعه دهنده مشخص کرده است را پرداخت کنید و سپس آنها را دانلود و بر روی سایت خودتان نصب کنید.

جمع بندی

در این پست آموزشی ما سعی کردیم تا شما را با معنی و مفهوم پلاگین آشنا کنیم. در آموزش‌های بعدی سعی می‌کنیم تا به مراحل نصب افزونه وردپرسی و بررسی مهم‌ترین افزونه‌های وردپرسی بپردازیم.

اگر هر سوالی درباره این آموزش داشتید، می‌توانید از بخش کامنت‌ها از ما بپرسید.

author-avatar

درباره وحید پارسا

۷ ساله که بصورت تخصصی سئو کار می‌کنم و دوست دارم هر آنچه در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ یاد گرفتم رو با شما به اشتراک بگذارم. توی پیج اینستاگرامم آموزش‌های رایگان زیادی منتشر کردم پس حتما پیج اینستاگرام منو به آدرس SEO.PERSIAN فالو کن.

1 دیدگاه در “پلاگین یا افزونه وردپرس چیست؟

  1. نوا عباسعلی پور گفت:

    سپاس بیکران از آموزش های جامع شما استاد عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *