وردپرس

دامنه چیست؟

دامنه چیست؟ | Domain
ویدیو دامنه چیست؟
دامنه چیست؟

در ادامه سری آموزش‌های طراحی سایت با وردپرس قصد تا درباره دامنه‌ها صحبت کنیم. در ادامه قصد داریم تا به بررسی سوالاتی به مانند دامنه چیست؟، به چه چیزهایی دامنه گفته می‌شود؟ چند نوع دامنه داریم؟ و درکل بحث دامنه را به طور کامل، با هم بررسی کنیم.

تعریف دامنه (Domain)

تعریف دامنه (Domain)
تعریف دامنه (Domain)

دامنه درواقع همان آدرس کسب و کار شما در اینترنت است. برای مثال به دامنه سایت ما (Seopersian.com) دقت کنید. درواقع این آدرس، آدرس سایت و کسب و کار ما در دنیای اینترنت است. یعنی اگر شما در هر جای دنیا باشید و این آدرس را در مرورگر خودتان وارد کنید، سایت سئو پرشین به شما نمایش داده می‌شود و هیچ سایت دیگری با این آدرس، برای شما قبل مشاهده نیست.

دامنه از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

دامنه از چه بخش هایی تشکیل شده است؟
دامنه از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

همانطور که در تصویر بالا هم مشاهده می‌کنید، یک دامنه از دو بخش نام دامنه و پسوند تشکیل شده. برای مثال به دامنه سایت سئو پرشین دقت کنید. طبق توضیح بالا، seopersian جزو نام دامنه و .com جزو پسوند دامنه سایت سئو پرشین است.
البته همانطور که در سایت‌های مختلف هم مشاهده کردید، پسوندهای دامنه بیشماری وجود دارند. انتخاب نام دامنه هم متغیر است؛ به اینصورت که شما می‌توانید هر اسمی را به عنوان نام دامنه خودتان انتخاب کنید. ولی یک شرطی وجود دارد و آن هم این است که نام دامنه‌ای که شما انتخاب کردید باید یونیک باشد و هیچکسی نباید قبل از شما، آن را خریده باشد.

انواع پسوند دامنه ها

انواع پسوند دامنه ها
انواع پسوند دامنه ها

احتمالا شما در در سراسر وب مشاهده کردید که پسوندهای مختلفی برای دامنه‌ها وجود دارند که در تصویر بالا هم چند نمونه از پسوندهای رایج را معرفی کردیم.
رایج ترین پسوندها در ایران، دامنه‌های .com و .ir هستند. دامنه .ir درواقع مخفف کلمه iran است که مختص به سایت‌های ایرانی می‌باشد. هر کشوری برای خودش، پسوند دامنه دارد؛ مثلا دامنه روسیه ru، دامنه انگلیس uk، دامنه آمریکا us و … است و متولی تمام این دامنه‌ها، دولت‌ها هستند. یعنی وقتی که شما قصد خرید دامنه .ir را دارید، باید این دامنه را از دولت خریداری کنید.
ولی پسوندهایی به مانند .com یا .net و… پسوندهای بین المللی هستند و متعلق به دولت خاصی نیستند که شما می‌توانید آنها را از شرکت‌های هاستینگ ایرانی که به صورت واسط عمل می‌کنند، خریداری کنید.
تمامی دامنه‌های بین المللی باید به دلار خریداری شوند؛ ولی یکسری شرکت‌های هاستینگ ایرانی وجود دارند که دامنه مدنظر شما را با دلار خریداری و سپس با ریال، می‌فروشند.
بیش از 100 نوع پسوند دامنه وجود دارد که هر کسی می‌تواند بر اساس سلیقه خودش، یکی از آنها را انتخاب و خرید کنید. البته این مورد را هم بدانید که در صورت استفاده از دامنه .ir ممکن است که به دلیل تحریم‌ها، از یکسری سرویس‌های خارجی محروم شوید. برای مثال شما نمی‌توانید تبلیغات گوگل را با دامنه .ir انجام دهید؛ این درصورتی است که اگر از پسوندهای دیگری استفاده می‌کنید، می‌توانید از تبلیغات گوگل نیز استفاده کنید.
قیمت تمامی این پسوندها هم با یکدیگر متفاوت است. برای مثال پسوند .ir بسیار ارزان هستند و این درصورتی است که برای استفاده از بقیه پسوندها، باید بالای 300 هزار تومان هزینه کنید.

دامنه ها منحصر بفرد هستند

دامنه ها منحصر بفرد هستند
دامنه ها منحصر بفرد هستند

تمامی دامنه‌ها به مانند کدملی شما، منحصر بفرد هستند و هیچکس دیگری نمی‌تواند دامنه‌ای که شما آن را ثبت کردید را مجددا ثبت کند. همچنین شما هم نمی‌توانید دامنه‌ای که شخص دیگری آن را ثبت کرده را مجددا ثبت کنید.
همانطور که در بالاتر هم توضیح دادیم، این دامنه‌ها در سراسر دنیا منحصر بفرد هستند و وقتی که یک شخصی، دامنه‌ای را ثبت می‌کند، تا زمانی که تاریخ انقضا دامنه به پایان نرسد، هیچ شخص دیگری نمی‌تواند آن دامنه را ثبت کند.
البته امکان تمدید مجدد دامنه هم وجود دارد؛ برای مثال فرض کنید که شما یک دامنه‌ای را به مدت 5 سال خریداری کردید؛ شما می‌توانید بعد از 5 سال، مجددا آن را برای چند سال دیگر هم تمدید کنید و تا زمانی که شما دامنه خودتان را تمدید می‌کنید، هیچکسی نمی‌تواند آن را به اسم خودش ثبت کند.

جمع بندی

ثبت دامنه جزو اولین مراحل از طراحی سایت به شمار می‌رود و برای همین نیاز است که درباره دامنه‌ها، اطلاعات لازم را داشته باشید.
در این پست آموزشی ما سعی کردیم تا رایج‌ترین سوالات درباره دامنه را با هم بررسی کنیم. اگر هر سوالی درباره این آموزش داشتید، می‌توانید در کامنت‌ها از ما بپرسید.

author-avatar

درباره وحید پارسا

۷ ساله که بصورت تخصصی سئو کار می‌کنم و دوست دارم هر آنچه در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ یاد گرفتم رو با شما به اشتراک بگذارم. توی پیج اینستاگرامم آموزش‌های رایگان زیادی منتشر کردم پس حتما پیج اینستاگرام منو به آدرس SEO.PERSIAN فالو کن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *