وردپرس

نوشتن مطلب در وردپرس و آموزش مدیریت نوشته‌ها

نوشتن مطلب در وردپرس و آموزش مدیریت نوشته‌ها
ویدیو نوشتن مطلب در وردپرس و آموزش مدیریت نوشته‌ها
نوشتن مطلب در وردپرس و آموزش مدیریت نوشته‌ها

محتوا یکی از بخش‌های اصلی هر سایتی به شمار می‌رود و درواقع همیشه بخشی از استراتژی‌های سایت به مانند بازاریابی، سئو و … مربوط به قسمت محتواهای سایت می‌شود. برای همین نیاز است تا به طور کامل بر روی بخش نوشته‌های وردپرس، تسلط کافی را داشته باشید.

در این قسمت از آموزش وردپرس سایت سئو پرشین، قصد داریم تا به طور کامل، بخش نوشته‌های وردپرس را بررسی کنیم.

آموزش اضافه کردن نوشته در سایت وردپرسی

برای اضافه کردن محتوا باید بعد از وارد شدن به پنل پیشخوان وردپرس، از منوی سمت راست بر روی نوشته‌ها کلیک کنید.

آموزش اضافه کردن نوشته در سایت وردپرسی
آموزش اضافه کردن نوشته در سایت وردپرسی

سپس از قسمت بالا، بر روی گزینه “افزودن نوشته” کلیک کنید. نوشته‌ها درواقع همان مطالب یا پست‌های بلاگی سایت‌ها هستند.

بر روی گزینه "افزودن نوشته" کلیک کنید
بر روی گزینه “افزودن نوشته” کلیک کنید

سپس شما وارد صفحه جدیدی می‌شوید که در این صفحه شما می‌توانید محتوای جدید خودتان را بنویسید. در بالا و در قسمت “افزودن عنوان” شما می‌توانید موضوع محتوا خودتان را مشخص کنید.

 در قسمت "افزودن عنوان" شما می‌توانید موضوع محتوا خودتان را مشخص کنید
در قسمت “افزودن عنوان” شما می‌توانید موضوع محتوا خودتان را مشخص کنید

برای مثال ما می‌خواهیم درباره “بهترین لپ تاپ گیمینگ” محتوا بنویسیم. پس همین کلمات را به عنوان موضوع نوشته، مشخص می‌کنیم.

البته یادتان که وردپرس دارای ویرایشگرهای مختلفی برای نوشتن محتواست که برای مثال می‌توان از ویرایشگر المنتور و کلاسیک اسم برد. در بین تمامی ویرایشگرهای وردپرس، ویرایش گوتنبرگ از بقیه بهتر و دارای کارایی بیشتر است که خود وردپرس هم به طور پیشفرض، از این ویرایشگر استفاده می‌کند.
ویرایشگر گوتنبرگ درواقع برحسب بلوک‌ها ساخته شده. برای اضافه کردن بلوک، شما باید بر روی علامت “+” کلیک کنید و سپس بلوک مدنظر خودتان را به ویرایشگر اضافه کنید.

 بر روی علامت "+" کلیک کنید و سپس بلوک مدنظر خودتان را به ویرایشگر اضافه کنید
بر روی علامت “+” کلیک کنید و سپس بلوک مدنظر خودتان را به ویرایشگر اضافه کنید

مثلا فرض کنید که شما قصد اضافه کردن متن به محتوای خودتان را دارید؛ برای همین برای باید از بلوک پاراگراف استفاده کنید. اگر قصد اضافه کردن تصویر به نوشته خودتان را دارید، باید از بلوک تصویر استفاده کنید.
البته بلوک‌های زیادی بر روی گوتنبرگ وردپرس وجود دارند که شما بنا به نیاز محتوای خودتان، می‌توانید از آنها استفاده کنید. برای مشاهده همه بلوک‌ها، بعد از اینکه بر روی + کلیک کردید، بر روی “گزینه مرور کردن همه” کلیک کنید تا لیست تمامی بلوک‌ها به شما نمایش داده شود.

بر روی "گزینه مرور کردن همه" کلیک کنید تا لیست تمامی بلوک‌ها به شما نمایش داده شود
بر روی “گزینه مرور کردن همه” کلیک کنید تا لیست تمامی بلوک‌ها به شما نمایش داده شود

حالا از آنجایی ما قصد اضافه کردن متن را داریم، پس یک بلوک پاراگراف اضافه و متن خودمان را در بلوک پاراگراف، می‌نویسیم.

متن خودمان را در بلوک پاراگراف، می‌نویسیم
متن خودمان را در بلوک پاراگراف، می‌نویسیم

حتی شما می‌توانید قبل از انتشار محتوا بر روی سایتتان، پیشنویس چیزی که نوشتید را ببینید. برای اینکار باید ابتدا در قسمت بالا، بر روی گزینه “ذخیره پیش نویس” کلیک کنید و سپس بر روی “مشاهده پیش نویس” کلیک کنید. سپس شما وارد صفحه جدیدی می‌شوید که می‌تواند پیشنمایش محتوا خودتان مشاهده کنید.

از گزینه “انتشار” زمانی استفاده کنید محتوا شما آماده منتشر شدن در سایت شماست. وقتی گزینه انتشار را بزنید، محتوا شما بر روی سایت قرار می‌گیرد و همه می‌توانند آن را مشاهده کنند. از آنجایی که هنوز محتوا ما تمام نشده، فعلا از گزینه “انتشار” استفاده نمی‌کنیم.

از گزینه “انتشار” زمانی استفاده کنید محتوا شما آماده منتشر شدن در سایت شماست
از گزینه “انتشار” زمانی استفاده کنید محتوا شما آماده منتشر شدن در سایت شماست

بررسی تنظیمات تب نوشته

حالا بهتر است که نگاهی به بخش تنظیمات تب نوشته‌ بیندازیم. در سمت چپ، یک بخشی وجود دارد که مربوط به تنظیمات نوشته‌های شماست.

بررسی تنظیمات تب نوشته
بررسی تنظیمات تب نوشته

در قسمت اول، شما گزینه‌ای با نام “وضعیت مشاهده پذیری” را می‌بینید که خودش تقسیم به موارد مختلفی می‌شود. مورد اول درباره گزینه “قابل مشاهده بودن” است که تقسیم به سه مورد زیر می‌شود:
عمومی: با انتخاب این گزینه، محتوا شما پس از انتشار، برای همه قابل مشاهده است.
خصوصی: محتوا شما پس از انتشار، فقط برای مدیر و کاربرانی که نقش ویرایشگر را دارند قابل مشاهده است.
رمزدار: در این قسمت شما می‌توانید یک رمز عبوری برای محتوا خودتان مشخص کنید؛ پس از انتشار، محتوا در صفحه اصلی برای همه قابل نمایش است؛ ولی فقط کسانی می‌توانند وارد محتوا شوند که رمز عبور را داشته باشند.
از آنجایی که ما قصد داریم تا همه بتوانند محتوا ما رو بخوانند، پس این قسمت را می‌گذاریم بر روی حالت “عمومی” بماند.

وضعیت مشاهده پذیری
وضعیت مشاهده پذیری

در پایین این گزینه، یک گزینه دیگری با نام انتشار وجود دارد که در جلوی آن، می‌توانید تاریخ انتشار پست را مشاهده کنید. با کلیک بر روی آن، شما می‌توانید تاریخ انتشار محتوا خودتان را مشخص کنید.
برای مثال فرض کنید که شما در حال نوشتن یک محتوایی هستید و قصد دارین که یک هفته آینده آن را منتشر کنید؛ شما از این قسمت می‌توانید زمان انتشار محتوا خودتان را برای یک هفته آینده تعیین کنید و وردپرس هم در تاریخ تعیین شده، به صورت خودکار، پست را منتشر می‌کند.

تاریخ انتشار محتوا خودتان را مشخص کنید
تاریخ انتشار محتوا خودتان را مشخص کنید

قسمت نوع نوشته هم می‌تواند بر اساس قابلیت‌های قالب شما متفاوت باشد؛ حتی ممکن است که در برخی از قالب‌ها، این گزینه اصلا وجود نداشته باشد.
در پایین‌تر یک گزینه دیگر با عنوان “چسباندن به بالای بلاگ” وجود دارد که با انتخاب این گزینه، پست شما بالاتر از همه پست‌ها قرار می‌گیرد و تا وقتی که تیک این گزینه را برندارید، همان بالا باقی می‌ماند.
پایین‌تر گزینه‌ای با نام “انتقال به زباله دان” وجود دارد که با کلیک بر روی آن می‌توانید محتوا را از روی سایت خودتان حذف کنید.

بخش بعدی مربوط به “پیوند یکتا” می‌شود که در این قسمت شما می‌توانید آدرس این صفحه خودتان را شخصی سازی کنید. اگر شما هیچ مقداری برای این قسمت تعیین نکنید، خود وردپرس به صورت خودکار، یک آدرسی بنا به موضوعی که نوشتید مشخص می‌کند.

پیوند یکتا
پیوند یکتا

پایین‌تر از “پیوندهای یکتا“، یک بخش دیگری با نام “دسته‌ها” وجود دارد که شما می‌توایند برای محتواهای خودتان، دسته بندی انتخاب کنید. برای مثال از آنجایی که محتوا ما درباره لپ تاپ‌های گیمینگ است، پس دسته بندی محتوا را “لپ تاپ” انتخاب می‌کنیم.
شما می‌توانید دسته بندی‌های مورد نیاز خودتان را از قسمت دسته‌ها، اضافه کنید که جلوتر به این موضوع می‌پردازیم.

دسته‌ها
دسته‌ها

در قسمت تصویر شاخص، شما می‌توانید یک تصویری را به عنوان عکس محتوا خودتان انتخاب کنید. برای اینکار باید بر روی “قرار دادن به عنوان تصویر شاخص” کلیک کنید و سپس می‌توانید یک تصویری را به عنوان تصویر شاخص انتخاب کنید. اگر هم قصد دارید از عکس جدیدی استفاده کنید، از تب “بارگذاری پرونده‌ها” برای آپلود و انتخاب یک عکس جدید استفاده کنید.
بعد از اینکه تصویر خودتان را آپلود یا انتخاب کردید، بر روی دکمه “قرار دادن به عنوان تصویر شاخص” کلیک کنید.

بعد از تعیین کردن تصویر شاخص، دو گزینه دیگر در زیر تصویر شاخص با نام‌های “جایگزینی تصویر” و “پاک کردن تصویر شاخص” نمایان می‌شود که با استفاده از گزینه اول می‌توانید عکس جدیدی را انتخاب کنید و با استفاده از گزینه دوم، می‌توانید تصویر شاخص را به کلی حذف کنید.

تصویر شاخص
تصویر شاخص

در قسمت “چکیده” شما می‌توانید یک متنی را به عنوان خلاصه محتوا خودتان، انتخاب کنید. البته بخش چکیده، در تمامی ویرایشگرهای وردپرس وجود دارد. ولی بعضی از قالب‌ها هیچ قسمتی برای نمایش چکیده ندارند.

چکیده
چکیده

در قسمت گفت و گو دو گزنیه وجود دارد که هر کدام از آنها، کارایی مخصوص به خودشان را دارند:
پذیرفتن دیدگاه: با استفاده از این گزینه، شما می‌توانید کامنت‌های پست خودتان را فعال یا غیرفعال کنید.
اجازه دادن پینگ بک و ترک بک: با فعال کردن این بخش، بعد از اینکه محتوا شما منتشر شد، وردپرس یک پینگی به موتورهای جستجو ارسال می‌کند و آنها را از محتوا جدید شما باخبر میکند.

گفت و گو
گفت و گو

بررسی تنظیمات تب بلوک

در قسمت قبلی، تنظیمات تب نوشته را به طور کامل بررسی کردیم و حالا نوبت به تنظیمات تب بلوک می‌رسد. همانطور که از اسم بلوک هم مشخص است، در این قسمت شما می‌توانید بلوک‌های خودتان را شخصی سازی کنید.
برای اینکار، باید ابتدا بر روی بلوک مدنظر کلیک کنید؛ برای مثال ما بر روی بلوک پاراگراف کلیک می‌کنیم تا تنظیمات مربوط به آن، نمایش داده شود.
اولین تنظیمات تب بلاک مربوط به “رنگ” می‌شود که شما می‌تواند رنگ‌های بلوک انتخاب شده را مشخص کنید. این بخش شامل دو قسمت است:
متن: در این قسمت شما می‌توانید رنگ متن را عوض کنید.
پس زمینه: در این قسمت شما می‌توانید رنگ پس زمینه را تغییر دهید.

بررسی تنظیمات تب بلوک
بررسی تنظیمات تب بلوک

پایین‌تر و در قسمت تایپوگرافی، شما می‌توانید اندازه فونت بلوک پاراگراف خودتان را مشخص کنید.


البته یکسری ابزارهای شناوری هم وجود دارند که می‌توانند به شما در مدیریت نوشته‌ها کمک کنند. برای مثال فرض کنید که شما قصد بولد کردن یک قسمتی از متن را دارید. برای اینکار کافی است متن مورد را هایلایت کنید و سپس از منوی شناوری که به شما نمایش داده می‌شود، بر روی علامت B کلیک کنید.
علاوه بر بولد کردن، تنظیمات دیگری به مانند انتخاب جایگاه متن (چپ چین، راست چین، وسط چین)، اضافه کردن لینک، ایتالیک کردن، جا به جایی بلوک و … وجود دارد که می‌توانید آنها را بر روی نوشته خودتان اعمال کنید.

ابزارهای گوتنبرگ
ابزارهای گوتنبرگ

برای اضافه تصویر به عکس، شما باید ابتدا یک بلوک تصویر ایجاد کنید و سپس شما می‌توانید از سه روش مختلف، عکس خودتان را به پست اضافه کنید.
بارگذاری: در این قسمت شما می‌توانید یه عکس جدید در هاست خودتان آپلود و در سایت استفاده کنید.
کتابخانه پرونده‌های چند رسانه‌ای: از این قسمت شما می‌توانید از عکس‌هایی که از قبل در هاست شما آپلود شده و در سایت شما وجود دارد استفاده کنید.
گذاشتن از نشانی: از این قسمت، شما می‌توانید لینک عکس را وارد کنید تا در نوشته شما درج شود. اگر شما قصد ندارید که عکس در هاست شما آپلود شود، می‌توانید از این قسمت استفاده کنید.
ولی فرض کنید که شما می‌خواهید عکس‌های خودتان را طوری قرار دهید، که عکس در سمت راست قرار بگیرد و یکسری توضیحات هم در سمت چپ! در این لحظه باید چیکار کنیم؟
در این لحظه، شما باید از بلوک “ستون‌ها” استفاده کنید. بعد از اینکه بلوک ستون را انتخاب کردید، از شما می‌خواهد که حالت ستون خودتان را مشخص کنید. از آنجایی که ما می‌خواهیم سمت راست را عکس و سمت چپ را متن قرار دهیم، پس از حالت 50 50 استفاده می‌کنیم.

ستون‌ها
ستون‌ها

حالا اگر دقت کنید، در دو ستون به صورت 50 50 برای شما نمایان می‌شود. بر روی ستون سمت راست کلیک کنید و یک بلوک تصویر ایجاد کنید و سپس عکس مدنظرتان را انتخاب کنید. بعد از انتخاب عکس، بر روی ستون سمت چپ کلیک کنید و بلوک پاراگراف را انتخاب کنید و سپس متن مدنظرتان را وارد کنید.

ستون‌ها
ستون‌ها

تقویم هم یکی دیگر از بلوک‌های پرکاربرد در گوتنبرگ به شمار می‌رود. برای استفاده از بلوک تقویم هم کافی است بر روی + کلیک کنید و سپس بر روی بلوک تقویم کلیک کنید.

تقویم
تقویم

به غیر منوهای معرفی شده، یکسری تنظیمات دیگری هم در این بخش وجود دارد که برای نمایش آن، بر روی علامت سه نقطه که در گوشه بالا سمت چپ وجود دارد کلیک کنید. در این قسمت، گزینه‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم:

نوار ابزار بالا: با انتخاب این گزینه، نوار ابزار شناوری که بعد از انتخاب هر بلوک نمایان می‌شود، در بالای نمایشگر قرار می‌گیرد. چیزی شبیه به نواز ابزار ویرایشگر کلاسیک!

حالت نورافکن: با فعال کردن این بخش، بلوک‌های که شما در حال ویرایش آن هستید پررنگ‌تر می‌شود.

حالت تمام صفحه: با انتخاب این گزینه، منو سمت راست وردپرس محو می‌شود و شما تمرکز بیشتری بر روی نوشته خودتان دارید.

ویرایشگر دیداری: این نوع ویرایشگر، دقیقا همان چیزی است که الان در حال کار کردن با آن هستید.

ویرایشگر کد: ویرایشگر کد درواقع همان ویرایشگر دیداری است؛ با این فرق که به صورت کدهای Html به شما نمایش داده می‌شود.

افزونه‌ها: این قسمت به افزونه‌های نصب شده بر روی وردپرس شما بستگی دارد و می‌تواند در هر سایتی متفاوت باشد.

بررسی قسمت همه نوشته‌ها

تا به اینجا، ما بخش “افزودن نوشته” را به طور کامل بررسی کردیم و یاد گرفتیم که چطور می‌توانیم یک محتوایی را به سایت خودمان اضافه کنیم. حالا بهتر است که نگاهی به بخش‌های دیگر بیندازیم. برای همین بر منوی سمت راست وردپرس، بر روی نوشته>همه نوشته‌ها کلیک کنید تا گزینه این بخش را با هم بررسی کنیم.
در این قسمت شما می‌توانید تمامی نوشته‌هایی که تا به الان، اقدام به نوشتن آن کردید را مشاهده کنید. وقتی که نشانگر ماوس خودتان را بر روی یکی از این نوشته‌ها ببرید، یکسری گزینه‌ها به شما نمایش داده می‌شود که هر کدام از آنها کارایی خاص خودشان را دارند:
ویرایش: با کلیک بر روی این گزینه، شما مجددا وارد ویرایشگر گوتنبرگ می‌شوید و می‌توانید اقدام به ویرایش محتوا انتخاب شده کنید.

بررسی قسمت همه نوشته‌ها
بررسی قسمت همه نوشته‌ها

ویرایش سریع: با انتخاب این گزینه، یک کادری در همین قسمت برای شما به نمایش درمی‌آید که می‌توانید یکسری از اطلاعات جزئی را تغییر دهید. به مانند عنوان، نامک، نویسنده، برچسب، دسته بندی، تاریخ و ….

ویرایش سریع
ویرایش سریع

زباله دان: با انتخاب این گزینه، محتوا مدنظر شما از سایت حذف می‌شود و به زباله دان سایت شما، انتقال داده می‌شود.
پیش نمایش یا نمایش: با انتخاب این گزینه، شما می‌توانید پیش نمایش محتوا خودتان را مشاهده کنید. گزینه پیش نمایش در صورتی به نمایش درمی‌آید که پست شما در حالت پیش نویس باشد. اگر پست شما از قبل در سایت منتشر شده باشد، به جای پیش نمایش، از کلمه نمایش استفاده می‌شود.
به غیر از موارد بالا، یکسری گزینه‌های دیگری هم در بالاتر از نوشته‌های شما وجود دارد که درواقع می‌توانند محتواهای سایت شما را به صورت فیلتر شده، به شما نمایش دهند. در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم:
همه: در این قسمت، تمامی محتواهایی موجود در سایت شما را نشان می‌دهد. چه آن محتواهایی که منتشر شدند و چه محتواهایی که در حالت پیش نویس قرار دارند.
مال من: ممکن است که سایت شما، چندین نویسنده داشته باشد. با انتخاب این گزینه، تمامی محتواهایی که به دست شما نوشته شدند را نمایش می‌دهد.
منتشر شده: در این بخش شما می‌توانید تمام محتواهایی که تا به الان در سایت شما منتشر شدند را مشاهده کنید.
پیش نویس: در این قسمت می‌توانید محتواهایی را مشاهده کنید که در حالت پیش نویس قرار دارند و هنوز در سایت، منتشر نشدند.
زباله دان: محتواهایی هستند که شما آنها را از روی سایت، پاک کردید.

بررسی قسمت همه نوشته‌ها
بررسی قسمت همه نوشته‌ها

یک منوی دیگری هم در بالا نوشته‌های شما وجود دارد که همه آنها به صورت منوهای کشویی هستند و هر کدام کارایی خاص خودشان را دارند:
کارهای دسته جمعی: فرض کنید که شما قصد پاک کردن یا ویرایش 10 تا از پست‌های خودتان را دارید؛ اگر بخواهید این کار را تکی تکی انجام دهید، قطعا منطقی نیست. برای همین می‌توانید از این بخش کمک بگیرید.

کارهای دسته جمعی
کارهای دسته جمعی

در صورت انتخاب گزینه انتقال به زباله دان، تمامی محتواهای انتخاب شده به زباله دادن منتقل داده می‌شوند و در صورت انتخاب ویرایش، یک کادری به مانند ویرایش سریع برای شما به نمایش درمی‌آید که می‌توانید تغییرات خودتان را بر روی محتواهای انتخاب شده، اعمال کنید.

ویرایش دسته جمعی
ویرایش دسته جمعی

همه تاریخ‌ها: در این قسمت می‌توانید پست‌های خودتان را بر اساس تاریخ مدنظرتان، مرتب کنید.
همه دسته‌ها: از این قسمت می‌توانید مشخص کنید که محتواهای یک دسته بندی به شما نمایش داده شود.

همه دسته‌ها
همه دسته‌ها

بررسی قسمت دسته ها

اگر یادتان باشد، در زمان نوشتن محتوا جدید، یک بخشی با عنوان دسته بندی وجود داشت که می‌توانستیم با استفاده از آن، دسته بندی محتواهای خودمان را مشخص کنید.
شما از قسمت دسته‌ها، می‌توانید یکسری دسته بندی‌های مرتبط به سایت خودتان را بسازید و پست‌های مربوط به این دسته بندی را در آن قرار دهید.
برای اینکار باید ابتدا از منوی سمت راست وردپرس، بر روی نوشته‌ها>دسته‌ها کلیک کنید. در صفحه جدید، گزینه‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم:
نام: در این قسمت باید یک نام برای دسته بندی خودتان انتخاب کنید.
نامک: در این قسمت باید یک کلمه‌ای را به عنوان نامک یا همان آدرس دسته بندی خودتان انتخاب کنید.
دسته مادر: از این قسمت شما می‌توانید مشخص کنید که دسته بندی شما، زیر مجموعه دسته بندی دیگری است یا نه.
توضیح: در این قسمت شما می‌توانید یکسری توضیحاتی برای دسته بندی خودتان مشخص کنید.
پس از پر کردن فیلدهای بالا، بر روی “افزودن دسته تازه” کلیک کنید تا دسته شما، به لیست دسته بندی‌ها اضافه شود.

بررسی قسمت دسته ها
بررسی قسمت دسته ها

جمع بندی

همه ما می‌دانیم که نوشته و محتوا جزو اصلی‌ترین بخش‌های هر سایتی به شمار می‌رود و عملا سایتی وجود ندارد که بر روی محتواهای خودش کار نکند. برای همین نیاز است که به خوبی با بخش نوشته‌های وردپرس آشنایی داشته باشید.
در این آموزش ما سعی کردیم تا تمامی بخش‌های مربوط به قسمت نوشته‌ها در وردپرس را با هم بررسی کنیم تا به اطلاعات لازم در این زمینه دست پیدا کنید.
اگر هر سوالی درباره این آموزش داشتید، می‌توانید از قسمت کامنت‌ها، از ما بپرسید.

author-avatar

درباره وحید پارسا

۷ ساله که بصورت تخصصی سئو کار می‌کنم و دوست دارم هر آنچه در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ یاد گرفتم رو با شما به اشتراک بگذارم. توی پیج اینستاگرامم آموزش‌های رایگان زیادی منتشر کردم پس حتما پیج اینستاگرام منو به آدرس SEO.PERSIAN فالو کن.

3 دیدگاه در “نوشتن مطلب در وردپرس و آموزش مدیریت نوشته‌ها

  1. علی گفت:

    دمت گرم خیلی روان و عالی همه چیز رو توضیح دادی و همین طور رایگان در اختیار دیگران قرار دادی👌👌👌👌👌😘😘

    1. وحید پارسا - سئو پرشین وحید پارسا گفت:

      سلام علی جان
      خوشحالم برات مفید بود.

  2. مصطفی گفت:

    سلام خسته نباشید استاد واقعا ازتون ممنونم بابت زحماتتون همه چیز عالی و مفید بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *